Arad Auto Sibiu Timiș

Continental a întrerupt temporar activitatea unor unităţi din România. Specialiştii centrului de dezvoltare muncesc la domiciliu

Unul dintre cei mai mari angajatori din România, grupul german Continental, a luat o serie de decizii legate de situația din unitățile de producție, diferit de la caz la caz. Cu peste 10.000 de angajaţi numai în Timiş, în mai multe sectoare, grupul cu activitate în automotive a stabilit închiderea temporară a activităţii pentru câteva dintre fabrici.

Astfel, fabricile de componente electronice din Timișoara și Sibiu nu au anunțat până în acest moment suspendarea temporară a activității. Fabrica producătoare de anvelope din Timișoara va avea activitatea suspendată temporar în perioada 25 martie – 7 aprilie.  Fabrica producătoare de curele de transmisie şi conducte de aer condiţionat din aluminiu din Timișoara va avea activitatea suspendată temporar în perioada 30 martie – 10 aprilie.

Fabricile producătoare de furtunuri din Nădab și Carei, vor avea activitatea suspendată în perioada 30 martie – 3 aprilie și 6 – 10 aprilie.

Pentru angajați, acest lucru înseamnă, în funcție de situația fiecăruia: concediu la cerere, plată în avans pentru zile de lucru care vor fi recuperate ulterior sau, în unele cazuri, șomaj tehnic.

„Toate deciziile sunt luate pentru siguranța și sănătatea tuturor și au fost stabilite în colaborare cu clienții și furnizorii noștri. De îndată ce situația o va permite, activitățile vor fi reluate și vom depune toate eforturile pentru a minimiza impactul economic și pentru a reîncepe lucrul în cel mai scurt timp”, ne-au declarat cei de la Continental.

Activitatea desfăşurată de diferitele unităţi a fost adaptată şi în funcţie de cererea de piese venită din partea clienţilor sau aprovizionarea cu materii prime din partea furnizorilor.

„De la izbucnirea pandemiei cu coronavirusul, scopul nostru principal vizează sănătatea angajaților. Pentru protecția angajaților noștri și ca răspuns la ajustările de producție ale clienților, modificăm treptat producția în fabricile noastre din întreaga lume, în coordonare cu clienții și furnizorii, în unele cazuri oprind-o complet. Cu măsurile luate deja dorim în special să ne protejăm angajații. Mai mult decât atât, Continental face tot ce îi stă în putință pentru a preveni răspândirea virusului”; am mai aflat de la Continental România.

Echipa de management se întâlnește zilnic pentru a analiza situația curentă și pentru a stabili măsurile care se impun. Sănătatea și siguranța angajaților reprezintă principala noastră prioritate și, prin urmare, am luat mai multe măsuri pentru locațiile în care ne desfășurăm activitatea. Majoritatea angajaților din centrele de dezvoltare și cercetare, acolo unde activitatea acestora o permite, are posibilitatea de a lucra de acasă pe o perioadă extinsă de timp, în timp ce activitatea operațională din centrele de producție poate suferi schimbări ale programului, inclusiv suspendarea temporară a activității.

Continental România  anunţat că vine și în sprijinul comunității pentru a susține lupta față de răspândirea coronavirozei. Compania a donat peste 40.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente necesare în spitale, precum două ventilatoare non-invazive și patru containere de triaj epidemiologic, în contextul creșterii numărului de persoane diagnosticate cu coronavirus.

Imediat ce circumstanțele o vor permite, angajații vor reveni la modul de lucru uzual. Toate deciziile sunt luate pentru siguranța și sănătatea tuturor.

 

 

 

Related posts

Wienerberger va menține activitatea de producție în Ardeal

Nora Dumitrescu

Regiunea Centru – un exemplu, iar ADR Centru – un posibil mentor în procesul de dezvoltare regională din Albania

Stefana Muresan

S-a semnat contractul pentru prima fază a gazoductului BRUA

Stefana Muresan

Primul român pe care americanii îl pun şef la Ford România, Cristian Prichea, 34 de ani

Stefana Muresan

Danezii de la Ingleby exploatează mii de hectare în Timiș

Stefana Muresan

Primăria Arad va reamenaja cu 100 milioane lei o piață istorică

redactia

Galeriile comerciale Auchan din Transilvania și-au redus programul

Nora Dumitrescu

Compania Flex se extinde la Timișoara

Stefana Muresan

Grecii de la Mytilineos, fabrică destinată reciclării zgurii la Copșa Mică, investiție de 40 de mil dolari

Stefana Muresan

Producătorul francez Lacoste vinde fabrica din Sibiu uneia dintre cele mai mari companii de textile și îmbrăcăminte din lume

Stefana Muresan

Venituri record în bugetul municipului Sibiu pentru 2020, aprobat de Consiliul local

Papuc Irina

Eveniment social surpriză la Aeroportul Internațional Sibiu

Stefana Muresan

Brașovul și Maramureșul, în topul turismului rural dintre ani

Nora Dumitrescu

Un clujean vinde fotolii de masaj în toată lumea, inclusiv la Polul Nord

redactia

Reţeaua de clinici Dent Estet, deținută de MedLife, deschide două noi clinici stomatologice în Sibiu

redactia

Buget de aproape 13 milioane de euro pentru cea de-a XXV-a ediţie a Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, manifestare sub co-patronajul Alteţei Sale Regale, Prinţul Charles

Stefana Muresan

La Timişoara, primăria pregăteşte o autostradă pentru biciclete lungă de 17 kilometri, o investiţie, 3,6 milioane euro

Robert Bloancă

Universităţile din Timişoara şi-au mutat procedurile de admitere integral online

Robert Bloancă

Aquatim, investiție de aproape 6 milioane de lei, în rețeaua de apă și canalizare din Jimbolia

redactia

Martin Schulz va prelua funcţia de director general al Mercedes-Benz România

Stefana Muresan

Antreprenori, manageri și inovatori și-au dat întâlnire la Innomatch 2016 Timișoara

Nicolae Pop

The sum of all fears, variant 2018: when CEOs' lack of digital culture opens all gates to hackers.

Ligia Voro

O companie germană își extinde afacerea din Sibiu: 4 hale de producție, un sediu de logistică și zonă de relaxare pentru angajați

Papuc Irina

Consorțiul Universitaria și BCR, primul think tank universitar pentru leadership şi politici publice

Stefana Muresan

Leave a Comment