Agricultura Ultimele stiri

Pallas™ și Floramix™ – cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee problemă din cultura de grâu  

Compania Corteva Agriscience are un portofoliu complet de erbicide, acoperind atât segmentul de toamnă prin erbicidul Bizon™, cât și segmentul de primăvară prin erbicidele Pixxaro™ Super, Pallas™ 75 WG, Floramix™, Mustang™, Cerlit™ Super.

 

Suprafețele afectate de buruienile graminee au crescut de la un an la altul. Odată cu creșterea suprafețelor cu cereale, va crește și suprafața loturilor semincere, iar acestea vor trebui menținute curate de principalele buruieni graminee (iarba vântului, ovăscior, obsigă), care cauzează nu numai pierderi cantitative de producție, dar și refuzul certificării loturilor semincere.

Pallas™ 75 WG și Floramix™, pe bază de pyroxsulam, sunt cele mai cunoscute și utilizate produse din piața românească pentru combaterea celor mai importante buruieni graminee: iarba vântului (Apera spica-venti), ovăscior (Avena fatua), obsigă (Bromus spp.). Cele 2 produse au spectru complet, combătând pe langă buruienile de mai sus și alte buruieni graminee care au început să fie prezente în România, cum ar fi: coada vulpii (Alopecurus myosuroides), lolium (Lolium spp.), vulpia (Vulpia myuros).

Cele 2 produse au eficacitatea cea mai ridicată în combaterea buruienilor graminee mai sus menționate din cultura de grâu. Acest fapt a fost demonstrat prin experiențele efectuate de cercetătorii companiei Corteva, precum și prin utilizarea lor ca primă opțiune de către fermierii români care se confruntă cu aceste buruieni. Chiar și în anii cu potențial de producție mai mic, fermierii trebuie să-și mențină curate culturile, în special loturile semincere, evitând declasarea lor și răspândirea acestor buruieni problemă.

Pe lângă combaterea excelentă a buruienilor graminee din culturile de grâu, produsele Pallas™ 75 WG si Floramix™ combat și un spectru foarte larg de buruieni dicotiledonate, controlând foarte bine buruieni problemă cum ar fi mușețelul (Matricaria spp.), turița (Galium aparine), veronica (Veronica spp.) și chiar macul (Papaver rhoeas), în cazul produsului Floramix™.

Fermierii care vor aplica produsele Pallas™ 75 WG si Floramix™ vor avea asigurată și combaterea speciilor de veronica (Veronica spp.), nemaifiind nevoiți să aplice erbicide specifice pentru această buruiană.

In situația în care nu sunt infestări cu buruieni dicotiledonate perene (pălămida, volbura), iar buruienile monocotile și dicotile anuale sunt răsărite în momentul aplicării erbicidului Floramix™, nu mai este nevoie de nicio altă erbicidare până la recoltare.

Pe lângă avantajele menționate, produsele Pallas™ 75 WG si Floramix™, aplicate în conformitate cu recomandările din etichetă și materialele de promovare, au o selectivitate foarte bună pentru cultura de grâu și nu afectează culturile care se înființează după cultura de grâu tratată cu aceste produse, chiar în condiții de secetă extremaă și în situațiile în care s-au efectuat lucrări minime ale solului.

 

de Ion Mutafa, Category Marketing Manager Herbicides Corteva Agriscience

Related posts

Aeroportul Internațional Cluj, record de 2 milioane de pasageri

Stefana Muresan

Atterbury Europe and Iulius open EUR220m mixed-use Iulius Town Timisoara, Romania, this August

Ligia Voro

Dumitru Blaga: “Este cel mai bun moment pentru produsele românești”

Nora Dumitrescu

Comerțul electronic este principalul motor al creșterii și schimbării pentru piața depozitelor

Stefana Muresan

Fermierii bihoreni, vicecampioni la cererile depuse pentru ajutoare de stat

Traian Dan

Trei firme din Transilvania și Banat, în topul celor mai mari beneficiari de subvenții în agricultură

Ion Surdu

Medicii vor fi scutiți de impozit pe venit

Stefana Muresan

Ventilator mecanic 100% românesc – primele rezultate ale echipei care dezvoltă echipamentul la Mureș: „Funcționează impecabil”

Ion Surdu

The sum of all fears, variant 2018: when CEOs’ lack of digital culture opens all gates to hackers.

redactia

Bloomberg: Aflată la Preşedinţia UE, România insistă asupra demarării negocierilor comerciale cu SUA

redactia

Zeci de firme portugheze sunt interesate de colaborari economice cu Timisoara

Stefana Muresan

Asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – Artera Proiect va construi Lotul 3 al Autostrăzii de Centură Bucureşti, în valoare de 882 mil. lei

Stefana Muresan

Pixxaro™ Super – Inovația cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene combătute din cultură de cereale păioase

Ligia Voro

Elvețienii de la Alu Menziken vor să deschidă o fabrică de aluminiu în Salonta

Traian Dan

ANPP solicită Guvernului să extindă valabilitatea preţurilor pentru 71 de medicamente care riscă să dispară de pe piaţă din 2 noiembrie

Papuc Irina

Raport de admitere în comisia de transporturi pe Autostrada Târgu Mureş-Iaşi

redactia

Ștefan Vuza repornește românește Oltchim 

redactia

Clujenii de la ACI mizează pe afaceri de 35,5 mil. euro

Stefana Muresan

ELBI Electric & Lighting – 38 milioane euro, cifra de afaceri la 9 luni

Ionut Oprea

Hotelul Ramada din Cluj, ridicat la rangul de cinci stele

Nora Dumitrescu

Primăriile, obligate prin lege să cumpere mijloace de transport în comun electrice

Stefana Muresan

România, loc I în UE la creșterea comerțului cu amănuntul în decembrie 2019

Traian Dan

Topul subvenţiilor din agricultură

Stefana Muresan

Prognoză: Cea mai mare nevoie de angajați în următorii 5 ani va fi în Construcții, Sănătate și Industria auto

Papuc Irina

Leave a Comment