Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Angajări pe timp de criză: peste 100 de companii internaționale continuă să caute personal

În întreaga lume o serie de companii mari au decis să înghețe procedura angajărilor, în timp ce altele au anunțat că angajează în continuare oameni. Candor, o companie ce ajută tehnicienii să-și negocieze salariile, a analizat sute de companii din acest punct de vedere în perioada crizei Covid-19.

Până acum, compania a primit rapoarte despre angajări, locuri disponibile și concedieri de la peste 400 de firme, dintre acestea 267, adică 60%, menționând că nu mai fac angajări în perioada următoare, scrie VentureBeat. În același timp, ofertele de joburi au fost anulate de 36 de companii (18%), iar disponibilizări sunt anunțate în 44 de companii (13%). [VentureBeat precizează că între timp lista companiilor de la care Condor a primit informații s-a ridicat la 1.000].

Vestea bună, mai scrie sursa citată, este că în cazul a 111 companii continuă angajările, însă acestea se fac pentru posturile importante. „Nu este o surpriză că Zoom, companie ce oferă servicii de videoconferință, face angajări. Twitch, Twitter, Twilio, Roblox, TikTok, Qualcomm, PUBG, Paypal, Palantir, Nvidia, Northrop Grumman, Medtronic, Lockheed Martin, eBay, Doordash, DocuSign și Amazon sunt printre firmele care angajează personal”, mai scrie VentureBeat.

Afacerile din domeniul software sunt cele care au primit cele mai multe cereri de angajare (81), dintre care pentru 41 de poziții acestea au fost înghețate (datele sunt actualizate).

Turismul, Horeca și Transportul au fost domeniile cele mai lovite de crize – 95% dintre companii au decis că nu mai facă angajări. Doar două companii – Bolt și Cruise – au raportat că încă mai au locuri disponibile pentru care ar putea să ia oameni la muncă. Platformele de rezervări precum Kayak, Expedia și Booking.com au suspendat angajările. Alte 12 companii, ca Bird, Expedia, Sonder, Mondee și Knotel au confirmat că au făcut concedieri temporare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

România s-a situat în 2019 pe primul loc în UE la suprafața cultivată, dar și la producția de porumb boabe și floarea-soarelui

Articolul următor

Cramele Recaș, donație de 88.000 de euro pentru susținerea spitalelor din Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share