Analize Real Estate Slider Ultimele stiri

Dunwell: 23 centre de distribuție aprovizionează zilnic magazinele

Un număr de 23 de centre de distribuție aprovizionează zilnic magazinele celor mai mari nouă retaileri din întreaga țară, lucrând în această perioadă la capacitate maximă, pentru a se asigura că pe rafturi populația găsește toate produsele de care are nevoie, arată o analiză a Dunwell, cea mai mare agenție independentă de Real Estate specializată în sectorul industrial.

Grupurile Kaufland, Carrefour, LIDL, Metro, Profi, Mega Image, Auchan, REWE și Cora dispun de un total de peste 950.000 mp de spații de depozitare, din care sunt aprovizionate zilnic cele peste 3.000 de magazine din România.

“În ciuda perioadei mai dificile pe care o traversăm, marcată de multe incertitudini cauzate de răspândirea COVID-19 în lume, marile lanțuri de retail sunt aprovizionate zilnic, în condiții de maximă siguranță, din cele 23 de centre de distribuție de pe întreg teritoriul României. Țara noastră dispune de stocuri suficiente de produse și nu vor exista probleme cu aprovizionarea magazinelor în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât tirurile care transportă mărfuri internaționale au primit undă verde pentru circulația în spațiul comunitar (UE), astfel că riscul ca depozitele și, ulterior, magazinele, să rămână fără mărfuri, este scăzut”, a declarat Marian Orzu, managing partner Dunwell.

Zona Munteniei și București, peste 600.000 mp de depozite

Cu 14 centre de distribuție, zona Munteniei deține peste două treimi din suprafața totală a depozitelor din care sunt aprovizionate marile magazine, cu peste 615.000 mp, unde se desfășoară activitatea tuturor celor nouă mari lanțuri de retail din România.

În zona Bucureștiului regăsim majoritatea investițiilor în depozite, peste 400.000 mp fiind reprezentați de proiecte situate în zonele de Vest (Carrefour, LIDL, Profi, Cora), Nord (Auchan, Carrefour, Metro, REWE, Mega Image) dar și Sud (Mega Image).

Zona Transilvaniei, circa 250.000 mp depozite care aprovizionează marile orașe din centrul și vestul României

Din cei aproximativ 250.000 mp de depozite din zona Transilvaniei sunt aprovizionate zilnic rețelele a cinci retaileri internaționali cu sute de magazine în centrul și vestul țării: Kaufland, Carrefour, LIDL, Profi și grupul REWE. Clujul și împrejurimile rămân principala atracție de investiții în depozite pentru sectorul FMCG, aici fiind concentrate spații de depozitare de aproximativ 180.000 mp.

Zona Moldovei, aprovizionată din două orașe cu peste 85.000 mp depozite

Lanțurile de retail LIDL, Profi și REWE din zona Moldovei sunt aprovizionate zilnic din depozitele acestora situate în Roman și Bacău, care totalizează peste 85.000 mp. Cea mai mare pondere a depozitelor este concentrată în Roman, acolo unde LIDL și Profi au depozite de peste 70.000 mp.

Cererile pentru livrări online au atins un nivel record

Cererile pentru livrări online ale marilor lanțuri de magazine au atins un nivel record, astfel că retailerii au alocat spații suplimentare în depozite pentru comenzile plasate virtual. “În urma măsurilor luate de autorități pentru limitarea expunerii și ieșirii populației din case, marile lanțuri de magazine au înregistrat creșteri și de 30 – 50% ale volumelor de comenzi online cu livrare prin serviciile proprii de transport sau externalizate, după caz, firmelor de curierat. Creșteri ale cererii în această perioadă înregistrează și depozitele companiilor de curierat sau companiilor specializate în livrări de produse alimentare și non-alimentare, unde se raportează valori și de 10 ori mai mari ale comenzilor decât până acum”, a adăugat Marian Orzu.

Potrivit datelor Dunwell, jumătate din lanțurile de retail din România dețin o platformă online cu posibilitate de livrare sau ridicare din puncte specifice de lucru.

