Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nouă orașe din Ardeal primesc bani pentru stații de mașini electrice

Sesiunea de depunere a dosarelor în cadrul programului stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ a fost prelungită până la 30 octombrie.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare pentru programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ până la data de 30 octombrie.

În cadrul programului au fost aprobate 19 dosare de finanțare depuse de municipiile Zalău, Piatra Neamț, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Oradea, Baia Mare, Focșani, Satu Mare, Reșița, Giurgiu, Călărași, Slatina, Timișoara, Alba Iulia, Suceava, Galați, Brașov și Deva pentru 142 de stații, cu 302 puncte de încărcare.

“Transmitem unităților administrativ-teritoriale reședință de județ, care încă nu au reușit să depună un dosar de acceptare, că finanţarea se acordă în procent de până la 90% din cheltuielile eligibile, iar pentru instalarea unei staţii de reîncărcare, AFM finanțează până la 190.000 lei.

Prin acest program ne dorim să favorizăm creșterea utilizării vehiculelor cu emisii scăzute, aducând o contribuție majoră la reducerea emisiilor poluante din atmosferă, în conformitate cu obiectivele europene pentru protecția mediului, precum și cu țintele stabilite de pactul ecologic european”, conform AFM.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Socar va prelua șase benzinării Aral din zona Transilvaniei

Articolul următor

POZITIV TB: Claudia Burghelea, Director Marketing Dacia Plant - „Vânzările nu au fost afectate. Noi chiar am angajat 30 de oameni care ar fi intrat în șomaj”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share