Agricultura Industrie Judete Mureș POZITIV TB Ultimele stiri

AZOMUREȘ repornește producția

Azomureș a finalizat lucrările din cadrul reviziei tehnice parțiale și începe procesul de repornire a instalațiilor, implicit reluarea producției de îngrășăminte la capacități normale, în condiții de securitate sanitară extreme cauzate de epidemia de Coronavirus, au anunțat astăzi reprezentanții companiei.

 

Începută în urmă cu o lună de zile, la 1 martie 2020, revizia tehnică parțială a presupus realizarea lucrărilor uzuale de mentenanță a instalațiilor, realizarea unor investiții programate și a unor lucrări speciale pentru reducerea zgomotului ambiental în timpul funcționării instalațiilor.

„Am reușit să facem tot ceea ce ne-am propus, iar lucrările au fost executate în siguranță și la un nivel calitativ ridicat. Începem să repornim instalațiile și cred că vom depăși cu bine și această etapă. Am intrat în revizie forțați de prețul foarte mare la materia primă principală, gazul metan, iar în plin proces am fost provocați să adoptăm soluții extraordinare din cauza epidemiei de Coronavirus. Din acest punct de vedere a fost o etapă foarte provocatoare și le mulțumesc tuturor celor care au fost  implicați, angajați Azomureș și angajații firmelor terțe. Avem încredere că vom putea să continuăm activitatea, în ciuda condițiilor dificile de acum. Vrem să fim în continuare un suport pentru angajații noștri, dar și pentru fermieri, care au nevoie de fertilizanți pentru culturile lor, implicit un contributor financiar către bugetul de stat care are acum mare nevoie de resurse”, a declarat Harri Kiiski, directorul general al Azomureș.

Printre măsurile speciale pe care Azomureș le aplică în această perioadă este și scanarea temperaturii corpului pentru personalul care are acces pe platformă. Toate recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și ale autorităților naționale sunt implementate. Un procent semnificativ din personalul administrativ lucrează de acasă pentru a menține securitatea sanitară a unor procese cheie: achiziții, resurse umane, vânzări, contabilitate, plăți, comunicare. Până în acest moment, pe platforma Azomureș, nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu Coronovarius COVID 19.

Conform caracteristicilor tehnice ale echipamentelor de pe platformă, pe timpul activităților de pornire a unor instalații, pot exista situații în care nivelul de zgomot ambiental să fie mai ridicat pentru perioade scurte de timp.

Azomureș, fiind principalul furnizor de îngrășăminte pentru agricultura românească, rămâne constant în angajamentele pe care le-a luat față de întreaga comunitate în ceea ce privește protecția mediului înconjurător, respectarea normelor și legilor în vigoare, și totodată este și va fi un etalon al profesionalismului, pilon semnificativ în economia locală cât și cea națională.

 

Related posts

Timişul are peste 19.000 de persoane trecute în şomaj tehnic

Robert Bloancă

The MIPIM Awards 2019 finalists

redactia

EXCLUSIV: Viziunea noului director al CN Aeroporturi București, George-Alexandru Ivan – INTERVIU

Stefana Muresan

Liberty a finalizat achiziția activelor europene de la ArcelorMittal  

Ligia Voro

Unităţile de tip service auto din Timiş au mari probleme, fiind amendate cu sute de mii de lei de RAR

Robert Bloancă

Ministerul agriculturii declară război usturoiului chinezesc: Cultivatorii locali ar putea fi sprijiniți cu 1.000 de euro pe hectar, ca să se impună pe piață

redactia

Transelectrica estimează un profit net de circa 72 milioane de lei, triplu față de cel din 2017

Stefana Muresan

Maramureșenii care lucrează în Italia vor să fie protejați de sindicate

Nora Dumitrescu

Contractul de finanțare pentru reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș, în valoare de 19 mil. de euro, semnat de ADR Centru și CJ Sibiu

Stefana Muresan

Imagini cu fotbaliști renumiți pe aleile Parcul dendrologic din municipiul Carei

Traian Dan

O companie clujeană a lansat primul magazin online din România cu documente de HR profesioniste

redactia

Inteligență artificială, automatizare, flexibilitate. Aflați cum va arăta viitorul forței de muncă la Tomorrow@Work 2020

Papuc Irina

Primul contract de mobilitate urbană în Regiunea 7 Centru, la Cugir

Ligia Voro

Italienii de la Itinera, câștigătorii contractului de peste 35 mil. euro pentru construirea pasajului Oltenița

Stefana Muresan

Grupul german Kärcher a realizat aspiratoare de 60 mil. euro la Curtea de Argeş

redactia

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 3: DAW Bența produce cu grijă față de mediu ­și investe­ște constant în inovație ­și cercetare

redactia

700.000 de beculețe vor lumina Brașovul, începând cu 1 Decembrie, Ziua Națională a României

Papuc Irina

5 abilități esențiale pentru viitor dezbătute la ediția a III-a a Conferinței Arhitecții Educației!

redactia

Băimărenii primesc câte un pachet de igienă prin poștă

Nora Dumitrescu

Investiții noi “pe țeavă” la Tenaris. Zalăul intră pe piața automotive

Stefana Muresan

Spa în pregătire, lângă Hotelul Tempo din Târgu-Mureș

Stefana Muresan

Administrator desemnat pentru Eminescu Office

Ligia Voro

Începe programul de instalare a panourilor fotovoltaice. Subvenţie de 20.000 de lei

redactia

Doi prieteni au repus pe picioare brandul de schiuri Reghin

redactia

Leave a Comment