Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fuziuni și achiziții în România: 19 tranzacții în primul trimestru al anului

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a numărat 19 tranzacţii în primul trimestru al acestui an, cu patru mai multe comparativ cu perioada similară din 2019.

Potrivit estimărilor Deloitte, valoarea totală a acestora, inclusiv tranzacţiile care nu au avut o valoare comunicată, a fost de 600-750 de milioane de euro în trimestrul întâi 2020 (faţă de o valoare între 200 şi 300 milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2019), în timp ce tranzacţiile comunicate au totalizat 337 de milioane de euro (120de milioane de euro în T1 2019), potrivit unui comunicat citat de bursa.ro.

Astfel, din totalul celor 19 tranzacţii, doar patru au fost anunţate în luna martie, când a fost decretată starea de urgenţă pe teritoriul României şi au fost impuse o serie de restricţii în contextul pandemiei de COVID-19.

Ioana Filipescu Stamboli, Partener Corporate Finance, Deloitte România,a declarat: “Din păcate, traversăm o perioadă fără precedent, guvernată de incertitudini pe toate planurile, iaraşteptările noastre pentru sectorul de M&A nu pot fi decât în zona negativă. Totul va depinde de când şi cum se va trage linia”.

Numai patru tranzacţii au avut valorile comunicate în această perioadă, iar tendinţa jucătorilor de a nu anunţa valoarea s-a menţinut accentuată.

Sursa citată menţionează că, cele mai mari tranzacţii, în primul trimestrual anului 2020, au fostn preluarea de către dezvoltatorul ceh CPI Property Group SA a unui pachet minoritar din acţiunile Globalworth, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România şi Polonia,într-o serie de tranzacţii succesive, cea mai mare având valoarea de aproximativ 280 de milioane de euro; transferul de către OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a 40 de zăcăminte onshore de ţiţei şi gaze din România către Dacian Petroleum (valoare necomunicată) şi preluarea de către The Brink’s Company a operaţiunilor cu numerar ale companiei britanice G4S din 14 pieţe, inclusiv România (valoare necomunicată pentru România).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Personalul medical din Cluj se poate deplasa gratuit cu taxiul

Articolul următor

Producătorii de medicamente: “Nu vă mai faceți stocuri de paracetamol și ibuprofen!”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share