Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gusturi sibiene: A fost lansată o platformă ce încurajează consumul local

foto Gabriela Cuzepan

Consiliul Județean Sibiu a lansat site-ul www.gusturisibiene.ro, o platforma care aduce laolaltă toți producători locali, pentru a facilita accesul cumpărătorilor în mediul on line, dar și de a promova produsele sibiene.

Structura platformei este adaptată județului Sibiu și a celor cinci microregiuni – Valea Târnavelor, Valea Hârtibaciului, Țara Secașelor, Mărginimea Sibiului, în mijlocul cărora se află microregiunea Sibiului. Astfel încât vizitatorii platformei Gusturi Sibiene își vor putea selecta în funcție de preferințe, atât zona, cât și ce fel de produse își doresc să achiziționeze.

Gusturi Sibiene a integrat în cadrul platformei, atât producători ce se regăsesc de 7 ani în Piața Volantă Transilvania, dar și producători cu rețete certificate sau producători certificați ecologic.

Autoritățile județene precizează că platforma nu este un magazin on line, însă aceasta conține toate detaliile producătorului, de la datele de contact, până la date cu privire la produsele pe care le comercializează, făcând astfel facil accesul cumpărătorilor la consumul de produse locale.

„Haideți să susținem producătorii și să cumpărăm local. Produsele proaspete comercializate de aceștia sunt binevenite în cămările noastre și în această perioadă grea pe care o traversăm, dar și când lucrurile se vor liniști”, îndeamnă președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Platforma Gusturi Sibiene este rezultatul proiectului european EUREGA Interreg Europe, valoarea totală a căruia este de 146.987,00 euro.

foto Gabriela Cuzepan

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
ulbs rectorat

Universitatea din Sibiu lansează două proiecte de 250.000 de euro în lupta cu Covid-19

Articolul următor

Personalul medical din Cluj se poate deplasa gratuit cu taxiul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share