Antreprenori Bihor Infrastructura Investitii Slider Ultimele stiri

Lucrările la Podul Dacia și Pasajul Magheru din Oradea, gata în procent de peste 65%

Una dintre cele mai complexe lucrări care se desfășoară în acest moment în Oradea este „Soluția inovativă pentru a crea undă verde pentru tramvai pe Podul Dacia – B-dul Magheru”, lucrare care include realizarea Pasajului Magheru, dar și reorganizarea Podului Dacia la trei benzi de circulație și reabilitarea acestuia.

Marți, 24 martie, au ajuns în teren cele 28 de grinzi, din totalul de 51, care vor acoperi Pasajul subteran Magheru.

În ceea ce privește stadiul fizic al lucrărilor, dacă în februarie Podul Dacia era realizat în proporție de 60%, acum stadiul fizic este de 70%, iar la pasajulul B-dul Magheru care în februarie era realizat în proporție de 40%, acum stadiul fizic a ajuns la 65%.

Scopul acestui proiect este acela de a fluidiza circulația în zonă, prin crearea celei de-a treia benzi, prin care se va facilita accesul spre Aleea Ștrandului, precum și dinspre Parcul Traian spre pod. O dată cu realizarea pasajului subteran, se va rezolva conflictul de trafic de pe bulevardul Magheru și se va crea undă verde pentru tramvai.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 17 septembrie 2019, termenul estimat pentru finalizarea lor fiind septembrie 2020. Valoarea contractului iniţial este de 14.511.433, 94 lei (fără TVA).

Lucrările sunt realizate de asocierea de firme formată din: SC Freyrom SA (lider de asociere), SC Procons Group SRL (asociat), SC Integrated Road Solutions SRL (asociat), SC Electro Excel Green Consulting SRL (asociat) și SC Abed Nego Com SRL (terț susținător).

Lucrările la Podul Dacia sunt gata în proporție de 70% FOTO: TB

Stadiul fizic al lucrărilor la Podul Dacia este de 70%

La Podul Dacia au fost realizate până acum următoarele lucrări: consolidare integrală cu lamele de carbon dedesubtul podului; consolidare parțială cu lamele de carbon deasupra podului; refacere strat suport consolă trotuare și Banda 1 aval și amonte Pod Dacia; hidroizolație trotuare și Banda 1 Pod Dacia; refacere grinzi parapet; montare dale de racordare trotuare pe capetele podului; echiparea canalelor tehnologice din zona trotuarelor și completarea la nivel cu beton ușor a canalelor tehnologice.

Stadiul fizic al lucrărilor la Pasajul Magheru a ajuns la 65%

La Pasajul Magheru au fost realizate până acum următoarele lucrări: devieri de rețele: stadiu 95%; realizare zid sprijin zona Hotel Continental, L=59 m; piloți forați integral pe zona Aleea Strandului; elevația zidurilor de sprijin a rampei Aleea Ștrandului; radierele pe tronsoanele din zona zidurilor de sprijin a rampei Parcul Traian.

Related posts

Volintiru(Romgaz): Proiectul centralei electrice Iernut blocat de OUG 114

Ionel Albu

Bistrițeanul Cristian Bodnar a câștigat Premiul Nobel pentru Informatică

redactia

Hornbach a investit 2,8 milioane euro în extinderea magazinului din Sibiu

Papuc Irina

Leave a Comment