Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

5 trilioane de dolari – suma pe care liderii G20 au decis s-o injecteze în economia mondială

FOTO Gary Ramage—Pool/Getty Images

Liderii celor mai puternice 20 de economii mondiale au promis să injecteze 5 trilioane de dolari în economia mondială. Summitul a fost convocat de Arabia Saudită, care deține în prezent președinția rotatitvă, iar într-o declarație comună de 3 pagini aceștia și-au asumat un „răspuns internațional coordonat”, la care se alătură și Organizația Mondială a Sănătății, Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, atât pentru a preveni răspândirea noului virus, cât și pentru a limita efectele socio-economice ale pandemiei.

„Pandemia de coronavirus ne reamintește de interconetarea și vulnerabilitățile noastre. Virusul nu cunoaște granițe. Combaterea acestei pandemii necesită un răspuns global, coordonat, bazat pe știință, în spiritul solidarității. Suntem pregătiți să facem front comun în fața acestei amenințări”, se menționează în declarația comună, citată de caleaeuropeană.ro.

Liderii mondiali au promis măsuri concrete pentru a veni în întâmpinarea nevoilor reale ale sistemelor de sănătate, reprezentanții Spaniei și Italiei subliniind că sunt necesare soluții și acțiuni practice.

În ceea ce privește capitolul „protejarea economiei globale”, în declarație liderii G20 menționează că sunt determinați să facă orice este necesar și să folosească toate instrumentele de politici valabile pentru a minimiza daunele economice și sociale provocate de pandemie, să restaureze creșterea globală, să mențină stabilitatea pe piețe și să întărească rezistența. „În prezent, noi luăm măsuri imediate și ferme pentru a susține economiile noastre; a proteja muncitorii, businessurile, în special întreprinderile mici și mijlocii, și sectoarele cele mai afectate; și a proteja pe cei vulnerabili printr-o protecție socială adecvată. Noi vom injecta peste 5 trilioane de dolari în economia mondială, ca parte a unei politici fiscale targetate, a unor măsuri economice și vom garanta scheme de răspuns la impactul social, economic și financiar provocat de pandemie”, scrie în declarație.

Pandemia de coronavirus, izbucnită în luna decembrie a anului trecut în regiunea chineză Wuhan, a infectat peste 450.000 de persoane la nivel global, în vreme ce peste 20.000 de oameni și-au pierdut viața. Un sfert din populația planetei trăiește acum sub o formă de restrângere a libertății de circulație.

Sursa foto: Gary Ramage—Pool/Getty Images

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BCR donează 2,5 milioane de lei pentru lupta împotriva pandemiei COVID-19

Articolul următor

Romaqua Group Borsec donează 500.000 de lei spitalelor Matei Balș și Victor Babeș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share