Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Politehnica Timişoara a recondiţionat şase ventilatoare care vor asigura dotarea a trei noi saloane de ATI

Unităţile medicale timişorene au descoperit că au în dotare unităţi de ventilare mecanică a bolnavilor, unităţi care existau, doar că aveau nevoie de ceva reparaţii pentru a fi complet funcţionale. Iar de reparaţii s-au apucat specialiştii de la Universitatea Politehnica Timişoara. Şase asemenea aparate sunt rezolvate şi vor putea fi folosite pentru trei noi saloane de ATI. Acum urmează rezolvarea funcţionării pentru un stetoscop electronic, mult mai uşor de utilizat şi practic, urmând să înlocuiască varianta clasică, una nesigură din punct de vedere epidemiologic, dar şi greu de folosit din cauta echipamentelor de protecţie.

După dezinfectanții produși în laboratoarele proprii, componentele realizate la imprimantele 3D din dotare și după punerea la dispoziția medicilor din spitalele timișorene a celor două hoteluri proprii (Casa Politehnicii 1 și Casa Politehnicii 2), cadrele didactice și cercetătorii UPT contribuie, în regim voluntar, la pregătirea aparaturii pentru secțiile de Anestezie – Terapie Intensivă din spitalele timișorene.

Până la ora actuală, cu sprijinul Departamentului CAICON (Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Organici și Naturali) și al Departamentului MEO (Măsurări și Electronică Optică), au fost recondiționate șase ventilatoare pentru terapie intensivă respiratorie, prin folosirea unor componente și module recuperate din aparate similare, cât și prin achiziționarea unor componente/module noi. Cu aceste ventilatoare pot fi amenajate trei saloane de terapie intensivă.

Acțiunea de voluntariat va continua pe toată perioada stării de urgență, iar în cadrul acesteia vor fi recondiționate și monitoare de funcții vitale și va fi acordat orice alt suport tehnic ce ține de competența UPT și care e solicitat.

În momentul de față se află în lucru un stetoscop electronic, deosebit de uti

l pentru examinarea zilnică a pacienților aflați în stare critică, infectați cu virusul SARS-CoV-2. Stetoscoapele clasice sunt dificil de utilizat în condițiile echipamentului de protecție folosit și expun medicul unui risc adițional de contaminare. Dispozitivul urmează să fie testat în zilele următoare.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ordonanța militară cu numărul 8: se interzice și se suspendă exportul de grâu, orz, porumb, orez, floarea soarelui, ulei de semințe și produse de brutărie

Articolul următor

Timişul încheie luna martie cu un număr de 34.603 persoane trimise în şomaj tehnic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share