Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Diriginții de șantier: avem potențialul imens de a prelua românii dați afară

Organizația națională a diriginților de șantier solicită executivului investiții publice și susținerea domeniului rezidențial ca fiind unica soluție pentru repornirea economiei României.

“Soluția economică o reprezintă izolarea în  muncă și prin muncă. Sectorul construcțiilor este grav afectat de lipsa forței de muncă. Și astăzi, în vremuri de criză, șantierele de construcții sunt și vor rămâne deschise. Se respectă condițiile impuse și care au drept scop stoparea limitării extinderii infecției”, conform Colegiului Tehnic al Diriginților de Șantier (CTDS).

“Fără o soluție de avarie și o viață economică desfășurată în timp de criză, statul român se va prăbuși. Sectorul construcțiilor chiar și astăzi poate prelua sute de mii de locuri de muncă. Procesul este unul care se desfășoară în aer liber, distanța socială se poate păstra, controlul pe un șantier este ușor de realizat.

Multe investiții publice au fost suspendate la acest moment și plățile sunt întârziate. Guvernul român trebuie să accelereze plățile publice în acest sector și să dea drumul la noi investiții. Avem un potențial imens ca să preluăm românii dați afară din alte sectoare”, a declarat Cezar Petre, președinte al CTDS.

Șantierele nu sunt oprite, deși domeniul rezidențial este afectat de actuala criză sanitară care implică restricții de circulație. Românii stau acasă și respectă regulile, iar deplasările în scop imobiliar aproape au dispărut. Totuși, sectorul imobiliar este obișnuit cu perioade de întreruperi, în general cauzate de sezonul rece și uneori ele durează chiar mai mult de câteva luni.

“E important ca statul român să intervină rapid și să susțină achiziția de locuințe. Nu trebuie să așteptăm colapsarea economiei naționale, măsura trebuie aplicată acum ca să confere încredere investitorilor că în maxim șase luni vor exista banii necesari achiziționării. Noi putem construi și acum, putem susține economia națională, dar avem nevoie de o perspectivă.

Statul trebuie să intervină și să ofere garanții pentru achiziționarea de noi locuințe, să garanteze credite ieftine pentru investiții, dacă nu cu dobândă zero cu siguranță cu o valoare extrem de scăzută”, a spus Adrian Axinia, diriginte de șantier și investitor.

CTDS reprezintă asociația profesională a diriginților de șantier, specialiști în construcții responsabili cu execuția unor lucrări de calitate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

POZITIV TB: Raluca Voivozeanu – CEO Priaevents: “Comunicarea trebuie să continue”

Articolul următor

Companiile E.ON din România contribuie cu încă 500.000 de lei la eforturile de combatere a pandemiei COVID-19

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share