Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două noi locomotive Transmontana produse la Craiova au fost livrate suedezilor de la Green Cargo

Două locomotive Transmontana produse de fabrica de la Craiova Softronic au fost preluate joi dimineața din depoul din Curtici pentru a fi transportate în Suedia, pentru operatorul feroviar suedez de marfă Green Cargo. Acesta a preferat locomotivele produse la Craiova pentru că ele pot remorca trenuri de 3.700-3.800 de tone. Spre comparație, locomotivele Vectron și Traxx utilizate anterior puteau remorca garnituri de maximum 2.500 de tone, explică clubferoviar.ro.

Potrivit sursei citate, restricțiile impuse de țările pe care le vor tranzita, în contextul pandemiei de coronavirus, au necesitat o regândire totală a filosofiei de transport. Astfel, cele două locomotive au fost preluate de un tren până la granița cu Slovacia.

Clubferoviar.ro mai scrie că acestea sunt locomotivele cu numerele 7 și 8 livrate către suedezii de la Green Cargo, urmând să mai fie livrate altele două.

Producătorul român a semnat contractul cu suedezii în anul 2017. În octombrie 2017 a avut loc producţia primelor două locomotive Transmontana pentru compania suedeză de stat Green Cargo, contract inițial în valoare de aproximativ 6 milioane de euro.

Potrivit companiei, Transmontana este prima locomotivă electrică construită în România cu motoare de tracțiune asincrone. Această nouă locomotivă combină experiența firmei Softronic în modernizarea și fabricarea de locomotive cu inovații orientate în mod sistematic către beneficiul clienților precum și eficiența costurilor în exploatare. Transmontana este cea mai avansată locomotivă electrică din Sud-Estul Europei deținând certificate de omologare emise de către Autoritatea Feroviară Română și de către Autoritatea Națională de Transport din Ungaria.

Softronic Craiova este o companie specializată în producția și modernizarea locomotivelor din România, înființată în anul 1999 la Craiova. În anul 2012, era singura companie producătoare de locomotive din România. Compania face parte din Grupul Softronic, din care mai face parte și compania Softrans – transportator feroviar de marfă și de pasageri, precum și un lider pe piața închirierilor de locomotive.

În anul 2018 cifra de afaceri a companiei Softronic SRL a depășit 100 de milioane de lei, cu peste 33 de milioane de lei mai mult decât în anul anterior.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ALTEX introduce chatboţi pentru simplificarea proceselor de resurse umane

Articolul următor

Micii producători bihoreni și-au mutat afacerile pe internet

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share