Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Saloanele de coafură din Sălaj cer un pachet economic de la stat

Întreprinzătorii din industria cosmetică, frizerie și coafură solicită un pachet economic de la stat care să conțină împrumuturi, scutiri de taxe și impozite și suport pentru plata angajaților.

Saloanele din județul Sălaj susțin o petiție înaintată Ministerului Muncii și Protecției Sociale, intitulată “apel pentru susținerea industriei de înfrumusețare și a saloanelor din România, grav afectate de Covid-19”.

Pachetul economic solicitat ar trebui să conțină, în opinia acestora, împrumuturi cu dobânzi mici, fixe, susținute de guvern, pentru a ajuta la susținerea veniturilor din activitățile independente sau de salon; scutirea de taxe și impozite pe perioada situației de urgență, buget suport pentru plata salariilor angajaților, păsuire și întârzierea plăților la bănci; finanțarea egală a ajutoarelor lucrătorilor de beauty independenți “întrucât nu suntem luați în vedere ca industrie direct afectată de situația din acest moment din România”.

“În întreaga țară, nevoia distanțării sociale a afectat multe industrii. O industrie, în special, prezintă un risc ridicat atât pentru infecție cu Covid-19 cât și este direct expusă la colaps economic.

Acesta este un apel la autoritatea statului român pentru oferirea de suport financiar și social pentru industria de frumusețe / servicii corporale – esteticieni, cosmetologi, tehnicieni de unghii, barberi, terapeuți, proprietari de salon, coafori.

Mulți lucrători autorizați de înfrumusețare sunt angajați pe cont propriu și se bazează pe încasările pe care le percep zilnic de la clienți pentru a plăti facturile si datoriile către stat.

Specialiștii părului și ai industriei cosmetice se confruntă cu imposibilitatea efectuării plăților și achitarea datoriilor / faliment, incapacitatea de a oferi hrană copiilor sau plata datoriilor la stat și a angajaților saloanelor.

Anulările, lipsa programărilor și pierderile economice în timpul acestui focar de coronavirus sunt un motiv de îngrijorare pentru toți cei care lucrează în afacerea de înfrumusețare”.

Ministerului Afacerilor Interne a anunțat că toate unitățile de deservire a publicului cu specific de îngrijire și înfrumusețare s-au închis din 18 martie. Cei care nu respectă aceste măsuri riscă sancțiuni de până la 5.000 lei, pentru persoane fizice, și de la un minimum de 1.000 de lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zece măsuri imediate care ar ajuta afacerile românești: propunere către premier

Articolul următor

Lucrările la Podul Dacia și Pasajul Magheru din Oradea, gata în procent de peste 65%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share