Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au demarat lucrările la Centura Sud de ocolire a Timişoarei

Miercuri dimineaţa au început lucrările la şantierul pentru construcţia Centurii Sud de ocolire a Timişoarei. Primele operaţiuni au în vedere decopertarea stratului vegetal de pe traseu.

În urma emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru proiectul „Varianta de Ocolire Timișoara Sud”, a avut loc predarea amplasamentului de către cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timișoara, în calitate de reprezentant al beneficiarului, către antreprenorul Tirrena Scavi S.p.A. De asemenea, au început şi primele lucrări efective, acestea vizează decopertarea stratului vegetal, între DN 6 și canalul Bega.

Compania de Drumuri solicită acum mobilizare exemplară din partea constructorului.

„Astăzi am emis ordinul de începere al lucrărilor și predarea amplasamentului pentru construcția Variantei de Ocolire Timișoara Sud, chiar dacă în această perioadă ne confruntăm cu pandemia cauzată de răspândirea virusului COVID 19, dar și cu vremea nefavorabilă. Noi, CNAIR, ne-am îndeplinit partea noastră de atribuții și acum ne dorim ca și Antreprenorul să se mobilizeze corespunzător pentru a respecta termenele și condițiile contractuale. Pe șantier au fost luate măsuri suplimentare pentru asigurarea securității în muncă, în condițiile instituirii stării de urgență ca urmare a răspândirii COVID-19. Trebuie să fim cu toții conștienți cât de important este pentru economie ca pe aceste șantiere să continue lucrările, atât timp cât se poate munci în condiții de siguranță cu respectarea tuturor măsurilor luate în această perioadă deosebită pentru toată lumea. Subliniez faptul că activitățile de proiectare și de execuție a lucrărilor pe șantiere, precum și activitățile de supervizare a lucrărilor se pot desfășura în continuare conform programelor de execuție asumate, cu respectarea măsurilor impuse prin ordonanțele militare care sunt în vigoare până în prezent”, a declarat Mariana Ioniță, Director General al CNAIR.

Monitorizarea proiectului va fi efectuată de către cei de la DRDP Timişoara.

„Avem încredere în antreprenor, care a demonstrat că se poate mobiliza atunci când a terminat, cu 7 luni mai devreme, lotul 2 al autostrăzii Timișoara – Lugoj. Sperăm că această criză generată de virusul COVID 19 să nu afecte ca durată și ca și costuri lucrările demarate astăzi. D.R.D.P. Timișoara va nominaliza personal tehnic care, zilnic, va monitoriza numărul autoutilajelor și a personalului, precum și, implicit, evoluția lucrărilor”, a precizat Horațiu Simion, director regional regional DRDP Timișoara.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Continental a întrerupt temporar activitatea unor unităţi din România. Specialiştii centrului de dezvoltare muncesc la domiciliu

Articolul următor

Platformă de biologie moleculară pentru boli infecțioase în Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Teleki
Citeste mai mult

Castelul Teleki, restaurat pe banii Europei

Acest proiect va reprezenta un pas important în conservarea patrimoniului cultural și în valorificarea potențialului turistic al județului…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share