Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timişul are peste 19.000 de persoane trecute în şomaj tehnic

Din cauza problemelor cauzate de pandemia de coronavirus un număr extrem de mare de angajaţi au fost trecuţi în şomaj tehnic. Vorbim în principal de societăţi de mari dimensiuni, domeniile de activitate fiind dintre cele mai diverse. Pe listă se găseşte şi o fabrică de anvelope deţinută de un important actor din domeniul automotive cu capital german, un important producător de mobilă, chiar şi societatea locală de transport public din Timişoara trimite aproximativ 300 de angajaţi în şomaj tehnic.

Datele Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş arată că de la debutul pandemiei a fost solicitată obţinerea statutului de şomaj tehnic pentru un număr de 19.131 de persoane. De asemenea, au fost suspendate cu acordul părţilor un număr de 5.497 de contracte de muncă, aici fiind vorba de mai multe modalităţi de rezolvare a problemei angajaţilor, de cele mai multe ori fiind vorba despre concedii fără plată.

Inspectorii ITM Timiş au verificat şi respectarea regulilor de securitate în muncă, oferirea de mijloace de protecţie la COVID 19, respectarea distanţei între angajaţi la locul de muncă, dar şi oferirea de spaţiu mai mult în mijloacele de transport, mai precis în cadrul autobuzelor care sunt puse la dispoziţie de angajator pentru transportul oamenilor de la şi la domiciliu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fabrica 1949 Târnava a început producția de echipamente medicale de protecție, cu o capacitate de peste 2 mii de combinezoane pe zi

Articolul următor

Universităţile timişorene îşi oferă spaţiile de cazare pentru personalul medical

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share