Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timişul încheie luna martie cu un număr de 34.603 persoane trimise în şomaj tehnic

Lunile februarie, prima în care efectele pandemiei de coronavirus s-au făcut simţite, respective martie, când s-a impus şi starea de urgenţă, au adus pentru economia timişeană, una strâns legată de evoluţia situaţiei vest-europene, introducerea procedurii de şomaj tehnic pentru 46.546 de persoane. Dintre acestea în luna februaie au fost 11.943 și în luna martie – 34.603 angajaţi, arată datele ITM Timiş.
De asemenea, judeţul Timiş a intrat în prima lună de pandemie de coronavirus cu acelaşi nivel extrem de scăzut, caracteristic ultimelor luni pentru piaţa locală a muncii. Datele oficiale arată la începutul lunii martie un şomaj de doar 0,76 la sută din totalul populaţiei cu drept de muncă.
Datele oficiale prezentate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuprea Forţei de Muncă Timiş arată că la începutul lunii martie rata şomajului din Timiş era de doar 0,76%. În rândul populaţiei feminine era mai ridicat, de 0,92%, iar în cel al populaţiei masculine de doar 0,64%. Aşadar, numai cine nu dorea nu găsea un loc de muncă în judeţ. Un număr de 2.681 de persoane erau oficial înregistrate cu acest statut în Timiş. Dintre aceştia, 1.384 primeau încă sprijin de la buget în perioada de şomaj.
Luna martie a adus o creştere spectaculoasă în ceea ce priveşte şomajul tehnic. În doar câteva zile de la introducerea acestei opţiuni, cu susţinerea financiară a statului, la ITM Timiş erau deja înregistrate aproape 25.000 de persoane pentru care se solicitase şomaj.
Cifrele au continuat să crească, în martie, un număr de 34.603 persoane au primit acest statut.
Datele referitoare la rata şomajului pentru luna martie vor fi prezentate la finalul lunii aprilie, fiind aşteptată o creştere spectaculoasă a acestui indicator.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea Politehnica Timişoara a recondiţionat şase ventilatoare care vor asigura dotarea a trei noi saloane de ATI

Articolul următor

POZITIV TB: Călin Mihoc - „Adevărații antreprenori nu se vor da bătuți, ci vor merge înainte”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share