Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrica 1949 Târnava a început producția de echipamente medicale de protecție, cu o capacitate de peste 2 mii de combinezoane pe zi

1949 Târnava, una dintre primele fabrici românești de cămăși și bluze, a anunțat astăzi că a început producția de combinezoane de unică folosință pentru a suplini necesitățile sistemului medical, în lupta cu Covid-19. Unitatea de la Sighișoara va produce în scurt timp și măști de protecție, halate și cearșeafuri de spital.

„În România suntem una dintre primele fabrici care, începând cu 1949, a confecționat cămăși pentru bărbați. La nivel internațional am asigurat producția pentru branduri de referință, precum MaxMara, Luisa Cerano și Maison Margiela. Astăzi, însă, nu este despre distincții, ci despre solidaritate. Întreaga echipă 1949 Târnava se alătură luptei împotriva infecției COVID-19 prin producția de echipamente medicale. Am început producția zilinică cu până la 2000 combinezoane de unică folosință, urmând să producem măști de protecție, halate și cearceafuri de spital”, au anunțat responsabilii companiei.

Materialul utilizat este nețesut și prezintă siguranță deplină pentru cei care îl poartă, conform certificărilor Oeko-tex și ISO 9001:2015. Produsele vor fi disponibile și pe site.

Menționăm că alte 25 de companii, cu un total de peste 5.000 de angajați,  și-au unit eforturile pentru același scop comun – să producă echipamente medicale de protecție acasă, în România. Mihai Păsculescu, preşedintele Federaţiei Patronale a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei (FEPAIUS), a declarat în acest context că industria de textile din România este pregătită pentru a produce echipamente medicale de protecţie, însă materia primă reprezintă cea mai mare problemă acum.

Înființată în anul 1949, Societatea comercială Târnava SA din Sighisoara a fost una din primele fabrici de cămăși din România. A fost privatizată în 1996 cu capital întreg românesc. Dispunând de personal calificat și utilizând materii prime de înaltă calitate, fabrica s-a impus ca un producator competitiv de cămăși pentru bărbați și bluze de damă, atât pe piața internă, cât și pe cea externă. Societatea colaborează cu firme de prestigiu din Germania, Italia, Franta, Danemarca etc și a produs pentru branduri de renume precum Maison Labiche, MaxMara, Marella, Luisa Cerano, Maison Kitsune, Maison Margiela, Paper London.

Foto: colaj tarnava.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zeci de companii din industria textilă se unesc pentru un scop comun - să producă echipamente de protecție pentru sistemul medical românesc

Articolul următor

Timişul are peste 19.000 de persoane trecute în şomaj tehnic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share