Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumurile din Sălaj vor fi modernizate cu 11 milioane de euro

În județul Sălaj au fost redeschise șapte dintre șantierele drumurilor județene (DJ) în urma emiterii ordinelor de reluare pentru două dintre proiectele de reabilitare și modernizare.

Acestea sunt DJ 110 Măeriște – Doh – Dumuslău – Carastelec (16 km), cu finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală) și DJ 191C, Nușfalău – Crasna – Zalău – Creaca (36 km), proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020).

Principalele categorii de lucrări ce vor fi realizate se referă în acest an la reabilitarea şi modernizarea structurii rutiere existente, asigurarea scurgerii apelor, amenajarea intersecţiilor cu drumurile laterale, asigurarea acceselor la proprietăţi, lucrări necesare pentru remedierea şi consolidarea zonelor alunecate în vederea asigurării stabilităţii platformei dar și intervenţii asupra structurii fiecărui pod, racordare cu terasamentele, amenajarea albiilor în zona podurilor.

Au fost emise de către Consiliul Județean ordinele de reluare a lucrărilor și pentru reparațiile altor tronsoane: execuția de covoare de bituminoase DJ 109P (DN1H) Halmășd – Cerîșa (4 km); DJ 110C  Ileanda (DN1C) – Dolheni – limita cu Maramureș (7 km); tronsoanele situate pe traseele DJ 108E,  DJ 108A Someș Guruslău – Năpradea (11 km); DJ 110B Șimleu Silvaniei – DN1H – Ilișua – Lompirt – DN 1F – Sărmășag – Derșida – Bobota – Zalnoc – Camăr (DJ 109 P) (39 km); DJ 108T: limită cu Maramureș – Ulciug – Cehu Silvaniei (2 km).

Cu o valoare de 16 milioane de lei și finanțare asigurată de la bugetul județului, principalele categorii de lucrări se referă la preluarea denivelărilor părții carosabile, execuția covorului bituminos, refacerea marcajelor rutiere dar și a acostamentelor.

Intervențiile promovate de către CJ pentru drumurile județene aflate în administrarea sa se referă la lucrări de reabilitare și modernizare, precum și la lucrări de reparații ale unor tronsoane de drumuri județene, constând în execuția de covoare bituminoase și plombări.

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumurilor județene se referă la investiții multianuale, intervenții asupra a 11 tronsoane de drumuri județene, majoritatea având ca sursă de finațare fonduri nerambursabile (naționale și europene), în acest an valoarea lucrărilor planficate a fi executate depășind 53 de milioane de lei.

Programul anual de reparații (execuția de covoare bituminoase și plombări) destinat drumurilor județene numără 80 km pe parcursul anului – execuție covoare bituminoase și plombări, cu o valoare alocată de la bugetul județului de 17 milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AZOMUREȘ repornește producția

Articolul următor

Oradea plantează 50 de platani pe malul stâng al Crișului Repede, lângă Primărie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share