Analize Cluj IT&C Opinii POZITIV TB Slider Ultimele stiri

POZITIV TB: Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania – “Orice criză este și o șansă”

Începând de astăzi, pentru că ne-o impun condițiile actuale, echipa Transilvania Business vă propune, să ne întâlnim aici, virtual, la rubrica POZITIV TB.

Prin intermediul unor interviuri realizate în scris, prin email, veți afla ce gândesc antreprenorii români/CEO ai unor companii despre actuala criză economică, ce ar trebui făcut și cum va arăta lumea după pandemie.

Primul interviu ne-a fost acordat de Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, care a subliniat în răspunsurile sale următoarele: Guvernul ar trebui să aibă în focus, în primul rând, companiile mici și mijlocii cu capital românesc. Aceste companii nu au nevoie de fonduri de garantare sau de facilități de creditare, ci de ajutoare concrete, imediate, acordate pe baza unor chestionare tehnice clare și a unor declarații pe proprie răspundere”.

Vă vom mai aduce în atenție articole care prezintă soluții pentru a rezista, cine ce face în această perioadă, campanii de sprijin inițiate de companiile private și ONG-uri și multe altele.

Vă dorim lectură plăcută 🙂.

 

Puteți estima acum ce impact economic va avea criza Covid-19 în România și la nivel global?

Consider că economia vestică va avea o scădere de ce puțin 5-6%. Scăderea economiei din România o estimez a fi între 8 și 10%.

 

Ce rol ar trebui să aibă Guvernul și ce măsuri concrete ar trebui luate de autorități pentru a sprijini companiile și mediul de afaceri din România?

Guvernul ar trebui să aibă în focus, în primul rând, companiile mici și mijlocii cu capital românesc. Aceste companii nu au nevoie de fonduri de garantare sau de facilități de creditare, ci de ajutoare concrete, imediate, acordate pe baza unor chestionare tehnice clare și a unor declarații pe proprie răspundere. Puține companii vor dori să se încarce cu credite suplimentare numai pentru a își plăti taxele și contribuțiile la stat pentru a își prelungi intrarea în insolvență sau chiar în faliment. Dimensiunea ajutoarelor acordate ar trebui să țină cont de cifra de afaceri, de numărul de locuri de muncă existente în companie precum și de taxele plătite la stat în ultimii ani.

 

Ce sfaturi le puteți da antreprenorilor din România?

Să rămână pozitivi dar realiști. Orice criză este și o șansă. În același timp recomand însă inițierea unor măsuri urgente pentru limitarea pagubelor și deterioarea gravă a situației economico-financiare.

 

Cum va recepționa industria IT din România efectele acestei crize și ce particularități există în acest sector?

Desigur că industria IT va fi afectată de această criză. Deja o sumedenie de proiecte au început să fie înghețate sau chiar stopate. Consider că un număr semnificativ de firme mici îndeosebi, care au un număr limitat de clienți, sunt foarte expuse. Firmele mici au, de obicei, un număr restrâns de clienți, de multe ori 2-3. Dacă unul sau doi opresc proiectele, firma intră într-o zonă primejdioasă.

Consider că, ani de zile, toate părțile implicate au profitat de creșterea masivă a pieței. Acum a sosit timpul de a ne ajusta expectanțele. Sunt de părere că se poate ajunge la renegocierea contractelor de muncă, la fel cum companiile de IT, la presiunea clienților vor trebui să accepte concesii. Astfel de măsuri vor fi necesare pentru a asigura viitorul industriei IT din România.

 

Putem contura deja imaginea relațiilor de afaceri din perioada post-criză?

Cred că relațiile de afaceri vor deveni mult mai volatile, mai fluide. La fel ca în industria IT, unde abordările de tip „agile” au început să devină un standard, la fel se va ajunge în industria clasică. Vor crește flexibilitatea și viteza de operare. Trendul digitalizării va căpăta noi valențe. Acum avem ocazia să constatăm cât de importantă este digitalizarea unei afaceri. Limitările și îngreunarea fluxurilor logistice și de transport ne obligă să devenim tot mai agili, mai pragmatici, mai inteligenți în procesele de business. Noțiunea de globalizare va fi redefinită.

 

 

Related posts

Terenuri gratuite oferite de Primăria Lugoj

redactia

Bosch inchiriaza 4 etaje in viitorul Isho Offices

Ionut Oprea

Clusterul Mobilier Transilvania pregătește scaunul inteligent

Nora Dumitrescu

Top managementul Draxlmaier s-a întâlnit cu ambasadorul Germaniei

Nora Dumitrescu

Premieră: PepperEscu, primul robot care lucrează într-o companie imobiliară 

Ligia Voro

Azomureș și Herlitz vor susține profesorii fericiți

Nora Dumitrescu

Aeroportul Internațional Sibiu, rol strategic în creșterea sustenabilă a regiunii

Stefana Muresan

Ministrul Ștefan-Radu Oprea, prezent la GITEX Dubai 2018

redactia

Jumătate din suprafața agricolă a României a fost cultivată cu porumb și floarea soarelui

Stefana Muresan

Baia Mare va avea rețea de reîncărcare a mașinilor electrice

Nora Dumitrescu

CJ Cluj a semnat, anul trecut, contracte de 500 milioane lei, fonduri europene

Stefana Muresan

Acțiuni ale ROMGAZ pentru deblocarea investiției de la Centrala de la Iernut

Ligia Voro

Laserul de la Măgurele, cel mai puternic din lume, a fost pus în funcțiune. Investiție de 300 mil. euro

redactia

Două drumuri din Sălaj, modernizate cu banii Europei

Nora Dumitrescu

Facultatea de Chimie a Universității Politehnica Timișoara se extinde cu două noi corpuri de clădire și va fi modernizată cu bani europeni

Stefana Muresan

Agenţia KLAIN oferă cadou un website unui ONG

A. I.

CFR, peste 100 de km de cale ferată modernizată

Stefana Muresan

Cultivatorii de orez din UE pot beneficia acum de avantajele Rinskor™ Active

Ligia Voro

Președinția română a Consiliului UE a finalizat procesul de adoptare a primului dosar în domeniul afacerilor economice și financiare

redactia

Clujenii de la Electroglobal, afaceri de 10 milioane euro în S1

Stefana Muresan

Germanii de la Dalli au produs, la Timișoara, detergent de peste 70 mil. euro

Stefana Muresan

Fondurile REGIO asigura reabilitarea energetica a cladirii Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

Stefana Muresan

Valentin Morar, CEO Wallberg: Nu ne aflăm într-o criză clasică, iar o pauză de două luni de zile nu poate schimba și nici anula relații de durată

Robert Bloancă

Euronews lansează Euronews România – un nou canal TV, în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București

Ion Surdu

Leave a Comment