Industrie Lideri si afaceri

Zeci de companii din industria textilă se unesc pentru un scop comun – să producă echipamente de protecție pentru sistemul medical românesc

Un grup de peste 25 companii din industria textilă locală, cu un total de aproape 5.000 de angajați s-au organizat pentru a veni în sprijinul sistemului sanitar din România, care se confruntă în prezent cu o lipsă acută de echipamente de protecție medicală în lupta cu COVID-19.

Situația dramatică a personalului sanitar aflat în linia întâi în bătălia împotriva COVID-19, au determinat echipa publicației Dialog Textil împreună cu consultantul în textile Răzvan Ionele de la Gherzi Textil Organization să inițieze crearea unui grup de lucru open-end, deschis tuturor celor care vor să se implice în dezvoltarea de capacități de producție de echipamente medicale la standarde internaționale, scrie Dialog Textil.

Dintre producătorii care s-au alăturat acestei inițiative se numără confecționeri de textile precum Tanex, companie cu două puncte de lucru și în jur de 500 de angajați, Simiz Fashion Focșani, cu 10 linii de producție și 700 de angajați, Livas Clothing cu cinci baze de producție care însumează în jur de 600 de angajați, Manufactura Turnu Măgurele, Stylar Tailor, Confex Buzău, Arason SRL, Polisea SA, ETServices, furnizori de soluții tehnologice precum Morgan Tecnica & Macpi Group, precum și producătorul local de nețesute cu capital românesc Minet SA.

„Am atras alături de noi și am implicat specialiști cu competențe diferite, care împreună să formeze lanțul tehnologic necesar pentru a duce la bun sfârșit acest proiect important, a cărui utilitate este atât de stringentă. Sper ca mesajul nostru să ajungă la autoritățile competente, care să ne prijine în demersul de a activa sinergii pe plan național. Grupul este deschis, așadar cei care doresc să ni se alăture ne pot contacta la office@i-team.ro,” a declarat consultantul Răzvan Ionele.

Ionele a adăugat că doar apelând la producătorii locali s-ar putea asigura necesarul de echipamente de protecție pentru sistemul de sănătate, în condițiile în care, la nivel global, cererea masivă venită din parte marilor state a blocat capacitățile furnizorilor internaționali de materii prime.

„Noi am mobilizat deja, în paralel, un grup de producători din ţară care şi-au arătat disponibilitatea de a începe fabricarea la cerinţe tehnice concrete şi comandă fermă. Am făcut deja o solicitare prin care dorim ca materialul produs la Râmnicu Vâlcea să poată fi materie primă pentru întreaga industrie de confecții din România. Poate fi laminat, pentru a crea impermeabilitate, poate fi utilizat ca atare sau matlasat cu alte materiale în funcție de destinația dorită.

Vrem să mulțumim Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, care a răspunsul afirmativ demersului nostru. Specialiștii Agenției lucrează intens în aceste zile la dezvoltarea și testarea unui material cu rol protectiv, din poliester și polipropilenă, care ar putea fi folosit la producția de combinezoane și măști. Industria este pregătită și solidară,” a explicat Cezar Bulacu, director de cercetare la Minet SA.

Foto: Shutterstock

Related posts

Șunca „Miro” din Reghin, un ingredient proaspăt pentru pizzerii

Ligia Voro

Insolvență cu necunoscute pentru Cesiro SA Sighişoara

Ligia Voro

Nicolae Căpușan, creatorul SunGarden Sport & Spa Resort

Ligia Voro

Silviu Stratulat, speaker at Eurogrowth 2017, a one-of-a-kind, cross-border M&A conference in London organized by ACG

Ionut Oprea

Sibienii de la Elrond trec Oceanul. Primarul din Miami, SUA: „Abia aștept să aduc compania aici pentru a crea joburi mai bine plătite”

Ion Surdu

Provocări și previziuni despre IT-ul românesc: „Noi am reușit în ciuda faptului că suntem în România, nu datorită faptului că suntem în România”

Ion Surdu

Digital Innovation Hub, cu expertiză din partea Comisiei Europene, în Regiunea Vest

Stefana Muresan

Pentru clienții companiei, wenglor transformă viziunea industriei inteligente 4.0 în realitate

redactia

G4media: Schimbarea la față a Blajului după investiția Bosch

Papuc Irina

SIXT Group Romania, partener de mobilitate pentru Banca pentru alimente

Stefana Muresan

FOTO: Premierul Orban, în vizită la unitatea de producție Star Assembly

Transilvania Business

Grup de lucru pentru invatamant dual

AgroTransilvania Cluster. De la emergență la specializare inteligentă

Ligia Voro

Directorul general Bosch din Blaj, în vizită la UMFST Tîrgu Mureș

redactia

Wizz Air, 15 milioane de pasageri transportaţi din Bucureşti

Stefana Muresan

O fabrică din Codlea s-a reprofilat și produce combinezoane de protecție

Ion Surdu

Controlat de electronică: Continental a lansat primul vehicul fără șofer cu 50 de ani în urmă

redactia

Brașov: Roman, ultimele modele de autocamioane la teste în Asia și Orientul Mijlociu

Stefana Muresan

Real, hypermarket cu produse româneşti

Stefana Muresan

Centrala termică, prima opțiune pentru locuințele noi

Ligia Voro

Valtryp SRL la 25 de ani, poveste de succes

Traian Dan

COO Purcari: Noi am accelerat producția și exportul de vinuri. Am făcut față multor crize și am ieșit puternici din ele

Ion Surdu

Forestierii sunt supărați din cauza inițiativei legislative în domeniul pădurilor

Ligia Voro

Ioan Niculae: Plafonarea prețului gazelor, una dintre cele mai bune măsuri economice din ultimii 28 de ani. Vremurile bune pentru chimia românească ar putea reveni

redactia

Leave a Comment