Industrie Ultimele stiri

Exonia: Apel către autorităţile române pentru a sprijini pornirea fabricii de ambalaje destinate biocidelor

- Fabrica Exonia 960x552 - Exonia: Apel către autorităţile române pentru a sprijini pornirea fabricii de ambalaje destinate biocidelor

Fabrica de ambalaje Exonia solicită urgent ajutorul autorităților pentru începerea imediată a producției de ambalaje pentru biocide necesare spitalelor, a materialelor necesare la ambalarea și transportul medicamentelor și a alimentelor destinate personalului medical și cetățenilor aflați în carantină.

Exonia este în faza finală de implementare a celei mai moderne fabrici de producție a ambalajelor biodegradabile din Romania, care, la solicitarea producătorilor interni de medicamente, a spitalelor și a altor instituții publice în contextul actualei pandemii de coronavirus, va produce lunar peste 200 tone de materiale necesare la ambalarea medicamentelor de primă necesitate, a biocidelor, a măștilor de unică întrebuințare și a alimentelor ce vor fi livrate persoanelor aflate în carantină și nu numai.

„În momentul demarării proiectului noii noastre fabrici nu știam cât de utilă va fi această capacitate de producție în contextul pandemiei globale cu care ne confruntăm astăzi. Suntem în faza finală a proiectului, toate utilajele fabricate de către producătorul german Garant Maschinenhandel GmbH sunt deja livrate și așteaptă echipa de tehnicieni a furnizorului pentru a putea fi puse în funcțiune”, a declarat Tiberiu Stoian, fondator al Fabricii de Ambalaje Exonia.

Problema cu care se confruntă noua fabrică este imposibilitatea de a intra în Romania în contextul restricției de circulație a persoanelor, a echipei de tehnicieni germani, singurii în măsură să poată pune în funcțiune liniile tehnologice și care le pot preda operatorilor români.

„Am solicitat Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și, respectiv Poliției de Frontieră să găsească o soluție de emitere a unei autorizații speciale de acces pe teritoriul național a echipei de tehnicieni care în termen de maxim 10 zile pot pune în funcțiune liniile tehnologice la capacitatea maximă, pe măsura solicitărilor multiple ale unităților medicale. Imediat ce vom obține aceste permise de liberă trecere, vom trimite de urgență un avion privat charter în Germania pentru a aduce în cel mai scurt timp echipa de tehnicieni ai producătorului echipamentelor noastre. Vom procesa gratuit pe toată perioada stării de urgență, la preț de cost, toate ambalajele medicale care vor fi solicitate de producătorii români de medicamente și soluții de dezinfectare. Întreaga echipă Exonia este disponibilă să lucreze 24/7 pentru a putea asigura livrarea tuturor ambalajelor medicale în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat și Nadia Stoian, Director de comunicare al portalului Exonia.ro

Fabrica de Ambalaje Exonia a fost înfiinţată în 2003, face parte din Grupul Exonia Holding, are 124 de angajaţi, circa 2.700 de clienţi şi o cifra de afaceri medie de 5 milioane de euro.

Investiția în noua capacitate de producție Exonia de la Iași, se derulează începând din anul 2018 prin proiectul „Crearea capacității avansate de producție la EXONIA HOLDING SRL pentru producția de materiale imprimate personalizate inovative prin imprimare flexografică”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020.

Related posts

Câţi bani primesc Autostrăzile Sebeş-Turda şi Transilvania în 2019

redactia

Cine va construi tronsonul de autostradă Târgu-Mureș – Ungheni. Disputa Strabag – Itinera Spa, la a șaptea instanță

Ligia Voro

Continental România, parteneriat pentru orașe inteligente și comunități susținute

Stefana Muresan

Top birouri in tara 2016

Ionut Oprea

O nouă echipă preia conducerea AICPS. Top 3 premii, invitați și tendințe. Conferința AICPS.

Ligia Voro

Oferta turistica a Clujului, promovata in Dubai, metropola din mijlocul desertului

Stefana Muresan

Trei oferte pentru construirea de tramvaie electrice, la Timişoara. Contract de peste 40 milioane euro

Stefana Muresan

Airbus Helicopters, aproape 60 de comenzi, la Heli-Expo din Dallas

Stefana Muresan

Marii investitori din IT, atrași cu proiectele Clujului

Stefana Muresan

Bugetul de călătorii de 7 milioane euro pe an al Agenției Europene a Medicamentului – gestionat de o agenție de corporate travel management din România

redactia

Grupul Sergiana din Braşov mizează pe afaceri de peste 70 mil. euro

redactia

Statele din afara Uniunii Europene vor finanța Muzeul Transilvaniei din Cluj

Nora Dumitrescu

România faptelor bune – performerii CSR ai României

Ligia Voro

Antibiotice Iași reia producția de Paracetamol și Novocalmin® în regim de urgență

Papuc Irina

Revista Transilvania Business, un cadou special pentru Europa și pentru România

Ligia Voro

Ocean Fish procesează 12 tone de pește pe zi cu ajutorul soluției de la Senior Software

Stefana Muresan

Clujul și Timișoara, orașele regionale cu cea mai mare creștere imobiliară

Nora Dumitrescu

Tarom ofertă cu ocazia Centenarului bilete cu discounturi de 20%

redactia

Balkans Property Forum 2018

redactia

Olympus România a depășit pragul de afaceri de 100 de milioane de euro

Stefana Muresan

Producătorul român de salate Eisberg România își continuă producția și livrările

Ion Surdu

Şeful BNR, Mugur Isărescu, anticipează o scădere a inflaţiei până la Paşte

Traian Dan

Cel mai mare fond din lume, deţinut de un stat, a devenit acţionar la Digi şi Compa

Stefana Muresan

Crama Liliac a lansat noua etichetă young.LILIAC

Stefana Muresan

Leave a Comment