Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Echipa băimăreană Robocorns a dat roboții pe viziere

Echipa de robotică a Colegiului Național Vasile Lucaciu Baia Mare confecționează viziere de protecție împotriva coronavirusului.

Aceasta își propune să confecționeze cât mai multe viziere pe care să le distribuie medicilor și personalului medical din spitalele locale, medicilor de familie, farmaciștilor și tuturor celor care au nevoie de protecție împotriva virusului care a schimbat modul de viață al întregii omeniri într-un timp atât de scurt.

La inițiativa organizației Nație prin Educație și a First Tech Chalenge, tinerii din Robocorns s-au alăturat echipelor din țară în acțiunea de confecționare a vizierelor necesare pentru protecția personalului medical, cu ajutorul imprimantei 3D, care aparține echipei.

Din nefericire, izolarea impusă de reglementările aflate în vigoare îi împiedică pe membri să se întâlnască, însă acest lucru nu reprezintă un impediment în ajutorul pe care îl pot oferi. În timp ce imprimantele printează la foc continuu, membrii Robocorns încearcă să găsească și alte metode și modele de viziere care să necesite un timp mai scurt de confecționare pentru a putea răspunde tuturor cererilor în cel mai scurt timp și în cel mai eficient mod.

Echipa de robotică a fost înființată în urmă cu patru ani, când asociația Nație prin Educație a adus competiția mondială First Tech Challenge (FTC) în România. A fost momentul în care elevii și profesorii entuziaști ai colegiului băimărean au format Robocorns, liceeni care astăzi s-au alăturat luptei mondiale în prevenirea și stoparea infectării cu COVID-19.

“FTC nu este doar despre roboți, este despre construirea unei comunități, iar în situația dată ne referim la o comunitate globală. Chiar dacă peste 150 de echipe din toata țara și mii de echipe din toată lumea construiesc roboți participnd la concursuri, cel mai important este că aceste echipe învață să lucreze împreună.

Robocorns nu este singura echipă aflată în această aventură, ea fiind ajutată să se dezvolte cu ajutorul unor oameni și a unor companii generoase, care au înțeles cât de important este să investești în viitor, pentru ca viitorul să fie unul mai bun.

Nu cu mult timp în urmă, nu ne-am fi imaginat că vom trăi vremuri ca cele prin care umanitatea trece acum, fapt pentru care este admirabil că unul dintre cele mai importante lucruri învățate în cadrul proiectului FTC de către participanți a fost munca în echipă.

Au fost mai multe firme care au răspuns apelului lansat și au furnizat elementele necesare în confecționarea vizierelor, de la folie transparentă, filament pentru imprimantele 3D și până la elasticul de susținere”, arată membrii  Robocorns.

Toți cei care doresc să ajute Robocorns în această luptă au fost rugați să acceseze pagina personală de Facebook a echipei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ROVENSA extinde afacerile de biocontrol, prin achiziția Grupului Agrotecnología

Articolul următor

Spitalul Polaris, închiriat pe șase luni de Consiliul Județean

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share