Antreprenori Sanatate Ultimele stiri

Besmax Pharma Distribution donează echipamente de plasmafereză ce pot salva viața pacienților cu Covid-19 din România: „Luni vom semna contractul de donație”

Florin Hozoc, CEO Besmax Pharma Distribution SRL a anunțat că vrea să ajute autoritățile din Sănătate să grăbească recuperarea pacienților în stare critică, confirmați cu Covid-19, prin facilitarea utilizării noilor terapii medicale care generează rezultate și anume aplicarea terapiei cu plasmă. În acest sens, compania a donat trei echipamente de plasmafereză și 3.000 de kituri de colectare ce valorează aproximativ 100.000 de euro și care pot salva viața pacienților cu Covid-19.

„Cele 3 echipamente pot fi instalate în cel mult două săptămâni în 3 spitale care tratează pacienții critici infectați cu SARS-COV2. Terapia cu plasmă funcționează și se aplică în lume! Un nou articol, publicat pe 24 martie 2020 de prestigioasa revista Nature, anunță că autoritățile sanitare americane și-au dat acordul pentru utilizarea plasmei ca tratament pentru pacienții critici infectați. Un avantaj esențial al plasmei recoltate de la convalescenți e faptul că este disponibilă imediat, spre deosebire de medicamente și vaccinuri, care necesită luni sau ani pentru a fi autorizate și produse. De asemenea, transfuzia de plasmă este o procedura medicală sigură, cu condiția ca plasma să fie testată înainte, pentru posibili viruși și alți agenți infecțioși. Oamenii de știință care au realizat cercetările privind opțiunea de a utiliza plasma de la convalescenți vor să o implementeze acum ca procedură medicală standardizată, utilizată pentru a vindeca mai ales infecțiile severe pentru care nu există alternativă terapeutică, dar și pentru a preveni infectarea personalului din spitale, situație ce ar putea duce la prăbușirea sistemului sanitar”, a menționat Florin Hozoc.

Autoritățile sanitare chineze au anunțat încă din 14 februarie 2020 că au inclus în protocoalele terapeutice pentru tratamentul pacienților COVID-19 administrarea de plasmă recoltată de la convalescenți, după ce s-au constatat beneficiile aduse de acest tratament: „conform rezultatelor clinice, la 12 până la 24 de ore după ce pacienții au primit tratamentul cu plasmă, ei au arătat simptome clinice îmbunătățite, cu principalii indici inflamatori în scădere, iar unii indicatori critici (cum ar fi saturația de oxigen) îmbunătățită semnificativ”.

Florin Hozoc a precizat că BPHD nu e distribuitor de echipamente de plasmafereză sau de consumabile pentru colectarea de plasmă.

„Nu putem fi acuzați că prin această donație urmărim să creăm o cerere de produse, pe care apoi să le vindem doar noi – așa cum ar putea fi considerate alte donații recente”.

Oferta a fost comunicată Ministerului Sănătății pe 24 martie, iar astăzi autoritățile din Sănătate au anunțat compania că luni, 30 martie, va fi semnat contractul de donație. Informația a fost confirmată pentru Transilvania Business de către Florin Hozoc. Ministerul Sănătății urmează să decidă care vor fi cele trei instituții medicale, unde vor fi repartizate echipamentele.

Besmax Pharma Distribution este o companie românească cu o experiență de peste 10 ani, specializată în comerțul cu produse farmaceutice și dispozitive medicale de ultimă generație, fiind prezentă la nivel național, în arii terapeutice diverse ce țin de imunologie clinică, transplant de organe și țesuturi, chirurgie generală, oncologie, hematologie, terapie intensivă, obstetrică-ginecologie. Compania este activă în special în piața produselor derivate din plasmă umană, precum imunoglobuline normale și specifice, albumina umană, factori de coagulare, seruri de testare și vaccinuri și militează, de la fondarea sa, pentru ca România să-şi dezvolte capacităţile de colectare şi procesare a plasmei umane, care este materie primă pentru multe tratamente, inclusiv cele cu imunoglobulină.

Related posts

Perspective pentru România de la Franz Weiler, CEO Uniqa Asigurări și președinte Foreign Investors Council

redactia

Bani europeni pentru educație în Hunedoara

redactia

BT va putea acorda IMM-urilor împrumuturi de 100 milioane de euro

Stefana Muresan

Dragoș Stanca – Publisherii europeni confruntă Google și Facebook: lupta ”scrisorilor deschise” și rolul României în această dispută

redactia

Evoluția cifrei de afaceri a IMM-urilor din România, în timp real: barometru lansat de sibienii de la SmartBill

Ion Surdu

De la 1 februarie, Guvernul a abrogat plata defalcată a TVA

Traian Dan

Degustare specială, într-un regal al vinurilor prezente la VINVEST

Stefana Muresan

Prelungire de mandate la Teraplast

Ligia Voro

„Baza intergalactică” de la Turda, liant între toate zonele turistice ale Transilvaniei

Stefana Muresan

Universitatea Politehnica Timişoara a recondiţionat şase ventilatoare care vor asigura dotarea a trei noi saloane de ATI

Robert Bloancă

Proprietarul agenției de turism Christian Tour lansează propria companie aeriană: AnimaWings

Papuc Irina

Industria textilă la nivel mondial, o afacere de 154 de miliarde de euro în 2019. Cine sunt cei mai mari importatori și exportatori de haine din lume

Papuc Irina

Alianța Vestului devine oficială. Parteneriat regional unic pentru infrastructură și interconectare cu bani europeni

redactia

Alba: Nouă pârtie, la Şureanu, în Munţii Sebeşului

redactia

Centura municipiului Satu Mare, finanţată din fonduri europene; investiție de peste 400 de milioane de lei

redactia

CCIA Timiș, Climate-KIC Accelerator – program de finanțare de până la 45.000 de euro

Stefana Muresan

Fermieri campioni la rapiță cu producții de peste 5 t/ha

Stefana Muresan

Maria Gabriela Zoană: “Putem intra în Schengen anul viitor”

redactia

Meat&Milk, ediția a VI-a

Tirdea Ionut

Cramele Recaș vizează creșterea producției la 30 de mi­lioa­ne de litri

Stefana Muresan

„11even Experiences Oradea” – ediția a VIII-a

Traian Dan

Piețele agro ale Sălajului se mută pe internet

Nora Dumitrescu

Belarus vrea firme cu capital mixt în România

Nora Dumitrescu

KORVETTO – NOUA soluție tehnologică pentru controlul buruienilor din cultura de rapiță”

Ligia Voro

Leave a Comment