Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AZOMUREȘ repornește producția

Azomureș a finalizat lucrările din cadrul reviziei tehnice parțiale și începe procesul de repornire a instalațiilor, implicit reluarea producției de îngrășăminte la capacități normale, în condiții de securitate sanitară extreme cauzate de epidemia de Coronavirus, au anunțat astăzi reprezentanții companiei.

 

Începută în urmă cu o lună de zile, la 1 martie 2020, revizia tehnică parțială a presupus realizarea lucrărilor uzuale de mentenanță a instalațiilor, realizarea unor investiții programate și a unor lucrări speciale pentru reducerea zgomotului ambiental în timpul funcționării instalațiilor.

„Am reușit să facem tot ceea ce ne-am propus, iar lucrările au fost executate în siguranță și la un nivel calitativ ridicat. Începem să repornim instalațiile și cred că vom depăși cu bine și această etapă. Am intrat în revizie forțați de prețul foarte mare la materia primă principală, gazul metan, iar în plin proces am fost provocați să adoptăm soluții extraordinare din cauza epidemiei de Coronavirus. Din acest punct de vedere a fost o etapă foarte provocatoare și le mulțumesc tuturor celor care au fost  implicați, angajați Azomureș și angajații firmelor terțe. Avem încredere că vom putea să continuăm activitatea, în ciuda condițiilor dificile de acum. Vrem să fim în continuare un suport pentru angajații noștri, dar și pentru fermieri, care au nevoie de fertilizanți pentru culturile lor, implicit un contributor financiar către bugetul de stat care are acum mare nevoie de resurse”, a declarat Harri Kiiski, directorul general al Azomureș.

Printre măsurile speciale pe care Azomureș le aplică în această perioadă este și scanarea temperaturii corpului pentru personalul care are acces pe platformă. Toate recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și ale autorităților naționale sunt implementate. Un procent semnificativ din personalul administrativ lucrează de acasă pentru a menține securitatea sanitară a unor procese cheie: achiziții, resurse umane, vânzări, contabilitate, plăți, comunicare. Până în acest moment, pe platforma Azomureș, nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu Coronovarius COVID 19.

Conform caracteristicilor tehnice ale echipamentelor de pe platformă, pe timpul activităților de pornire a unor instalații, pot exista situații în care nivelul de zgomot ambiental să fie mai ridicat pentru perioade scurte de timp.

Azomureș, fiind principalul furnizor de îngrășăminte pentru agricultura românească, rămâne constant în angajamentele pe care le-a luat față de întreaga comunitate în ceea ce privește protecția mediului înconjurător, respectarea normelor și legilor în vigoare, și totodată este și va fi un etalon al profesionalismului, pilon semnificativ în economia locală cât și cea națională.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

POZITIV TB: Mihaela Pușcașu, Managing Partner Vital HR - „Această pandemie ne-a făcut să conștientizăm că digitalizarea este un must ce nu poate fi amânat”

Articolul următor

Drumurile din Sălaj vor fi modernizate cu 11 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share