Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transportatorii: e bine că s-a suspendat rambursarea creditelor

Confederația Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a salutat proiectul de lege ce prevede suspendarea rambursării creditelor până la finalul anului.

Aceasta consideră că este prima măsură consistentă care sprijină atât populația, cât și mediul de afaceri autohton.

„Impactul iminentei crize financiare care va afecta puternic și pe termen mediu România, începând din acest an, în urma pandemiei cu Covid-19, poate fi ameliorat numai prin implementarea unor măsuri fiscal-bugetare clare, substanțiale, nebirocratice, care să poată fi aplicate rapid și la care să existe acces facil pentru întreg mediul de afaceri afectat.

Suspendarea obligației de plată a ratelor și dobânzilor scadente împrumuturilor bancare și nebancare până la finalul anului 2020, atât de către persoanele fizice, cât și de către companii reprezintă cea mai importantă măsură luată până în prezent de către decidenții politici.

Pentru transportatorii din România, suspendarea plății ratelor bancare și a ratelor la leasing pentru o perioadă de nouă luni poate face diferența dintre supraviețuriea sau falimentul unei industrii”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

“Sperăm că, pentru binele țării, parlamentarii vor fi uniți, vor vota acest proiect de lege, astfel încât, în câteva zile, să fie adoptat actul normativ și să intre în vigoare, pentru a ajuta toate persoanele fizice și juridice din România.

Numai prin astfel de măsuri prompte și prin demersuri comune ale tuturor celor mandatați să reprezinte interesele tuturor cetățenilor și operatorilor economici, efectele negative ale situației excepționale existente vor putea fi limitate, astfel încât această perioadă dificilă să fie depășită în cel mai scurt timp, într-o manieră care să permită o revenire cât mai rapidă la normalitate a economiei”, consideră reprezentanții organizației.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Medicii, personalul MAI și persoanele peste 60 de ani au prioritate la Profi

Articolul următor

Un startup clujean a atras o investiție de 100.000 de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share