Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bihorenii, mobilizați de Fundația Comunitară Oradea în campania „Solidaritate Bihor Covid-19”

Imediat după declararea pandemiei de coronavirus, pe 16 martie, Fundația Comunitară Oradea a lansat campania „Solidaritate Bihor Covid-19” în vederea achiziționării de echipamente medicale necesare Spitalului Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu” Oradea, secția ATI.

,,Până acum, s-au strâns 521.874 lei printr-o deosebită mobilizare a multor oameni de bine, care nu au ezitat și au pus umărul pentru a ajuta comunitatea să se pregătească pentru ce va urma. Aceasta reprezintă 78% din suma necesară achiziționării echipamentelor identificate împreună cu medicii specialiști din linia întâi ca fiind urgente în lupta cu COVID-19 în județul nostru”, a declarat Claudia Abrudan, directorul executiv al Fundației Comunitare Oradea.

Priorități

Prima prioritate a fost procurarea unui videolaringoscop și a unei stații centrale cu zece sisteme de monitorizare pentru funcțiile vitale în valoare totală de 268.376 lei.

În plus, au fost achiziționate 4.000 de kituri de testare și recoltare în valoare de 115.294 lei. Prima livrare din această comandă va ajunge luni la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

Cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare, s-au achiziționat și livrat 100 de ochelari de protecție și 200 de combinezoane de unică folosință la Spitalul Municipal „Dr. Pop Mircea” Marghita.

De asemenea, Asociația „Amia suflet de copil” și grupul „Sunt mămică, ce să fac?” au donat pentru a acoperi costul a 300 de măști de protecție pentru Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea și la Spitalul Municipal „Dr. Pop Mircea” Marghita.

Următoarea urgență semnalată de cadrele medicale este procurarea a două aparate de ventilație mecanică Puritan Bennett 980 pentru cazurile critice. Costul acestor echipamente este de 242.699 lei și avem nevoie în continuare de donații și sponsorizări pentru a acoperi întreaga sumă necesară”, spune Claudia Abrudan.

Producție de viziere medicale

Ca urmare a colaborării mai multor companii – Superbon, RXP Advertising, Laser Concept Design, You4Edu și Decitex RO – s-a început producerea a 500 de viziere medicale pe zi ce vor fi distribuite gratuit, în funcție de cererile venite din spitalele județului.

Fundația Comunitară Oradea mulțumește din suflet celor 533 donatori persoane fizice, companiilor Madrugada, Communications Media, Celestica, ING Tech, Hitech Cool and Heat, Velineo, Salex Prod Com, Agroind Cauceau, IPTE Romania, Eurobac, Vioral Castings, Sema Express, Eco Bihor, Ach Trans Solution, Rom Consult Expert SRL, Expert Software, Expert Biz Solutions, Expert Erp Solutions, Asociației pentru Relații Comunitare, „Amia suflet de copil” și grupul „Sunt mămică, ce să fac?” și partenerilor de comunicare Ghid Local și Blackboard.

Donatiile se pot face la adresa: https://fundatiacomunitaraoradea.ro/cum-te-implici.html.

Fundația Comunitară Oradea nu reține niciun procent din sumele strânse. Toate comisioanele ocazionate de operațiunile cu cardul pentru efectuarea donațiilor sunt suportate de Fundația Comunitară Oradea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Piețele agro ale Sălajului se mută pe internet

Articolul următor

Besmax Pharma Distribution donează echipamente de plasmafereză ce pot salva viața pacienților cu Covid-19 din România: „Luni vom semna contractul de donație”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share