Agricultura Cluj POZITIV TB Slider Ultimele stiri

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: “Comisia Agri din PE vine în sprijinul fermierilor cu măsuri concrete!”

- PHOTO 2018 10 29 14 48 46 960x640 - Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: “Comisia Agri din PE vine în sprijinul fermierilor cu măsuri concrete!”

- logogroup RO full color 300x149 - Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: “Comisia Agri din PE vine în sprijinul fermierilor cu măsuri concrete!”Zilele trecute a avut loc ședința coordonatorilor grupurilor politice din Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, organizată prin intermediul mijloacelor online. În cadrul acestei reuniuni, a fost analizată situația actuală a fermierilor în contextul pandemiei COVID-19, europarlamentarii propunând o serie de măsuri pentru susținerea fermierilor europeni.

 

De la începutul acestei crize, Parlamentul European și instituțiile europene au adoptat mai multe inițiative menite să sprijine agricultorii europeni:

 

  1. Prelungirea perioadei de depunere a cererilor de plată în cadrul Politicii Agricole Comune:

 

Noul termen-limită pentru depunerea cererilor va fi acum 15 iunie 2020, în loc de 15 mai, fermierii beneficiind astfel mai multă flexibilitate în ceea ce privește completarea cererilor, în aceste vremuri dificile și fără precedent. Prelungirea a fost deja comunicată Italiei, iar Comisia pregătește măsurile juridice necesare pentru punerea în aplicare a prelungirii în toate statele membre.

 

  1. Ajutoare de stat mai mari:

 

În temeiul nou adoptatului Cadru temporar pentru ajutoare de stat, fermierii pot beneficia acum de un ajutor maxim de 100.000 EUR per fermă, iar societățile de prelucrare și de comercializare a alimentelor pot beneficia de un ajutor maxim de 800.000 EUR. Aceste cuantumuri pot fi completate de ajutoare de minimis, un tip de sprijin național specific sectorului agricol, care poate fi acordat fără aprobarea prealabilă a Comisiei. Plafonul aferent acestor ajutoare a fost majorat recent la 20.000 EUR (și până la 25.000 EUR în anumite cazuri). Așadar, în temeiul cadrului temporar, sprijinul național total care poate fi acordat unei ferme se ridică la 120.000 EUR (sau la 125.000 EUR).

 

  1. Fluxul continuu al produselor alimentare în întreaga UE:

 

Comisia își coordonează îndeaproape deciziile cu cele ale statelor membre pentru a asigura funcționarea pieței unice a bunurilor prin crearea „culoarelor verzi”. Aceste culoare verzi, bazate pe punctele esențiale desemnate de trecere a frontierelor, vor avea controale la trecerea frontierei care nu vor depăși 15 minute. Acum se permite trecerea tuturor mărfurilor, inclusiv a produselor agroalimentare.

În continuare, în cadrul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală, vom analiza posibilitatea modificării programelor de dezvoltare rurală, acordarea unei flexibilități sporite în ceea ce privește implementarea PAC, introducerea de noi instrumente de intervenție pe piață. Atât Parlamentul European cât și instituțiile europene se vor asigura că fermierii beneficiază de sprijin substanțial pentru a putea furniza alimente de calitate și la prețuri accesibile.

- PHOTO 2018 11 05 15 41 14 300x200 - Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: “Comisia Agri din PE vine în sprijinul fermierilor cu măsuri concrete!”

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European

Related posts

S-au semnat primele trei contracte privind realizarea drumului expres Craiova – Piteşti, peste 1,8 miliarde de lei pentru 57 km

redactia

Autostrada Nordului, Satu Mare- Baia-Mare – Bistrița – Suceva: Se pregătește studiul de fezabilitate

redactia

O firmă din Tulcea va reabilita Castelul Corvinilor, contract de 5 mil. euro

redactia

CFR, contracte de aproximativ 1 mld de euro pentru reabilitarea secțiunii de la km 614 Bârzava până la Ilteu

Stefana Muresan

Volintiru: Producţia Romgaz a crescut cu 7% în primele 9 luni şi a fost vândută integral pe piaţa internă

redactia

Târgul de Crăciun USAMV: Produse apicole, pomicole, agricole sau agroalimentare

redactia

În această vară ar putea fi dați în folosință 18 km noi de autostradă în Mureș

Ion Surdu

Maramureșenii care lucrează în Italia vor să fie protejați de sindicate

Nora Dumitrescu

UBB Cluj, acceptată în reţeaua pentru dezvoltare sustenabilă a ONU

redactia

Cea mai modernă fabrică de pâine din Europa, în Câmpia Turzii, cu făină din Mureș și Hunedoara. Investiție de 50 mil. euro a grupului belgian La Lorraine

redactia

Fabrica de prelucrare a lemnului Kastamonu din Reghin merge spre afaceri de 163 mil. euro

redactia

Contract de proiectare pentru un coridor de mobilitate urbană durabilă, semnat

Ligia Voro

Una dintre cele mai bune şcoli de afaceri din Europa se află în Sighetu Marmației

redactia

Mercedes-Benz și Suzuki din Ungaria reiau săptămâna viitoare producția

Traian Dan

Momentul simbolic al preluării președinției Consiliului UE. Ambasadorul Luca Niculescu a primit steagul UE, după o plimbare de o zi

redactia

Enel deschide la Timișoara prima stație de încărcare a mașinilor electrice situată într-un aeroport

Stefana Muresan

Asociaţia Nucifere Regia: Plantaţia cu care reuşeşti să-ţi recuperezi investiţia de 100 de ori

Stefana Muresan

What do investors want in Romania?

Ionut Oprea

Studenții mecatroniști brașoveni, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la concursurile organizate în cadrul manifestărilor "Zilele Educației Mecatronice – Sibiu 2018"

Stefana Muresan

Apulum Alba Iulia, producție la turație maximă

Stefana Muresan

Prima jumătate de an la BVB: creșteri de 11 %, două listări și sezonul dividendelor

Ligia Voro

Oradea, Brașov și Cluj-Napoca, cele mai bune servicii de transport

Stefana Muresan

Antibiotice Iași donează 250.000 de lei Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”

Ion Surdu

Rotaryenii bihoreni și-au dat mâna pentru sănătatea comunității

Traian Dan

Leave a Comment