Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrica de ambalaje Exonia începe de mâine producția de ambalaje pentru parafarmaceutice. Spitalele le vor putea procura fără adaos comercial

Începând de mâine – 7 aprilie – jumătate din capacitatea fabricii de ambalaje EXONIA va procesa ambalaje pentru produse parafarmaceutice, tehnică medicală și ambalaje pentru alimente, anunță conducerea fabricii. 

Mai exact, în fabrică se vor putea produce la cerere:

– pungi pentru ambalarea individuală sau colectivă a măștilor faciale, a vizierelor sau a altor dispozitive medicale,

– folie pentru confecționarea de combinezoane de protecție,

– folie pentru confecționarea de botoși pentru protecția pantofilor,

– pungi metalizate autoclavabile pentru ambalarea sau sterilizarea dispozitivelor medicale,

– pungi pentru ambalarea clorului și a altor substanțe biocide,

– pungi pentru meniuri food livrabile în carantină sau autoizolare,

– plicuri pentru curierat.

Responsabilii anunță că spitalele, unitățile militare, asociațiile și fundațiile vor putea achiziționa ambalajele la preț de cost, fără adaos comercial. 

Săptămâna trecută fabrica de ambalaje, care se află în plin proces de modernizare, a solicitat ajutorul autorităților pentru începerea imediată a producției de ambalaje pentru biocide, dar și alte produse cu destinație medicală. Fabrica se afla în incapacitatea de a începe producția, după ce a reușit să recepționeze utilajele necese de la producătorul german Garant Maschinenhandel GmbH, însă echipele de tehnicieni germani, singurii capabili să pornească liniile de producție, nu puteau intra în România din cauza interdicției generale de circulație în contextul Covid-19. Fabrica are capacitatea de a produce lunar peste 200 tone de materiale necesare la ambalarea medicamentelor de primă necesitate, a biocidelor, a măștilor de unică întrebuințare etc.

Fabrica de Ambalaje Exonia a fost înfiinţată în 2003, face parte din Grupul Exonia Holding, are 124 de angajaţi, circa 2.700 de clienţi şi o cifra de afaceri medie de 5 milioane de euro.

Investiția în noua capacitate de producție Exonia de la Iași, se derulează începând din anul 2018 prin proiectul „Crearea capacității avansate de producție la EXONIA HOLDING SRL pentru producția de materiale imprimate personalizate inovative prin imprimare flexografică”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul bihorean Selina îi cheamă acasă pe lucrătorii români din străinătate

Articolul următor

Deschiderea AFI Brașov, amânată din cauza crizei COVID-19

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share