HR/Joburi Judete Lideri si afaceri POZITIV TB Sibiu Ultimele stiri

POZITIV TB: Mihaela Pușcașu, Managing Partner Vital HR – „Această pandemie ne-a făcut să conștientizăm că digitalizarea este un must ce nu poate fi amânat”

Cum afectează criza actuală domeniul resurselor umane, care sunt soluțiile văzute de antreprenori și ce rol trebuie să aibă autoritățile pentru a determina oamenii de afaceri să-și continue activitatea: despre acestea, dar și despre particularitățile domeniului HR ne-a vorbit Mihaela Pușcașu, Managing Partner Vital HR, în cadrul unui interviu pe care îl publicăm la noua noastră rubrică POZITIV TB.

Precizăm că Vital HR este o companie din Sibiu, ce oferă soluții HR practice companiilor care necesită asistență în problemele legate de resursele umane. „Indiferent dacă aveți nevoie de un generalist în domeniul resurselor umane, de un specialist în formare și dezvoltare sau de cineva care să proiecteze programe de gestionare a schimbărilor, avem membri ai echipei care au cunoștințe și experiență relevante”, promit membrii echipei Vital HR.

Puteți estima ce impact va avea criza Covid-19 asupra dinamicii forței de muncă în România și la nivel global?

Efectele negative ale situației cu care ne confruntăm se resimt în întreaga lume. România urmează același trend și vedem deja cum agenții economici din sectoare precum cel industrial, indiferent că vorbim de textile și marochinărie sau automotive, sau HoReCa înregistrează reduceri însemnate de activitate. În acest moment e greu de estimat realist, însă se vor pierde, credem noi, undeva la 10 – 15% din locurile de muncă. Probabil parte din ele se vor schimba, se vor adapta noilor condiții.

În ultimul deceniu s-a vorbit mereu în România despre nevoia de digitalizare, iar această pandemie ne-a făcut să conștientizăm că digitalizarea este un must ce nu poate fi amânat. Multe dintre companiile care au făcut acest pas doar acum vor descoperi avantajele. Anumite roluri din organizații vor fi adaptate, telemunca fiind unul dintre beneficiile aflate în topul preferințelor angajaților nu doar la noi, ci și la nivel global.

Fenomenul de globalizare a fost pus la încercare prin această criză, iar felul în care se va încheia, ne va arăta dacă globalizarea va mai fi sau nu o soluție de actualitate.

Ce rol ar trebui să aibă Guvernul și ce măsuri concrete ar trebui luate de autorități pentru a sprijini companiile și mediul de afaceri din România?

Modul în care Guvernul va lua deciziile la momentul începerii acestei crize va determina cu siguranță numărul antreprenorilor care își vor continua activitatea și după încheierea acestei perioade.

Șomajul tehnic este o măsură de avarie, cu siguranță binevenită pentru cei mai mulți angajatori din România, însă nu considerăm că este o măsură pe termen lung, chiar și cu garanțiile guvernamentale, creditarea promisă va fi dificilă pentru companiile mici.

Considerăm că măsurile trebuie duse în 2 direcții:

  • Măsuri pentru susținerea celor aflați în dificultate financiară, fie că sunt angajatori sau angajați;
  • Măsuri de consolidare pentru cei care găsesc modalități de a-și continua activitatea, care sunt puțin afectați sau chiar au nevoie să dezvolte capacitați de producție (biocide, materiale sanitare, etc.).

Ce sfaturi le puteți da antreprenorilor din România?

Evităm să oferim sfaturi, însă credem că din aceasta lecție trebuie să învățăm că indiferent de cât de mare sau mic e business-ul, în lipsa unei strategii care să permită o ajustare și reorganizare a activităților, suntem toți vulnerabili. Știm că vulnerabilitatea este una din calitățile lidershipului, așa că acum toți suntem forțați să fim lideri, să gândim și să împărtășim idei online. Antreprenorii români trebuie să se readapteze nevoilor actuale, să inoveze și găsească soluții pentru a-si continua activitatea. Atitudinea de victimă trebuie schimbată, trebuie să ne asumăm roluri noi.

De exemplu, noi continuăm angajările și dezvoltăm servicii noi. E greu, dar nu e un capăt de drum, vedem acest moment ca o oportunitate de a reașeza lucrurile și vrem să ne poziționam în cei 10% care fac lucrurile să se întâmple și nu să așteptam ca alții să facă minuni.

Cum credeți că vor influența activitatea de HR efectele acestei crize și ce particularități există în acest sector?