Transportatorii și curierii au undă verde la circulație în UE

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, au ajuns la un acord, în contextul discuțiilor purtate la nivel european cu privire la asigurarea unor culoare de tranzit pentru transportul de mărfuri care să permită operatorilor din industria alimentară, din statele membre ale UE și non-UE, să își desfășoare activitatea în condiții normale și au stabilit mai multe trasee de tranzit pe teritoriul României1:

• Culoarul 1 – varianta 1: Nădlac (punct trecere frontieră) – Arad – Timișoara – Lugoj- Ilia – Deva – Simeria – Sebeș -Sibiu- Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Giurgiu (punct trecere frontieră)
• Culoarul 1 – varianta 2: Borș (punct trecere frontieră) – Oradea – Cluj Napoca – Alba Iulia –  Sebeș – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Giurgiu (punct trecere frontieră)
• Culoarul 2: Giurgiu (punct trecere frontieră) – București – Urziceni – Buzău – Focșani – Bacău – Suceava – Siret (punct trecere frontieră)
• Culoarul 3: Nădlac (punct trecere frontieră) – Arad – Timișoara – Lugoj – Caransebeș – Orșova – Drobeta Turnu Severin – Șimian – Maglavit- Calafat (punct trecere frontieră)
• Culoarul 4: Moravița (punct trecere frontieră) – Timișoara – Arad – Oradea – Satu Mare – Halmeu (punct trecere frontieră)
• Culoarul 5: Nădlac (punct trecere frontieră)- Arad – Timișoara – Lugoj – Ilia – Deva – Simeria – Sebeș – Sibiu – Brașov – Târgu Secuiesc – Lepșa – Focșani – Tesila – Tecuci – Bârlad – Huși – Albița (punct trecere frontieră)

Potrivit autorităților, prin stabilirea acestor culoare, se asigură operatorilor de transport un instrument predictibil necesar pentru desfășurarea activității. Astfel, transportul de marfă, inclusiv de alimente, echipamente medicale, precum și medicamente va avea continuitate, protecție și siguranță pentru limitarea infectării cu noul coronavirus SARS-COV 2 (COVID-19).

Măsura a fost adoptată și de celelalte state europene, astfel incât transportul de mărfuri sau livrări speciale (inclusiv curierat) să aibă prioritate pe drumurile și autostrăzile din Europa.

Related posts

Ecodestinaţia Pădurea Craiului, promovată la târgurile de turism din Amsterdam şi Oslo

redactia

Birourile Moebius și K&K au proiectat reabilitarea Palatului Banffy

Nora Dumitrescu

Producătorul de paste făinoase Novita Impex din Satu Mare a intrat cu două branduri în Auchan şi Metro

redactia

Premieră în România: Autobuze cu GPS în județul Bihor

Stefana Muresan

Investiții de 9 milioane de euro în producția de lactate marca „Țara Mea”, în 2018

Stefana Muresan

Avocatnet.ro: Firmele riscă desființarea dacă nu vor converti acțiunile la purtător

Ligia Voro

WIZZ AIR, reducere de 20% la toate rezervările efectuate miercuri, 21 martie

Stefana Muresan

Al patrulea oraș din țară în care Astra Vagoane Călători nu are competitor

redactia

Comisia Europeană: Cluj-Napoca a primit finanțare pentru acţiuni urbane inovatoare

redactia

A1, Orăștie-Sibiu, se închide mâine pentru 24 de ore

Ligia Voro

Timbru poștal dedicat campioanei de la Wimbledon, Simona Halep

Ligia Voro

Cum poți câștiga 4.000 lei / lună din închirierea mașinii personale

Nora Dumitrescu

Aproape 200.000 de români aleg stațiunile montane din Brașov pentru vacanța de iarnă

Papuc Irina

Paralela 45, cifră de afaceri de 44 milioane de euro

Stefana Muresan

Mergeți la Cluj, recomandă jurnaliștii de la CNN

Ligia Voro

SIXT Group Romania, partener de mobilitate pentru Banca pentru alimente

Stefana Muresan

Întâlnire de lucru a conducerii CCIR cu preşedinţii Camerelor de Comerţ din 13 judeţe

Stefana Muresan

S-a semnat contractul pentru centura metropolitană a Clujului; 38 de km, în valoare de 150 mil euro

redactia

La Cluj se va construi un centru integrat de transplant, unic în România, din fonduri europene

redactia

Excelența în învățământul profesional dual, premiată

Ligia Voro

NRCC Nearshoring Guide to Romania

Ionut Oprea

Marian Orzu, transfer la CTP

Transilvania Business

Lucrările de reparaţii pe DN 1C Dej – Baia Mare, demarate la sfârşitul lunii mai de FCC Construccioni

Stefana Muresan

Colaborare în trei pentru atragerea turiștilor străini

Ligia Voro

Leave a Comment