Industrie Lideri si afaceri

Zeci de companii din industria textilă se unesc pentru un scop comun – să producă echipamente de protecție pentru sistemul medical românesc

Un grup de peste 25 companii din industria textilă locală, cu un total de aproape 5.000 de angajați s-au organizat pentru a veni în sprijinul sistemului sanitar din România, care se confruntă în prezent cu o lipsă acută de echipamente de protecție medicală în lupta cu COVID-19.

Situația dramatică a personalului sanitar aflat în linia întâi în bătălia împotriva COVID-19, au determinat echipa publicației Dialog Textil împreună cu consultantul în textile Răzvan Ionele de la Gherzi Textil Organization să inițieze crearea unui grup de lucru open-end, deschis tuturor celor care vor să se implice în dezvoltarea de capacități de producție de echipamente medicale la standarde internaționale, scrie Dialog Textil.

Dintre producătorii care s-au alăturat acestei inițiative se numără confecționeri de textile precum Tanex, companie cu două puncte de lucru și în jur de 500 de angajați, Simiz Fashion Focșani, cu 10 linii de producție și 700 de angajați, Livas Clothing cu cinci baze de producție care însumează în jur de 600 de angajați, Manufactura Turnu Măgurele, Stylar Tailor, Confex Buzău, Arason SRL, Polisea SA, ETServices, furnizori de soluții tehnologice precum Morgan Tecnica & Macpi Group, precum și producătorul local de nețesute cu capital românesc Minet SA.

„Am atras alături de noi și am implicat specialiști cu competențe diferite, care împreună să formeze lanțul tehnologic necesar pentru a duce la bun sfârșit acest proiect important, a cărui utilitate este atât de stringentă. Sper ca mesajul nostru să ajungă la autoritățile competente, care să ne prijine în demersul de a activa sinergii pe plan național. Grupul este deschis, așadar cei care doresc să ni se alăture ne pot contacta la office@i-team.ro,” a declarat consultantul Răzvan Ionele.

Ionele a adăugat că doar apelând la producătorii locali s-ar putea asigura necesarul de echipamente de protecție pentru sistemul de sănătate, în condițiile în care, la nivel global, cererea masivă venită din parte marilor state a blocat capacitățile furnizorilor internaționali de materii prime.

„Noi am mobilizat deja, în paralel, un grup de producători din ţară care şi-au arătat disponibilitatea de a începe fabricarea la cerinţe tehnice concrete şi comandă fermă. Am făcut deja o solicitare prin care dorim ca materialul produs la Râmnicu Vâlcea să poată fi materie primă pentru întreaga industrie de confecții din România. Poate fi laminat, pentru a crea impermeabilitate, poate fi utilizat ca atare sau matlasat cu alte materiale în funcție de destinația dorită.

Vrem să mulțumim Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, care a răspunsul afirmativ demersului nostru. Specialiștii Agenției lucrează intens în aceste zile la dezvoltarea și testarea unui material cu rol protectiv, din poliester și polipropilenă, care ar putea fi folosit la producția de combinezoane și măști. Industria este pregătită și solidară,” a explicat Cezar Bulacu, director de cercetare la Minet SA.

Foto: Shutterstock

Related posts

Investitorii germani de la Daimler vor să amenajeze în Sebeș, pe cheltuială proprie, trotuar și pistă de biciclete

Stefana Muresan

Britanicii de la DS Smith au finalizat achiziția EcoPack Ghimbav şi Ecopaper Zărneşti, tranzacție de 208 mil. euro

Stefana Muresan

Green Residence. O nouă ofertă imobiliară în Tîrgu-Mureș, de la un nou jucător

Ligia Voro

Wirtek deschide cel de-al 3-lea birou în România

Ionut Oprea

Producătorul german de echipamente audio Sennheiser va construi o fabrică în Braşov

Stefana Muresan

Premii naţionale majore pentru compania clujeană Arhivatorul

Ionel Albu

Happy Minds oferă evaluări de orientare vocațională

Stefana Muresan

Tren de lux pus în circulație de Astra Vagoane Călători Arad, cu bilet la preț de CFR, pe relația Baia Mare – Timișoara. Valer Blidar investește 20 mil. euro

redactia

Familia Rusu scoate la vânzare grupul de firme din industria mobilei Rus Savitar – Casa Rusu

Stefana Muresan

Excursie la Budapesta, recompensa ContiTech Timișoara pentru angajaţii performanți

Stefana Muresan

Grindeanu, mesaj de stabilitate investitorilor

Stefana Muresan

Trenurile Softronic şi Astra Vagoane schimbă experiența mersului la mare

Stefana Muresan

Cei mai buni angajatori în topul undelucram.ro

Ligia Voro

Creat în Transilvania – povești din spatele unor branduri de succes

Ligia Voro

Aviz favorabil pentru un proiect imobiliar situat în actuala parcare a Cluj Business Center

Stefana Muresan

Peste 9 hectare la dispoziția companiilor în Parcul Industrial Tileagd din Bihor

Traian Dan

100 de mașini, puse gratuit la dispoziția medicilor din București, Iași, Sibiu și Cluj

Ion Surdu

Dumitru Blaga: “Din mobilă putem câștiga 6.000 euro/mc”

Nora Dumitrescu

„Smart Talks”, antreprenoriat pe bune la Oradea

Traian Dan

Producția Târnava Sighișoara, direcționată către echipamente medicale

Ligia Voro

Ioan Tecar a renunțat la Pehart Tec ”pentru câteva zeci bune de milioane de euro”

Stefana Muresan

Albalact rămâne pe prima poziție pe piaţa lactatelor

Stefana Muresan

Scutire de impozit pentru incubatoare de afaceri

Stefana Muresan

Fuziuni și achiziții în România: 19 tranzacții în primul trimestru al anului

Ion Surdu

Leave a Comment