Bineînțeles că nici activitatea de HR nu este imună la efectele acestei crize. În momentul de față cele mai multe dintre companii au optat pentru telemuncă.

Nu doar noi, cu toții ne vom obișnui cu noile metode de comunicare și vom încerca să ne adaptăm modelele de business la condițiile nou create. Credem că s-a creat un context în care poți constata dacă ai sau nu oameni loiali, sau dacă managerii sunt loiali angajaților, ori dacă totul e un joc de imagine. Cel mai probabil vor fi situații în care angajați care mizau cu aroganță pe siguranța locului de muncă vor trebui să se repoziționeze în relația cu piața muncii.

Performanța angajaților este clar legată de obiective. În momentul în care obiectivele sunt suficient de clare, transmise și înțelese corect, fiecare putem să monitorizăm îndeplinirea lor, fie că lucrăm de acasă sau de la birou.

Noi, Vital HR, am demarat un proiect prin care dorim să identificăm neajunsurile și frustrările angajaților care lucrează remote, pentru a sprijini eforturile angajatorilor de a stabiliza echipele, comunicând eficient și păstrând același nivel de motivare. În această perioada HR-ul are un rol extrem de important, trebuie să fie alături de echipă și să vină cu soluții trecând poate peste procedurile riguroase impuse de organizație.

Putem contura deja imaginea relațiilor de afaceri din perioada post-criză?

Credem că se va dezvolta foarte mult ideea de parteneriat în care părțile vor fi atente la câștigul reciproc.

Cu siguranță va exista o oarecare ponderare în prima faza, însă sperăm că nu vom vedea același management defensiv ca și in 2009 care doar va limita cheltuielile și va uita de investiții. Soluția inteligentă va trebui să urmărească ajustarea și echilibrarea bugetelor.

Pe fondul dificultăților logistice și de transport, poate învățam să lucrăm cu furnizori locali în toate industriile.

Related posts

Etapele construirii Autostrăzii Unirii

Stefana Muresan

Singura companie românească ce participă la cel mai mare târg de horticultură din lume este din Brașov

Papuc Irina

Peste 2500 de soluții digitale de business vor fi prezentate la GoTech World 2019

Ligia Voro

Proiect european derulat de Institutul Oncologic Cluj-Napoca pentru diminuarea bolii canceroase din România

Transilvania Business

Grupul ODU, investiție într-o nouă unitate de producție în Sibiu

Stefana Muresan

Autostrada Sălajului și ocolitoarea Zalăului, aprobate la București

Nora Dumitrescu

Încărcătoare de telefoane montate în parcurile Clujului

Nora Dumitrescu

Baza sportivă Dinamo din Satu Mare redevine funcționabilă

Gruita Ienasoiu

Se lansează a treia ediție a ROFMEX

Ligia Voro

Facilitate nouă pentru curierii Glovo: parteneriat cu PayPoint

Papuc Irina

Casa Darvas – La Roche va fi deschisă ca secție muzeală Art Nouveau în august

Traian Dan

New entry on the Romanian retail market: Nr1 Fitness opens its first location, with a 24/7 open program, in Rotar Park Residence

Papuc Irina

Liderul pieței cărnii de pasăre din România, Transavia, anunță că poate produce la capacitate de 100% până inclusiv în septembrie

Ion Surdu

Număr record de cereri pentru negocierile cu băncile în cadrul CSALB

Traian Dan

CNAIR a scos la licitaţie proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire a municipiului Mediaş, proiect de peste 125 de milioane de lei

redactia

Astra Vagoane Călători s-a asociat cu chinezii care produc trenuri de mare viteză care ating 350 km/oră

Stefana Muresan

Azi se împlinesc 101 ani de la instaurarea administrației românești la Oradea

Traian Dan

Principalele resurse de energie primară ale României, în creștere în perioada ianuarie-octombrie

Papuc Irina

Clujul va racola tinerii pasionați de tehnologie din Bihor și Alba

Nora Dumitrescu

Amadeus extinde colaborarea cu United Airlines pentru protocolul NDC

Ligia Voro

Iluminare arhitecturală pentru două clădiri Art Nouveau din municipiul Oradea

Traian Dan

START primelor tratamente la viță de vie cu  Dithane™ M-45 si Karathane™ Gold 350 EC

Ligia Voro

Cities of Tomorrow #8:New Waves of Urban Migration | Prima Conferință hibrid din România dedicată dezvoltării orașelor

Ionut Oprea

Medist Group se relocheaza in Novis Plaza

Stefana Muresan

Leave a Comment