Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ASF: Stabilitate pe piața poliţelor auto obligatorii

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a publicat astăzi tarifele de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA). 

 

Tarifele de referinţă au fost calculate, potrivit prevederilor legale, de o companie independentă –  Ernst & Young Assurance Services SRL – în funcţie de: categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfă, autovehicule transport persoane etc.), de tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică), de vârsta asiguraților în cazul persoanelor fizice, precum și de caracteristicile tehnice ale vehiculelor (capacitatea cilindrică sau puterea, masa maximă autorizată, numărul de locuri).

”Din analiza tarifelor publicate astăzi remarcăm faptul că nu există variații semnificative față de cele anterioare, ceea ce ne indică o stabilitate la nivelul pieței. Vorbim de evoluții marginale, normale pentru o piață liberă. Ne uităm cu mare atenție la tarifele de pe piața RCA și suntem pregătiți să adoptăm toate măsurile legale pentru a preîntâmpina eventualele dezechilibre pe acest segment”, a declarat Vicepreședintele A.S.F., Cristian Roșu.

Modificările tarifelor de referință estimate pentru fiecare segment de risc sunt generate, în principal, de evoluția daunalității în perioadele de referință luate în considerare în cadrul celor două exerciții de calcul.

Publicarea tarifelor de referință reprezintă un demers ce conduce la creșterea transparenței, la informarea și la transmiterea către consumatori a unor informații corecte și complete cu privire la polițele RCA. Tarifele de referință nu reprezintă tarife la care sunt încheiate polițele RCA în piață.

Tarifele de referinţă pe fiecare categorie de autovehicul şi de asigurat pot fi consultate mai jos AICI – Raport tarife referinta RCA apr2020 _10042020

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MobilaDalin. Reduceri de preț la toate produsele și consiliere telefonică pentru comenzi de acasă

Articolul următor

Seceta afectează culturile de toamnă și pune în pericol semănatul culturilor de primăvară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share