Arad Auto Sibiu Timiș

Continental a întrerupt temporar activitatea unor unităţi din România. Specialiştii centrului de dezvoltare muncesc la domiciliu

Unul dintre cei mai mari angajatori din România, grupul german Continental, a luat o serie de decizii legate de situația din unitățile de producție, diferit de la caz la caz. Cu peste 10.000 de angajaţi numai în Timiş, în mai multe sectoare, grupul cu activitate în automotive a stabilit închiderea temporară a activităţii pentru câteva dintre fabrici.

Astfel, fabricile de componente electronice din Timișoara și Sibiu nu au anunțat până în acest moment suspendarea temporară a activității. Fabrica producătoare de anvelope din Timișoara va avea activitatea suspendată temporar în perioada 25 martie – 7 aprilie.  Fabrica producătoare de curele de transmisie şi conducte de aer condiţionat din aluminiu din Timișoara va avea activitatea suspendată temporar în perioada 30 martie – 10 aprilie.

Fabricile producătoare de furtunuri din Nădab și Carei, vor avea activitatea suspendată în perioada 30 martie – 3 aprilie și 6 – 10 aprilie.

Pentru angajați, acest lucru înseamnă, în funcție de situația fiecăruia: concediu la cerere, plată în avans pentru zile de lucru care vor fi recuperate ulterior sau, în unele cazuri, șomaj tehnic.

„Toate deciziile sunt luate pentru siguranța și sănătatea tuturor și au fost stabilite în colaborare cu clienții și furnizorii noștri. De îndată ce situația o va permite, activitățile vor fi reluate și vom depune toate eforturile pentru a minimiza impactul economic și pentru a reîncepe lucrul în cel mai scurt timp”, ne-au declarat cei de la Continental.

Activitatea desfăşurată de diferitele unităţi a fost adaptată şi în funcţie de cererea de piese venită din partea clienţilor sau aprovizionarea cu materii prime din partea furnizorilor.

„De la izbucnirea pandemiei cu coronavirusul, scopul nostru principal vizează sănătatea angajaților. Pentru protecția angajaților noștri și ca răspuns la ajustările de producție ale clienților, modificăm treptat producția în fabricile noastre din întreaga lume, în coordonare cu clienții și furnizorii, în unele cazuri oprind-o complet. Cu măsurile luate deja dorim în special să ne protejăm angajații. Mai mult decât atât, Continental face tot ce îi stă în putință pentru a preveni răspândirea virusului”; am mai aflat de la Continental România.

Echipa de management se întâlnește zilnic pentru a analiza situația curentă și pentru a stabili măsurile care se impun. Sănătatea și siguranța angajaților reprezintă principala noastră prioritate și, prin urmare, am luat mai multe măsuri pentru locațiile în care ne desfășurăm activitatea. Majoritatea angajaților din centrele de dezvoltare și cercetare, acolo unde activitatea acestora o permite, are posibilitatea de a lucra de acasă pe o perioadă extinsă de timp, în timp ce activitatea operațională din centrele de producție poate suferi schimbări ale programului, inclusiv suspendarea temporară a activității.

Continental România  anunţat că vine și în sprijinul comunității pentru a susține lupta față de răspândirea coronavirozei. Compania a donat peste 40.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente necesare în spitale, precum două ventilatoare non-invazive și patru containere de triaj epidemiologic, în contextul creșterii numărului de persoane diagnosticate cu coronavirus.

Imediat ce circumstanțele o vor permite, angajații vor reveni la modul de lucru uzual. Toate deciziile sunt luate pentru siguranța și sănătatea tuturor.

 

 

 

Related posts

ADR Vest Timişoara susţine conceptul Industrie 4.0 în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene

Robert Bloancă

Construcții SA Sibiu, Eldiclau SRL Craiova, UTI Grup, Porr Construct SRL București și asocierea Hidroconstrucția și AGAT Prodex SRL – ofertă pentru construția noului terminal al aeroportului din Timișoara

Stefana Muresan

Brașovul și Maramureșul, în topul turismului rural dintre ani

Nora Dumitrescu

FOTO: Cetățenii germani au aflat care sunt oportunitățile din Regiunea Centru

Ligia Voro

Residential neighbourhoods and transportation – Sibiu: the city of investors and mobility

Stefana Muresan

De Ziua Orașului, Oradea va mai avea o parcare supraetajată cu 395 de locuri

Traian Dan

Excursie la Budapesta, recompensa ContiTech Timișoara pentru angajaţii performanți

Stefana Muresan

Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, parteneriat cu Manhattan College – School of Business din New York

Stefana Muresan

Strabag va lărgi drumul de ieșire din Sibiu către Cisnădie: investiție de 15 milioane de lei din fonduri județe

Papuc Irina

Kathrein, o nouă facilitate de producție de 5.000 mp în Timișoara

Ligia Voro

MAE: Summitul UE de la Sibiu, moment-cheie în Calendarul preşedinţiei României la Consiliul UE

redactia

Grupul DENT ESTET, lider de piață în serviciile medicale stomatologice, anunță o creștere record a cifrei de afaceri în S1 2019, cu 39% mai mult față de S1 2018

Nicolae Pop

Primăria Timişoara caută constructor pentru 16 staţii încărcare a autoturismelor electrice, pentru 3,2 milioane de lei

Robert Bloancă

Zonă comercială mai mare decât Parndorf-ul austriac, la ieșirea din Arad spre Timișoara

Stefana Muresan

Groupe Renault anunță un proiect de dezvoltare a organizației în jurul mărcilor sale

Nicolae Pop

Visma Software se extinde în Sibiu și Timișoara

Stefana Muresan

Transalpina se închide sâmbătă și duminică, între Novaci și Rânca!

Ligia Voro

Una dintre cele mai frumoase case din Sibiu, scoasă la vânzare cu 2 milioane de euro

Papuc Irina

Karpaten Meat, 6.500 de vaci de carne rasa Angus în Sibiu

Stefana Muresan

Sunet profund fără difuzor: Continental și Sennheiser revoluționează sistemul audio din vehicul

Nicolae Pop

Univers T – staţie de încărcare a autovehiculelor electrice

Stefana Muresan

Producătorul de lacuri şi vopsele Azur din Timişoara, cifră de afaceri de 25,5 mil. euro în primele nouă luni

Stefana Muresan

O firmă din Craiova a câștigat contractul pentru noul terminal de curse externe al aeroportului din Timișoara

redactia

Rezultatele campaniei Best European Destinations: Sibiul, pe locul 6

Papuc Irina

Leave a Comment