Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IMM-urile propun un program de măsuri pentru relansarea economică a României

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a prezentat prin intermediul unei conferințe online, susținută de președintele Florin Jianu, un set de măsuri pentru relansarea economică a României.

Măsurile realizate de noi sunt împărțite în două capitole importante. Primul capitol «Context Managerial» relevă cele trei elemente esențiale ale analizelor efectuate de specialiștii din numeroase țări asupra crizei provocate de Coronavirus (premise, variante de scenarii și direcții și modalități de acțiune) și cele trei posibile scenarii pentru ieșire din criză potrivit experienței mondiale: Scenariul V, Scenariul U și Scenariul L”, a precizat Florin Jianu.

Președintele CNIPMMR  a adăugat că acest capitol prezintă și cele cinci direcții și modalități de acțiune:

– Cererea de produse și servicii, internă și externă;

– Asigurarea lanțurilor de aprovizionare a companiilor și populației în țară și din străinătate;

– Asigurarea de lichidități și finanțări pentru companii și populație;

– Realizarea de investiții substanțiale, publice și private, autohtone și străine;

– Asigurarea de resurse umane sănătoase, apte și disponibile pentru a munci.

Măsuri de relansare

Cel de-al doilea capitol este unul aplicat și prezintă măsurile prioritare pentru relansarea economică a țării. Astfel, pentru depășirea situației de criză în care ne aflăm și încercarea de a ne încadra în scenariul economic V, CNIPMMR propus un set de măsuri structurate pe cinci categorii principale: investiții; programe specifice IMM-urilor; înființarea fondurilor de investiții; măsuri sectoriale și politici publice”, a explicat președintele CNIPMMR

Enumerăm în continuare câteva dintre propunerile cele mai importante. Prima dintre acestea ar fi investiții în infrastructură, asta însemnând o autostradă în fiecare regiune istorică. CNIPMMR mai propune un program finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014 – 2020, o inițiativă națională sau regională care să vizeze asigurarea de mese calde sau de pachete cu alimente. IMM-urile mai propun un fond de investiții de tip equity, un program pentru accesul rapid la lichidităţi pentru IMM-uri și un program național: FABRICAT ÎN ROMÂNIA”. Alte propuneri sunt: eliminarea taxelor parafiscale solicitate IMM-urilor de autorităţile publice, un plan național de DIGITALIZARE a instituțiilor publice pentru digitalizarea instituțiilor și proceselor, achizițiile publice centrale și locale să fie făcute cu respectarea principiului: minim 50% de la un IMM local, debirocratizare masivă și reforma administratiei publice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Camera de Comerț Sălaj are o nouă conducere. Paul Morar, președinte

Articolul următor

ALTEX introduce chatboţi pentru simplificarea proceselor de resurse umane

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share