Antreprenori Sanatate Ultimele stiri

Besmax Pharma Distribution donează echipamente de plasmafereză ce pot salva viața pacienților cu Covid-19 din România: „Luni vom semna contractul de donație”

Florin Hozoc, CEO Besmax Pharma Distribution SRL a anunțat că vrea să ajute autoritățile din Sănătate să grăbească recuperarea pacienților în stare critică, confirmați cu Covid-19, prin facilitarea utilizării noilor terapii medicale care generează rezultate și anume aplicarea terapiei cu plasmă. În acest sens, compania a donat trei echipamente de plasmafereză și 3.000 de kituri de colectare ce valorează aproximativ 100.000 de euro și care pot salva viața pacienților cu Covid-19.

„Cele 3 echipamente pot fi instalate în cel mult două săptămâni în 3 spitale care tratează pacienții critici infectați cu SARS-COV2. Terapia cu plasmă funcționează și se aplică în lume! Un nou articol, publicat pe 24 martie 2020 de prestigioasa revista Nature, anunță că autoritățile sanitare americane și-au dat acordul pentru utilizarea plasmei ca tratament pentru pacienții critici infectați. Un avantaj esențial al plasmei recoltate de la convalescenți e faptul că este disponibilă imediat, spre deosebire de medicamente și vaccinuri, care necesită luni sau ani pentru a fi autorizate și produse. De asemenea, transfuzia de plasmă este o procedura medicală sigură, cu condiția ca plasma să fie testată înainte, pentru posibili viruși și alți agenți infecțioși. Oamenii de știință care au realizat cercetările privind opțiunea de a utiliza plasma de la convalescenți vor să o implementeze acum ca procedură medicală standardizată, utilizată pentru a vindeca mai ales infecțiile severe pentru care nu există alternativă terapeutică, dar și pentru a preveni infectarea personalului din spitale, situație ce ar putea duce la prăbușirea sistemului sanitar”, a menționat Florin Hozoc.

Autoritățile sanitare chineze au anunțat încă din 14 februarie 2020 că au inclus în protocoalele terapeutice pentru tratamentul pacienților COVID-19 administrarea de plasmă recoltată de la convalescenți, după ce s-au constatat beneficiile aduse de acest tratament: „conform rezultatelor clinice, la 12 până la 24 de ore după ce pacienții au primit tratamentul cu plasmă, ei au arătat simptome clinice îmbunătățite, cu principalii indici inflamatori în scădere, iar unii indicatori critici (cum ar fi saturația de oxigen) îmbunătățită semnificativ”.

Florin Hozoc a precizat că BPHD nu e distribuitor de echipamente de plasmafereză sau de consumabile pentru colectarea de plasmă.

„Nu putem fi acuzați că prin această donație urmărim să creăm o cerere de produse, pe care apoi să le vindem doar noi – așa cum ar putea fi considerate alte donații recente”.

Oferta a fost comunicată Ministerului Sănătății pe 24 martie, iar astăzi autoritățile din Sănătate au anunțat compania că luni, 30 martie, va fi semnat contractul de donație. Informația a fost confirmată pentru Transilvania Business de către Florin Hozoc. Ministerul Sănătății urmează să decidă care vor fi cele trei instituții medicale, unde vor fi repartizate echipamentele.

Besmax Pharma Distribution este o companie românească cu o experiență de peste 10 ani, specializată în comerțul cu produse farmaceutice și dispozitive medicale de ultimă generație, fiind prezentă la nivel național, în arii terapeutice diverse ce țin de imunologie clinică, transplant de organe și țesuturi, chirurgie generală, oncologie, hematologie, terapie intensivă, obstetrică-ginecologie. Compania este activă în special în piața produselor derivate din plasmă umană, precum imunoglobuline normale și specifice, albumina umană, factori de coagulare, seruri de testare și vaccinuri și militează, de la fondarea sa, pentru ca România să-şi dezvolte capacităţile de colectare şi procesare a plasmei umane, care este materie primă pentru multe tratamente, inclusiv cele cu imunoglobulină.

Related posts

CJ Sibiu: Un producător chinez de jucării, interesat să deschidă o fabrică în Europa

redactia

Eurostat: România a importat cele mai multe laptopuri în prima jumătate a anului

Ion Surdu

Joint Venture-ul OSRAM Continental își începe activitatea

Stefana Muresan

Topul producătorilor autohtoni de vin: Jidvei – lider, urmat de Cotnari și Cramele Recaș

Stefana Muresan

Programul Start-up Nation: Ajutorul ar putea acoperi şi TVA şi salariile angajaţilor

Stefana Muresan

Astra Vagoane Calatori, singurul ofertant in licitatia pentru tramvaie noi de la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Noua fabrică Techtex prinde contur în Maramureș

Nora Dumitrescu

TC Capital lansează proiectul Hyperion Towers

Ionut Oprea

ABSL Romania is offering 30 scholarships every years for postgraduate studies

Stefana Muresan

În starea de urgență, tinerii au devenit mai conștiincioși cu gestionarea banilor

Traian Dan

Fab Lab Iasi: Raport privind spatiile de Coworking din Europa Centrala si de Est

Stefana Muresan

Turcii se întorc pe Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

MADR: Contract pentru exportul a 200.000 de ovine spre Emiratele Arabe Unite. Primul transport, în martie

redactia

Europarlamentarul Mircea Hava: Fondurile europene, prima opțiune pentru economia României

Transilvania Business

CJ Cluj, receptie finala a lucrarilor din prima etapa de stabilizare a Dealului Hoia

Stefana Muresan

Tarom reia zborurile de la Satu Mare spre litoral. Bilete, de la 31 de euro

Stefana Muresan

2017, cel mai bun an ca producţie pentru producătorul de prefabri­c­ate ASA CONS din Turda

Stefana Muresan

Povestea vinurilor din Podgoria Lechința

Ligia Voro

Noul director al Romgaz Târgu Mureș mizează pe competența, responsabilitatea și experiența angajaților

Ligia Voro

Salina Turda, locul doi în Topul Național al Firmelor, cu afaceri de 14 milioane de lei

Stefana Muresan

RALF 2016, forumul marilor fermieri

Ionut Oprea

SIBIU, A CAPITAL OF CULTURE ANIMATED BY MORE THAN ONE HUNDRED EVENTS. 2018 – A YEAR MARKED BY THE CENTENARY OF THE GREAT UNION

Stefana Muresan

Poșta Română, ATM-uri în oficiile poștale

Stefana Muresan

UNCAPI & Cooperativa Țara Mea: Prețurile alimentelor de bază în perioada Paștelui

Stefana Muresan

Leave a Comment