Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zeci de companii din industria textilă se unesc pentru un scop comun – să producă echipamente de protecție pentru sistemul medical românesc

Un grup de peste 25 companii din industria textilă locală, cu un total de aproape 5.000 de angajați s-au organizat pentru a veni în sprijinul sistemului sanitar din România, care se confruntă în prezent cu o lipsă acută de echipamente de protecție medicală în lupta cu COVID-19.

Situația dramatică a personalului sanitar aflat în linia întâi în bătălia împotriva COVID-19, au determinat echipa publicației Dialog Textil împreună cu consultantul în textile Răzvan Ionele de la Gherzi Textil Organization să inițieze crearea unui grup de lucru open-end, deschis tuturor celor care vor să se implice în dezvoltarea de capacități de producție de echipamente medicale la standarde internaționale, scrie Dialog Textil.

Dintre producătorii care s-au alăturat acestei inițiative se numără confecționeri de textile precum Tanex, companie cu două puncte de lucru și în jur de 500 de angajați, Simiz Fashion Focșani, cu 10 linii de producție și 700 de angajați, Livas Clothing cu cinci baze de producție care însumează în jur de 600 de angajați, Manufactura Turnu Măgurele, Stylar Tailor, Confex Buzău, Arason SRL, Polisea SA, ETServices, furnizori de soluții tehnologice precum Morgan Tecnica & Macpi Group, precum și producătorul local de nețesute cu capital românesc Minet SA.

„Am atras alături de noi și am implicat specialiști cu competențe diferite, care împreună să formeze lanțul tehnologic necesar pentru a duce la bun sfârșit acest proiect important, a cărui utilitate este atât de stringentă. Sper ca mesajul nostru să ajungă la autoritățile competente, care să ne prijine în demersul de a activa sinergii pe plan național. Grupul este deschis, așadar cei care doresc să ni se alăture ne pot contacta la office@i-team.ro,” a declarat consultantul Răzvan Ionele.

Ionele a adăugat că doar apelând la producătorii locali s-ar putea asigura necesarul de echipamente de protecție pentru sistemul de sănătate, în condițiile în care, la nivel global, cererea masivă venită din parte marilor state a blocat capacitățile furnizorilor internaționali de materii prime.

„Noi am mobilizat deja, în paralel, un grup de producători din ţară care şi-au arătat disponibilitatea de a începe fabricarea la cerinţe tehnice concrete şi comandă fermă. Am făcut deja o solicitare prin care dorim ca materialul produs la Râmnicu Vâlcea să poată fi materie primă pentru întreaga industrie de confecții din România. Poate fi laminat, pentru a crea impermeabilitate, poate fi utilizat ca atare sau matlasat cu alte materiale în funcție de destinația dorită.

Vrem să mulțumim Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, care a răspunsul afirmativ demersului nostru. Specialiștii Agenției lucrează intens în aceste zile la dezvoltarea și testarea unui material cu rol protectiv, din poliester și polipropilenă, care ar putea fi folosit la producția de combinezoane și măști. Industria este pregătită și solidară,” a explicat Cezar Bulacu, director de cercetare la Minet SA.

Foto: Shutterstock

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Leroy Merlin și Auchan amenajează o unitate pre-spitalicească lângă București

Articolul următor

Fabrica 1949 Târnava a început producția de echipamente medicale de protecție, cu o capacitate de peste 2 mii de combinezoane pe zi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share