Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Piețele agro ale Sălajului se mută pe internet

Mai mulți fermieri din zonă au decis să își promoveze în comun produsele pe o pagină din rețeaua de socializare Facebook. Aceasta a fost botezată Piața Agroalimentară Virtuală Sălaj.

“Pentru a avea acces la produsele locale cred că este util să avem un loc virtual unde să le comandăm online, ținând cont de situația în care ne aflăm cu toții. Invit producătorii locali să ne informeze în legătură cu produsele disponibile și cu modalitatea de livrare a acestora. Sper să ne fie de folos tuturor” au transmis inițiatorii proiectului.

Printre produsele pe care le-au prezentat fermierii ca fiind vandabile în această perioadă se numără vin de coacăze negre, semințe uscate de dovleac, fasole pestriță boabe, legume proaspete de Ortelec sau Lozna (ceapă verde, ridichi, spanac), oi, miere, propolis și polen, ceapă de Pericei, salată verde de Bădăcin.

Autoritățile au impus restricții piețelor agroalimentare din țară, unii primari de localități luând decizia să le închidă. Piețele agroalimentare trebuie să rămână deschise, respectând însă procedurile și măsurile de siguranță din supermarketuri, susține ministrul de resort, Adrian Oros.

Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) a luat decizia de a ține deschise piețele agroalimentare chiar și după intrarea în vigoare a ordonanței militare nr. 2 / 21.03.2020, cauzate de pandemia de coronavirus.

Hotărârea a fost luată pentru ca producătorii agricoli români să aibă unde să-și vândă fructele și legumele, iar populația, de unde să se aprovizioneze cu produse proaspete din țară.

AAPR consideră că este important ca piețele agroalimentare să nu se închidă pentru că altfel producătorii agricoli nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Agronomii clujeni au dotat Spitalul de Recuperare cu 12 aparate performante

Articolul următor

Bihorenii, mobilizați de Fundația Comunitară Oradea în campania „Solidaritate Bihor Covid-19”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share