Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Besmax Pharma Distribution donează echipamente de plasmafereză ce pot salva viața pacienților cu Covid-19 din România: „Luni vom semna contractul de donație”

Florin Hozoc, CEO Besmax Pharma Distribution SRL a anunțat că vrea să ajute autoritățile din Sănătate să grăbească recuperarea pacienților în stare critică, confirmați cu Covid-19, prin facilitarea utilizării noilor terapii medicale care generează rezultate și anume aplicarea terapiei cu plasmă. În acest sens, compania a donat trei echipamente de plasmafereză și 3.000 de kituri de colectare ce valorează aproximativ 100.000 de euro și care pot salva viața pacienților cu Covid-19.

„Cele 3 echipamente pot fi instalate în cel mult două săptămâni în 3 spitale care tratează pacienții critici infectați cu SARS-COV2. Terapia cu plasmă funcționează și se aplică în lume! Un nou articol, publicat pe 24 martie 2020 de prestigioasa revista Nature, anunță că autoritățile sanitare americane și-au dat acordul pentru utilizarea plasmei ca tratament pentru pacienții critici infectați. Un avantaj esențial al plasmei recoltate de la convalescenți e faptul că este disponibilă imediat, spre deosebire de medicamente și vaccinuri, care necesită luni sau ani pentru a fi autorizate și produse. De asemenea, transfuzia de plasmă este o procedura medicală sigură, cu condiția ca plasma să fie testată înainte, pentru posibili viruși și alți agenți infecțioși. Oamenii de știință care au realizat cercetările privind opțiunea de a utiliza plasma de la convalescenți vor să o implementeze acum ca procedură medicală standardizată, utilizată pentru a vindeca mai ales infecțiile severe pentru care nu există alternativă terapeutică, dar și pentru a preveni infectarea personalului din spitale, situație ce ar putea duce la prăbușirea sistemului sanitar”, a menționat Florin Hozoc.

Autoritățile sanitare chineze au anunțat încă din 14 februarie 2020 că au inclus în protocoalele terapeutice pentru tratamentul pacienților COVID-19 administrarea de plasmă recoltată de la convalescenți, după ce s-au constatat beneficiile aduse de acest tratament: „conform rezultatelor clinice, la 12 până la 24 de ore după ce pacienții au primit tratamentul cu plasmă, ei au arătat simptome clinice îmbunătățite, cu principalii indici inflamatori în scădere, iar unii indicatori critici (cum ar fi saturația de oxigen) îmbunătățită semnificativ”.

Florin Hozoc a precizat că BPHD nu e distribuitor de echipamente de plasmafereză sau de consumabile pentru colectarea de plasmă.

„Nu putem fi acuzați că prin această donație urmărim să creăm o cerere de produse, pe care apoi să le vindem doar noi – așa cum ar putea fi considerate alte donații recente”.

Oferta a fost comunicată Ministerului Sănătății pe 24 martie, iar astăzi autoritățile din Sănătate au anunțat compania că luni, 30 martie, va fi semnat contractul de donație. Informația a fost confirmată pentru Transilvania Business de către Florin Hozoc. Ministerul Sănătății urmează să decidă care vor fi cele trei instituții medicale, unde vor fi repartizate echipamentele.

Besmax Pharma Distribution este o companie românească cu o experiență de peste 10 ani, specializată în comerțul cu produse farmaceutice și dispozitive medicale de ultimă generație, fiind prezentă la nivel național, în arii terapeutice diverse ce țin de imunologie clinică, transplant de organe și țesuturi, chirurgie generală, oncologie, hematologie, terapie intensivă, obstetrică-ginecologie. Compania este activă în special în piața produselor derivate din plasmă umană, precum imunoglobuline normale și specifice, albumina umană, factori de coagulare, seruri de testare și vaccinuri și militează, de la fondarea sa, pentru ca România să-şi dezvolte capacităţile de colectare şi procesare a plasmei umane, care este materie primă pentru multe tratamente, inclusiv cele cu imunoglobulină.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bihorenii, mobilizați de Fundația Comunitară Oradea în campania „Solidaritate Bihor Covid-19”

Articolul următor

POZITIV TB: Mihaela Pușcașu, Managing Partner Vital HR - „Această pandemie ne-a făcut să conștientizăm că digitalizarea este un must ce nu poate fi amânat”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share