Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rotaryenii bihoreni și-au dat mâna pentru sănătatea comunității

Rotary connects the world! Dacă la nivel individual noile restricții sugerează izolarea, la nivel simbolic acest îndemn rotarian promovează aparent paradoxal tocmai unitatea globală a acțiunilor menite să realizeze o schimbare în bine a comunității, prin noi înșine. La nivelul județului Bihor există mai multe Cluburi Rotary care și-au stabilit fiecare diverse domenii prioritare precum sprijinirea educației, dezvoltarea economiei locale, furnizarea apei curate și a sistemelor de salubrizare, promovarea igienei, proiecte de asistență socială pentru colectivitățile defavorizate, promovarea păcii, precum și lupta împotriva bolilor.

În această situație dificilă prin care trece țara noastră în acest moment, Cluburile Rotary din Bihor și – au dat mâna pentru un scop comun, adoptând împreună ca domeniu prioritar sănătatea comunității noastre.

Astfel: ROTARACT CLUB ORADEA a donat 34.000 lei, ROTARY CLUB ORADEA – 30.000 lei, ROTARY CLUB ORADEA ART NOUVEAU – 29.000 lei, ROTARY CLUB MARGHITA – 25.000 lei, ROTARY CLUB 1113 – 24.000 lei, ROTARY CLUB BĂILE FELIX – 23.000 lei, însumând 165.000 lei.

Scopul donațiilor Cluburilor Rotary reprezintă contribuția noastră pentru achiziția unui aparat automat de testare Real – Time PCR și a kiturilor de teste aferente, necesare diagnosticării persoanelor infectate cu noul coronavirus. Această achiziție dă posibilitatea testării a aproximativ 200 de persoane/zi și obținerea rezultatelor într-un timp mult mai scurt, nemaifiind necesară trimiterea probelor pentru analiză în Cluj-Napoca, știut fiind faptul că sistemul medical traversează o perioadă extrem de dificilă. Aparatul automat de testare a ajuns vineri în Oradea și, după testare și instruirea personalului, a fost pus în funcțiune începând de duminică, 22 martie 2020, în cadrul Spitalului Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu” Oradea, spitalul din linia întâi în lupta cu COVID-19 din județul Bihor.

Râurile nu-și beau propria apă, pomii nu-și mănâncă propriile fructe, soarele nu strălucește pentru el însuși, florile nu-și răspândesc mireasma doar pentru ele. A trăi pentru alții e o lege a vieții. Viața este frumoasă când ești fericit, dar viața e și mai bună când alții sunt fericiți datorită ție, transmit reprezentanții cluburilor Rotary.

Cluburile Rotary din Bihor și-au propus să continue la fel de transparent sprijinul sistemului medical prin acțiuni de donații și de strângere de fonduri, acțiuni la care este invitată întrega comunitate, pentru a depăși cât mai grabnic și cu pierderi cât mai mici dezastrul pandemic.

Cei care doresc, pot sprijini spitalele locale bihorene prin donații directe către Asociația „Sprijiniti Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea” în contul RO36BACX0000001189390001, deschis la banca Unicredit Bank SA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Skanska sells office building in Warsaw, Poland, for EUR 98 M, about SEK 1.0 billion

Articolul următor

Start ONG oferă finanțare rapidă de 66.000 de euro în lupta cu COVID-19

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share