Agricultura Industrie Ultimele stiri

KORVETTO – NOUA soluție tehnologică pentru controlul buruienilor din cultura de rapiță”

korvetto - noua soluție tehnologică pentru controlul buruienilor din cultura de rapiță” - Macheta Korvetto A4 edited 960x579 - KORVETTO – NOUA soluție tehnologică pentru controlul buruienilor din cultura de rapiță”

Deși este o cultură profitabilă și o bună premergătoare pentru cerealele de toamnă, rapița devine din ce în ce mai greu de cultivat în România, din cauza condițiilor climatice din toamnă, în special a secetei. Dacă în condiții normale s-au cultivat și 750.000 ha, acesta este al doilea an când suprafața estimată a se recolta este cu mult sub acest potențial.

 

Totuși, în multe zone, această cultură are o stare de vegetație destul de bună și se așteaptă producții ce vor satisface așteptările fermierilor.

Pe lângă condițiile climatice din toamnă, defavorabile culturii de rapiță, buruienile, bolile și dăunătorii constituie un alt grup de factori de risc care amenință această cultură. Ca urmare, fermierii trebuie să le acorde o atenție deosebită.

Condițiile foarte blânde din această iarnă, fără zăpadă și îngheț pe perioade mai lungi de timp, au făcut ca buruienile să se dezvolte și să concureze pentru apă și hrană cu plantele de cultură.

De aceea, compania Corteva Agriscience vă pune la dispoziție cea mai avansată soluție tehnologică pentru controlul buruienilor dicotiledonate – erbicidul KORVETTO TM.

KORVETTOTM este NOUL erbicid post-emergent destinat utilizării primăvara în cultura de rapiță de toamnă pentru controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate (cu frunză lată).

Produsul conține noua substanță activă halauxifen-methyl (Arylex™ active) 5g/l și clopiralyd 120 g/l, fiind omologat în doza de 1 l/ha.

korvetto - noua soluție tehnologică pentru controlul buruienilor din cultura de rapiță” - Macheta Korvetto A4 mica - KORVETTO – NOUA soluție tehnologică pentru controlul buruienilor din cultura de rapiță”

Momentul aplicării este primăvara, de la faza de rozetă a culturii de rapiță (BBCH-30) până când mugurii florali sunt prezenți dar sunt încă acoperiți de frunze (BBCH-50).

KORVETTOTM controlează foarte bine buruieni dicotiledonate, precum turița (Galium aparine), buruiană care dă cele mai multe bătăi de cap fermierilor, atât în perioada de vegetație a culturii, concurând planta, cât și la recoltarea și valorificarea producției. Alte buruieni problemă foarte bine controlate de erbicidul KORVETTOTM sunt: pălămida (Cirsium arvense), mușețelul (Matricaria spp.), loboda (Chenopodium album), macul (Papaver rhoeas) – inclusiv macul rezistent la erbicidele sulfonil-ureice, susaiul (Sonchus arvensis), cornuții (Xanthium strumarium), măturica (Descurainia sophia).

Erbicidul KORVETTOTM are o selectivitate foarte bună pentru cultura de rapiță și permite rotația fără probleme pentru toate culturile succesive care urmează după rapița tratată cu Korvetto™.

Produsul KORVETTOTM va deveni cea mai sigură metodă de a scăpa de buruienile dicotiledonate, atât anuale cât și perene, care se poate aplica primăvara.

Atenție: Nu se aplică toamna!

 

Related posts

Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită de Star Assembly. Povestea Ancăi Petra

Stefana Muresan

Ministrul Culturii: E foarte bine că portul românesc inspiră designeri; ar fi și mai bine dacă ei ar recunoaște acest lucru

Stefana Muresan

Românii investesc în imobiliare în arhipelagul exotic Capul Verde

Ligia Voro

IFM, donație de 50.000 de euro pentru Spitalul Județean Sibiu. Campania de fundraising se extinde către alte spitale

Papuc Irina

Laura Elly Naghi, director formare profesională al ISF: “Este nevoie de crearea Cartei albe a tuturor proiectelor de educație financiară”

Ligia Voro

Metodologia de solicitare și eliberare a Certificatelor de Situație de Urgență, publicată

Ligia Voro

Patronii conduși de Ion Lucian vor să se alieze cu prefectura sălăjeană

Nora Dumitrescu

Noul val al producătorilor din Cluj, atras de vânzările pe internet

Nora Dumitrescu

Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania, într-un mesaj către acționari: „Este a patra reinventare pentru noi. Traversăm cu încredere această perioadă. Curaj, România!”

Ion Surdu

Azi se împlinesc 101 ani de la instaurarea administrației românești la Oradea

Traian Dan

„Evenimentele organizate în Sibiu sunt un brand pentru oraș”. Agenda Comunității și Agenda Sport nu vor fi anulate, ci adaptate

Ion Surdu

Cities of Tomorrow #6: reconversion & revitalisation

Ionut Oprea

Prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Tîrgu Mureș: ”UMFST va trebui să găsească soluții de interacțiune cu producătorii și cu beneficiarii de tehnologie”

Stefana Muresan

Aparatură ultramodernă de imagistică dentară la Facultatea de Medicină Dentară din Târgu Mureș

Ligia Voro

Fazakas Miklós, exemplu pentru legumicultorii mureşeni

Stefana Muresan

A început reabilitarea Bazinului Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea

Traian Dan

Asociația Moldova VREA Autostradă – scrisoare deschisă transmisă oficialilor europeni

Ligia Voro

Mihai Daraban, președinte al CCIR pentru un mandat de cinci ani

Stefana Muresan

General Construct, proiect de 500 de apartamente la Cluj

Nora Dumitrescu

Alba Iulia: 9 milioane de lei pentru 122 de platforme subterane de deșeuri

Papuc Irina

Lucrările de modernizare a tronsonului feroviar Simeria – Sighişoara, finalizate în proporţie de 95%

redactia

Valtryp deschide o nouă fabrică la Oradea

Traian Dan

Workshop gratuit pentru antreprenori, organizat de Raiffeisen Bank la Oradea

Traian Dan

Piața de capital din România, creștere de 4,63% în aprilie

Ligia Voro

Leave a Comment