Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fermierii vor putea sacrifica mieii de Paște și în ferme, în anumite condiții

Vești bune pentru crescătorii de oi. În contextul restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus ANSVSA va permite crescătorilor de ovine să sacrifice mieii pentru Paşte şi în ferme, dar în anumite condiţii stricte.

ANSVSA a transmis instrucțiuni direcțiilor județene, prin care s-a acordat posibilitatea crescătorilor de ovine care se află la distanțe mari de un abator autorizat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor sau de un centru amenajat temporar de către primării/prefecturi pentru sacrificarea mieilor în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, de a sacrifica mieii în fermă/exploatație în anumite condiții.

Norme generale și de igienă

La nivelul fermei trebuie să fie asigurate facilități, astfel încât să fie respectate regulile generale și speciale de igienă, bunăstarea animalelor și eliminarea subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman, astfel încât procesul de sacrificare a mieilor să nu compromită siguranța cărnii și a organelor.

O altă condiţie este controlul stării de sănătate a animalelor, respectiv efectuarea examenului ante-mortem de către un medic veterinar official. Verificarea respectării regulilor de bunăstare a animalelor în timpul sacrificării, ectuarea examenului post-mortem al cărnii și organelor de către un medic veterinar oficial şi verificarea eliminării subproduselor de origine animală nedestinate consumului uma, sunt alte condiţii impuse de medicii sanitari veterinari.

În ceea ce privește carnea de miel rezultată din sacrificarea mieilor în exploatații în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, aceasta nu poate fi livrată către alte unități din domeniul alimentar înregistrate ori autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, ci va fi comercializată direct către consumatorii finali, precizează ANSVSA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UMFST Târgu Mureș majorează cu 1500 de lei bursele sociale pentru achiziția de calculatoare

Articolul următor

Patronatele bihorene au lansat apelul: „Dreptul la educație la distanță”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share