Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Socar va prelua șase benzinării Aral din zona Transilvaniei

Șase stații de combustibil ale grupului german Aral din județele Sibiu, Arad și Timiș vor fi închiriate către azerii de la Socar.

Consiliul Concurenței din România (CRR) a autorizat tranzacția prin care Socar Petroleum intenționează să preia dreptul de folosință asupra a șase stații de distribuție carburanți, operate, în prezent, de către Aral MTB.

Cele șase stații de distribuție de carburanți, situate în județele Arad, Timiș și Sibiu, urmează a fi operate de Socar în baza unui contract de închiriere.

Socar Petroleum, companie aparținând grupului cu același nume, activează preponderent pe piața carburanților, atât pe segmentul vânzărilor cu amănuntul, cât și pe segmentul vânzărilor cu ridicata și deține o rețea de benzinării la nivel național.

În urma analizei, CCR a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe pagina web a autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

SOCAR România este reprezentanţa companiei petroliere şi de gaze naturale deţinută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic). Aceasta investeşte anual miliarde de dolari în infrastructura de transport, în special la nivel european.

Total
18
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Pentagonul investește peste 130 milioane dolari la Câmpia Turzii

Articolul următor

Nouă orașe din Ardeal primesc bani pentru stații de mașini electrice

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
18
Share