Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorii de medicamente: “Nu vă mai faceți stocuri de paracetamol și ibuprofen!”

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) a atras atenția populației că nu va putea face față solicitărilor dacă fiecare cumpără zeci de cutii.

PRIMER, care reunește cele mai importante 19 producători din țară, are o capacitate însumată instalată de producție anuală de 10 miliarde de unități terapeutice, în toate formele de prezentare uzuale: orale, lichide sterile și nesterile, perfuzabile, topice.

“Numai pe parcursul anului 2019, fabricile din România au produs și pus în circulație o cantitate de peste 300 de milioane de cutii de medicamente” a precizat Dragoș Damian, director executiv al PRIMER și CEO al Terapia Cluj.

Anul trecut, companiile din PRIMER au fabricat 10 milioane de cutii de paracetamol (200 milioane de comprimate) și 1 milion de cutii de ibuprofen (10 milioane de comprimate), principalele două medicamente utilizate și în tratamentul simptomelor cauzate de coronavirus. 

Aceste volume pot fi dublate la solicitarea autorităților, iar capacitățile de producție pot crește cu 10% dacă se suspendă temporar faza de serializare. Companiile PRIMER pot fabrica până la 1,5 milioane de cutii de paracetamol pe lună dacă își extind capacitățile de producție. 

În acest moment, PRIMER refuză majoritatea contractelor la export pentru a se concentra pe livrarea de medicamente către români. 

“În acest context, rugăm populația să renunțe la obiceiul de a stoca medicamente, oricare ar fi acestea, pentru că o cutie în plus, care poate nu va fi utilizată niciodată, privează un alt pacient de un medicament vital fără de care ar putea muri”, a completat Damian. 

PRIMER sprijină demersurile Colegiului Farmaciștilor de a recomanda procurarea unui număr redus de cutii de medicamente, terapia pentru maximum o lună pentru pacienții cronici sau o cantitate de maximum una-două cutii pentru bolile acute, gen răceală și gripă. 

“Astfel, medicamentele vor ajunge pentru mai mulți pacienți care au nevoie de ele, fără a exista un risc de discontinuitate a tratamentului. PRIMER s-a pus de o lună la dispoziția autorităților pentru a fabrica medicamente în orice cantități care să sprijine populația în bătălia contra coronavirusului sau a altor boli, dar nu a primit nicio solicitare concretă”, spune Damian. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fuziuni și achiziții în România: 19 tranzacții în primul trimestru al anului

Articolul următor

Medlife și Signal Iduna lansează un serviciu de consultanță medicală la distanță

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share