Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spitalul Polaris, închiriat pe șase luni de Consiliul Județean

Consiliul Județean (CJ) Cluj va închiria pe o perioadă de șase luni spitalul privat Polaris Medical în eforturile sale de a scurta criza coronavirusului.

Unitatea medicală privată cu 180 de paturi din localitatea Suceagu va fi preluată ca secție externă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Cluj-Napoca, în contextul pandemiei de coronavirus. 

CJ va plăti atât cheltuielile, cât și o chirie care va fi stabilită de către un evaluator autorizat. Personalul medical va fi detașat de la mai multe spitale din municipiu. Președintele Alin Tișe a solicitat forului administrativ al CJ voteze pentru preluarea în regim de închiriere a Polaris. 

Inițial, decizia preluării Polaris se referea la folosința gratuită a imobilului. Consilierii au aprobat închirierea de către Județul Cluj și SCBI a imobilului din Suceagu pentru a fi utilizat în combaterea efectelor pandemiei  de coronavirus la nivelul județului Cluj.

Chiria și cheltuielile de funcționare ale spitalului vor fi suportate din bugetul CJ, iar cheltuielile privind aparatura, materialele medicale și cele cu angajații, din bugetul SCBI. Dacă la finalizarea perioadei de utilizare a imobilului sunt necesare reparații, costul lor și al dezinfectării imobilului vor fi suportate din bugetul CJ.

Spitalul de recuperare medicală a fost deschis acum cinci ani de către familia lui Ioan Socea, unul dintre fondatorii grupului EnergoBit Cluj, și avea în 2018 afaceri de 20 de milioane de lei, cu 3.000 de pacienți găzduiți. Cele mai accesate specializări au fost cele de recuperare medicală, neurologică şi cardiologică. Spitalul Polaris se întinde pe 11.000 mp.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Echipa băimăreană Robocorns a dat roboții pe viziere

Articolul următor

JTRE has selected contractors for the Eurovea extension, including the first Slovak skyscraper

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share