Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Finanțelor: Firmele și instituțiile publice vor comunica de la distanță cu Trezoreria Statului

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că reprezentanții firmelor românești nu vor mai trebui să meargă la trezorerii pentru a face plăți, acest lucru fiind posibil în „câteva clickuri”.

„Înlocuim cozile cu click-uri! Am mai făcut un pas important spre informatizarea statului. Firmele și instituțiile publice vor comunica de la distanță cu Trezoreria Statului! Fără deplasări la ghișeu. Fără cozi. Simplu, în doar câteva click-uri și cu semnatură electronică. Totul prin intermerdiul ordinului de plată multiplu electronic.

Informatizarea statului nu a fost o prioritate în ultimii treizeci de ani pentru că foarte mulți profitau de pe urma birocrației. Vremea acestora a trecut. Astăzi, mai mult ca oricand, este evident ca informatizarea statului este vitală. Nu elimină doar evaziunea fiscală, creste profitabilitatea și productivitatea dar elimină și deplasările inutile într-un moment în care toți trebuie să stam în casă cât mai mult”, a scris Cîțu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În aelași context, vineri, 3 aprilie, și șeful Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), Sabin Sărmaș, a transmis că „începând de astăzi (3 aprilie – n.n.), plățile pentru CAS, CASS și impozitul pe venit, aferente declarației unice pentru persoane fizice, persoane fizice autorizate și intrepinderi individuale se pot achita ONLINE prin Ghiseul.ro”.

Săptămâna trecută ADR a lansat și site-ul aici.gov.ro pentru depuneri de documente online, primul serviciu fiind cel de solicitare a ajutorului pentru șomaj tehnic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Federația Patronilor Bihor organizează conferințe online pentru antreprenori

Articolul următor

Sunt avocații egalii - magistraților sau rudele sarace?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share