Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Exonia: Apel către autorităţile române pentru a sprijini pornirea fabricii de ambalaje destinate biocidelor

Fabrica de ambalaje Exonia solicită urgent ajutorul autorităților pentru începerea imediată a producției de ambalaje pentru biocide necesare spitalelor, a materialelor necesare la ambalarea și transportul medicamentelor și a alimentelor destinate personalului medical și cetățenilor aflați în carantină.

Exonia este în faza finală de implementare a celei mai moderne fabrici de producție a ambalajelor biodegradabile din Romania, care, la solicitarea producătorilor interni de medicamente, a spitalelor și a altor instituții publice în contextul actualei pandemii de coronavirus, va produce lunar peste 200 tone de materiale necesare la ambalarea medicamentelor de primă necesitate, a biocidelor, a măștilor de unică întrebuințare și a alimentelor ce vor fi livrate persoanelor aflate în carantină și nu numai.

„În momentul demarării proiectului noii noastre fabrici nu știam cât de utilă va fi această capacitate de producție în contextul pandemiei globale cu care ne confruntăm astăzi. Suntem în faza finală a proiectului, toate utilajele fabricate de către producătorul german Garant Maschinenhandel GmbH sunt deja livrate și așteaptă echipa de tehnicieni a furnizorului pentru a putea fi puse în funcțiune”, a declarat Tiberiu Stoian, fondator al Fabricii de Ambalaje Exonia.

Problema cu care se confruntă noua fabrică este imposibilitatea de a intra în Romania în contextul restricției de circulație a persoanelor, a echipei de tehnicieni germani, singurii în măsură să poată pune în funcțiune liniile tehnologice și care le pot preda operatorilor români.

„Am solicitat Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și, respectiv Poliției de Frontieră să găsească o soluție de emitere a unei autorizații speciale de acces pe teritoriul național a echipei de tehnicieni care în termen de maxim 10 zile pot pune în funcțiune liniile tehnologice la capacitatea maximă, pe măsura solicitărilor multiple ale unităților medicale. Imediat ce vom obține aceste permise de liberă trecere, vom trimite de urgență un avion privat charter în Germania pentru a aduce în cel mai scurt timp echipa de tehnicieni ai producătorului echipamentelor noastre. Vom procesa gratuit pe toată perioada stării de urgență, la preț de cost, toate ambalajele medicale care vor fi solicitate de producătorii români de medicamente și soluții de dezinfectare. Întreaga echipă Exonia este disponibilă să lucreze 24/7 pentru a putea asigura livrarea tuturor ambalajelor medicale în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat și Nadia Stoian, Director de comunicare al portalului Exonia.ro

Fabrica de Ambalaje Exonia a fost înfiinţată în 2003, face parte din Grupul Exonia Holding, are 124 de angajaţi, circa 2.700 de clienţi şi o cifra de afaceri medie de 5 milioane de euro.

Investiția în noua capacitate de producție Exonia de la Iași, se derulează începând din anul 2018 prin proiectul „Crearea capacității avansate de producție la EXONIA HOLDING SRL pentru producția de materiale imprimate personalizate inovative prin imprimare flexografică”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
bucurestifm.ro

APIA a autorizat plăți de peste 8,1 milioane de euro beneficiarilor de fonduri pentru bunăstarea porcinelor

Articolul următor

ROVENSA extinde afacerile de biocontrol, prin achiziția Grupului Agrotecnología

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share