Real Estate Ultimele stiri

Diriginții de șantier: avem potențialul imens de a prelua românii dați afară

Organizația națională a diriginților de șantier solicită executivului investiții publice și susținerea domeniului rezidențial ca fiind unica soluție pentru repornirea economiei României.

“Soluția economică o reprezintă izolarea în  muncă și prin muncă. Sectorul construcțiilor este grav afectat de lipsa forței de muncă. Și astăzi, în vremuri de criză, șantierele de construcții sunt și vor rămâne deschise. Se respectă condițiile impuse și care au drept scop stoparea limitării extinderii infecției”, conform Colegiului Tehnic al Diriginților de Șantier (CTDS).

“Fără o soluție de avarie și o viață economică desfășurată în timp de criză, statul român se va prăbuși. Sectorul construcțiilor chiar și astăzi poate prelua sute de mii de locuri de muncă. Procesul este unul care se desfășoară în aer liber, distanța socială se poate păstra, controlul pe un șantier este ușor de realizat.

Multe investiții publice au fost suspendate la acest moment și plățile sunt întârziate. Guvernul român trebuie să accelereze plățile publice în acest sector și să dea drumul la noi investiții. Avem un potențial imens ca să preluăm românii dați afară din alte sectoare”, a declarat Cezar Petre, președinte al CTDS.

Șantierele nu sunt oprite, deși domeniul rezidențial este afectat de actuala criză sanitară care implică restricții de circulație. Românii stau acasă și respectă regulile, iar deplasările în scop imobiliar aproape au dispărut. Totuși, sectorul imobiliar este obișnuit cu perioade de întreruperi, în general cauzate de sezonul rece și uneori ele durează chiar mai mult de câteva luni.

“E important ca statul român să intervină rapid și să susțină achiziția de locuințe. Nu trebuie să așteptăm colapsarea economiei naționale, măsura trebuie aplicată acum ca să confere încredere investitorilor că în maxim șase luni vor exista banii necesari achiziționării. Noi putem construi și acum, putem susține economia națională, dar avem nevoie de o perspectivă.

Statul trebuie să intervină și să ofere garanții pentru achiziționarea de noi locuințe, să garanteze credite ieftine pentru investiții, dacă nu cu dobândă zero cu siguranță cu o valoare extrem de scăzută”, a spus Adrian Axinia, diriginte de șantier și investitor.

CTDS reprezintă asociația profesională a diriginților de șantier, specialiști în construcții responsabili cu execuția unor lucrări de calitate.

Related posts

Marisiensis se amână pentru luna octombrie 2020

Ligia Voro

Plexus, Iwis Engines System și Celestica fac cele mai multe angajări în Bihor

Traian Dan

Rezidențialul în România

Ligia Voro

CNAIR a montat atenuatori de impact pe unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară, Valea Oltului

Papuc Irina

Azi se împlinesc 101 ani de la instaurarea administrației românești la Oradea

Traian Dan

Arhitecții cer sprijin pentru a întocmi o listă a celor mai apreciați colegi ai lor din ultimii 100 ani

Stefana Muresan

Tot ce trebuie să știi despre iCEE.fest 2018, festivalul de digital & online care a transformat Bucureștiul, pentru două zile, în capitala europeană a Internetului

redactia

Studenții pot să-și deschidă o afacere. Statul le dă până la 100.000 de euro

Traian Dan

La Timișoara se lansează Growceanu, platformă de Business Angels conectată la rețeaua europeană ESIL

redactia

CBRE lansează Proptech Index 2019: În România, clădirile de birouri sunt pregătite pentru această strategie

Ligia Voro

Alianţa Vestului – Autostrada Transilvania, Autostrada Timişoara – Belgrad, tren de mare viteză între cele patru oraşe, finalizarea centurilor, dezvoltarea aeroporturilor, atragerea de fonduri europene

redactia

POZITIV TB: Ștefan Matuz, Inter-Cons – „Frica ar putea să-și pună amprenta pe toate ramurile economiei. Vor prevala investițiile pe termen scurt și cele cu riscuri reduse. Afacerile de nișă vor avea cele mai mari șanse”

redactia

Bază sportivă finanțată de Compania Națională de Investiții la Baia Mare

Nora Dumitrescu

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România: Îngheţarea salariilor în sectorul bugetar, cel puţin pentru primele 6 luni ale anului 2019

redactia

Salina Turda – peste 600.000 de vizitatori, în 2017

Stefana Muresan

Morphoza: Designing the new difference

Ionut Oprea

Lidl va finanța proiecte de mediu și educație din orașele Ardealului

Nora Dumitrescu

Băncile au suspendat la plată, până la sfârșitul anului, circa 321.000 de credite

Traian Dan

Autobuze electrice cu încărcare wireless, în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

„Am avut de ales: mergem în șomaj tehnic sau căutăm soluții”. Compania din automotive Moveos va produce săptămânal până la 18.000 de combinezoane

Papuc Irina

Maramureșul, implicat într-un proiect european împotriva inundațiilor

Nora Dumitrescu

Via Transilvanica a inaugurat 124 de kilometri în județul Harghita, între Praid și Dârjiu

Ion Surdu

Conferinta: Mobilitatea viitorului la Sibiu

Ionut Oprea

Emil Boc: 30 de autobuze electrice pentru clujeni

Stefana Muresan

Leave a Comment