Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Agronomii clujeni au dotat Spitalul de Recuperare cu 12 aparate performante

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) sprijină Spitalul Clinic de Recuperare (SCR) cu 12 aparate performante, solicitate pentru secția de anestezie terapie intensivă.

USAMV a decis să contribuie la eforturile spitalelor din oraș în lupta cu răspândirea pandemiei de coronavirus cu aparatură performantă și cu specialiști ai Facultății de Medicină Veterinară (FMV). Aparatele sunt direcționate către secția ATI la cererea instituției medicale.

Acestea sunt monitoare funcții vitale cu defibrilator sau cu accesorii, ventilator performant, injectomate și infuzomate. Toate aparatele sunt destinate și pentru uz uman, fiind necesare pentru asigurarea condițiilor de derulare a actului medical cât mai eficient, adaptat la spitalizarea pacienților cu Covid-19.

Punerea în funcțiune a aparaturii a fost făcută de către șeful de lucrări Răzvan Codea, coordonatorul Clinicii de Urgențe din FMV, acesta colaborând cu personalul din cadrul spitalului.

“USAMV își manifestă solidaritatea cu toate cadrele medicale aflate în lupta cu pandemia și își exprimă speranța că prin sprijinul său – început cu punerea la dispoziție a trei aparate de tip Touch Real-Time PCR Detection System în boli parazitare și infecțioase – sprijină toate eforturile comunității.

Ministerul Educației și Cercetării a solicitat încă din 16 martie un inventar al aparaturii specifice la nivelul universităților pentru a fi puse la dispoziția Ministerului Sănătății, astfel că USAMV s-a alăturat din primul moment demersului, cu speranța că sprijinul prin aparatură performantă și specialiști va contribui la eforturile întregii comunități medicale în lupta cu pandemia”, a transmis rectoratul universității.

Total
40
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Groupe Renault România sponsorizează cu 100 vehicule Dacia și Renault

Articolul următor

Piețele agro ale Sălajului se mută pe internet

Citește și:
Populaţia rezidentă a județului Cluj, conform rezultatelor definitive ale RPL 2021, este de 679.141 persoane, în scădere cu 11.965 față de recensământul din octombrie 2011.
Citeste mai mult

Clujul a pierdut 12.000 de locuitori

Institutul Naţional de Statistică a publicat primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL), runda 2021. Populaţia…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
40
Share