Industrie Ultimele stiri

Exonia: Apel către autorităţile române pentru a sprijini pornirea fabricii de ambalaje destinate biocidelor

Fabrica de ambalaje Exonia solicită urgent ajutorul autorităților pentru începerea imediată a producției de ambalaje pentru biocide necesare spitalelor, a materialelor necesare la ambalarea și transportul medicamentelor și a alimentelor destinate personalului medical și cetățenilor aflați în carantină.

Exonia este în faza finală de implementare a celei mai moderne fabrici de producție a ambalajelor biodegradabile din Romania, care, la solicitarea producătorilor interni de medicamente, a spitalelor și a altor instituții publice în contextul actualei pandemii de coronavirus, va produce lunar peste 200 tone de materiale necesare la ambalarea medicamentelor de primă necesitate, a biocidelor, a măștilor de unică întrebuințare și a alimentelor ce vor fi livrate persoanelor aflate în carantină și nu numai.

„În momentul demarării proiectului noii noastre fabrici nu știam cât de utilă va fi această capacitate de producție în contextul pandemiei globale cu care ne confruntăm astăzi. Suntem în faza finală a proiectului, toate utilajele fabricate de către producătorul german Garant Maschinenhandel GmbH sunt deja livrate și așteaptă echipa de tehnicieni a furnizorului pentru a putea fi puse în funcțiune”, a declarat Tiberiu Stoian, fondator al Fabricii de Ambalaje Exonia.

Problema cu care se confruntă noua fabrică este imposibilitatea de a intra în Romania în contextul restricției de circulație a persoanelor, a echipei de tehnicieni germani, singurii în măsură să poată pune în funcțiune liniile tehnologice și care le pot preda operatorilor români.

„Am solicitat Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și, respectiv Poliției de Frontieră să găsească o soluție de emitere a unei autorizații speciale de acces pe teritoriul național a echipei de tehnicieni care în termen de maxim 10 zile pot pune în funcțiune liniile tehnologice la capacitatea maximă, pe măsura solicitărilor multiple ale unităților medicale. Imediat ce vom obține aceste permise de liberă trecere, vom trimite de urgență un avion privat charter în Germania pentru a aduce în cel mai scurt timp echipa de tehnicieni ai producătorului echipamentelor noastre. Vom procesa gratuit pe toată perioada stării de urgență, la preț de cost, toate ambalajele medicale care vor fi solicitate de producătorii români de medicamente și soluții de dezinfectare. Întreaga echipă Exonia este disponibilă să lucreze 24/7 pentru a putea asigura livrarea tuturor ambalajelor medicale în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat și Nadia Stoian, Director de comunicare al portalului Exonia.ro

Fabrica de Ambalaje Exonia a fost înfiinţată în 2003, face parte din Grupul Exonia Holding, are 124 de angajaţi, circa 2.700 de clienţi şi o cifra de afaceri medie de 5 milioane de euro.

Investiția în noua capacitate de producție Exonia de la Iași, se derulează începând din anul 2018 prin proiectul „Crearea capacității avansate de producție la EXONIA HOLDING SRL pentru producția de materiale imprimate personalizate inovative prin imprimare flexografică”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020.

Related posts

S IMMO AG încheie remodelarea Sun Plaza

Ionut Oprea

Finanțări de aproape 421 de milioane de euro pentru tinerii fermieri

redactia

Proclamație a statului Ohio dedicată Centenarului României

Stefana Muresan

PRIA Gala Fermierilor Români va avea loc la Academia de Științe Agricole și Silvice în 27 septembrie 2018

redactia

Autonet Import, cel mai mare furnizor de piese auto din România, cifră de afaceri de peste 277 mil. euro

Stefana Muresan

Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, speaker la o conferință de la Munchen

Stefana Muresan

Baia Mare va fi monitorizat printr-un sistem “Big Brother”

Nora Dumitrescu

Exemplu de mobilizare: Cum s-au reinventat restaurantele în plină criză, cu ajutorul producătorilor locali

Ion Surdu

Restaurantul deschis de un clujean în Paris, inclus de revista Vogue în topul celor mai bune localuri din capitala Franţei

redactia

Centura de Sud a Timișoarei are castigator. Lucrările încep în 2019

Stefana Muresan

Banca Transilvania: „Planul nostru este o colaborare pe mai mulţi ani cu Simona Halep şi, deşi încă este devreme, vom atinge mai mulţi piloni strategici pentru dezvoltarea României”

redactia

Leoni Bistriţa: Peste 1,5 milioane de cablaje pentru tot atâtea mașini Mercedes Benz

Stefana Muresan

Besmax Pharma Distribution donează echipamente de plasmafereză ce pot salva viața pacienților cu Covid-19 din România: „Luni vom semna contractul de donație”

Papuc Irina

Chapman Taylor designs Fabrica de Paine office development

Ligia Voro

Corteva Agriscience a inaugurat o nouă unitate de ambalare în Cernay, Franța

Ligia Voro

Alianța Vestului devine oficială. Parteneriat regional unic pentru infrastructură și interconectare cu bani europeni

redactia

UBB Cluj, acceptată în reţeaua pentru dezvoltare sustenabilă a ONU

redactia

Clujul își modernizează șoselele din zonele montană și metropolitană

Nora Dumitrescu

UMFST Târgu Mureș majorează cu 1500 de lei bursele sociale pentru achiziția de calculatoare

Ligia Voro

S IMMO AG: Hat-trick at the SEE Real Estate Awards

Ionut Oprea

OTP Bank va deschide un centru regional în cartierul ISHO din Timișoara

Papuc Irina

Bazin de înot de 1,3 milioane de euro într-o comună din Transilvania

Nora Dumitrescu

Companii care produc şi exportă vin românesc, la Târgul de Vinuri de la Londra

Stefana Muresan

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va finanța în jur de 75 de antreprenori cu câte 40.000 de euro

Stefana Muresan

Leave a Comment