Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Festivalul Internațional de Film Transilvania va fi amânat

Organizatorii TIFF vor anunța peste câteva săptămâni noua perioadă în care va avea loc evenimentul care nu se mai poate desfășura în intervalul programat inițial.

“Mulţi dintre voi se întreabă ce se întâmplă, în acest context cu totul ieșit din comun, cu ediția de anul acesta a TIFF. În aproape 20 de ani am trecut prin multe, dar de fiecare dată TIFF a fost acolo, la final de mai sau început de iunie, așteptat de fani și muncit de o echipă de sute de oameni un an întreg.

Marcăm o premieră pe care nu ne-am fi dorit-o, deși premierele sunt un “must have” la TIFF. Am sperat, până în ultima clipă, că va fi posibil să ne vedem cu toții pe 29 mai, în Cluj, că ne vom întreba dacă plouă sau nu la deschidere și că ne vom bucura de 10 zile de filme, concerte și multe dintre surprizele pe care le-am pregătit intens în ultimele săptămâni.

În tot acest timp, am urmărit cu atenție evoluția situației din țară, dar și din restul lumii, unde mari festivaluri au fost amânate sau chiar anulate. Întreaga industrie de film se confruntă cu incertitudini, însă două lucruri ne sunt clare, în acest moment: ediția cu numărul 19 nu mai poate avea loc între datele anunțate, 29 mai – 7 iunie, dar și faptul că nu ne vom da bătuți și vom găsi o soluție să umplem de energie bună orașul, așa cum o facem de atâția ani.

O decizie privind noile date depinde de multe variabile – cel mai probabil, vom putea anunța în ce perioadă se va reprograma TIFF 2020 abia peste câteva săptămâni. Planurile noastre vor ține cont de restricțiile impuse pentru binele tuturor, ne vom adapta din mers, cu gândul că ne vom revedea curând.

Dacă ați cumpărat deja bilete și abonamente, aveți posibilitatea de a vă recupera banii – vă suntem recunoscători că ați inclus TIFF în planurile voastre. Le vom fi recunoscători tuturor celor care aleg să ne susțină în aceste momente complicate și să le păstreze pentru TIFF 2020, cu toate modificările pe care ni le impun vremurile incerte prin care trecem cu toții”, a precizat conducerea festivalului de la Cluj.

Între timp, festivalul și-a canalizat energia înspre TIFF Unlimited, platforma sa de streaming, iar în fiecare weekend au loc premiere la #CaranTIFF, disponibile gratuit pentru cei din afara granițelor. De asemenea, TIFF pregătește experiențe cinematic-culinare, spectacole de teatru.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dacia Plant donează gel igienizant pentru patru spitale mari din Braşov

Articolul următor

MADR: Pe contul deschis la BNR au intrat peste 91 de milioane de euro pentru plata subvențiilor APIA

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share