Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Continental reia activitatea fabricilor din Timişoara, dar şi în alte locaţii din ţară

Compania Continental a decis să reia, cel puţin parţial, activitatea subsidiarelor şi a fabricilor deţinute în România. Aceasta şi în funcţie de comenzile primite, dar şi ţinând cont de perioada sărbătorilor pascale.
Germanii deţin la Timişoara mai multe fabrici, iar activitatea de aici a fost, timid, repornită. De asemenea, şi în alte locaţii din ţară activitatea a fost adaptată solicitărilor din partea partenerilor, fiind parţial repornită.
„Fabrica de componente electronice din Timișoara își ajustează producția ca urmare a cererii scăzute în perioada Paștelui, între 13 și 20 aprilie. Fabrica de componente electronice din Sibiu își ajustează producția ca urmare a cererii scăzute în perioada Paștelui, între 11 și 27 aprilie. Fabrica producătoare de anvelope din Timișoara a avut activitatea suspendată temporar în perioada 25 martie – 7 aprilie. Fabrica producătoare de curele de transmisie și conducte de aer condiționat din aluminiu din Timișoara a avut activitatea suspendată temporar în perioada 30 martie – 10 aprilie. Fabricile producătoare de furtunuri din Nădab și Carei, vor avea activitatea suspendată în perioada 30 martie – 3 aprilie și 6 – 10 aprilie și 13-30 aprilie. Pentru angajați, acest lucru înseamnă, în funcție de situația fiecăruia: concediu la cerere, plată în avans pentru zile de lucru care vor fi recuperate ulterior sau, în unele cazuri, șomaj tehnic”, conform Coninental.
Conducerea concernului analizează permanent situaţia locală şi la nivel naţional şi decide toate măsurile necesare pentru securitatea angajaţilor: „Echipa de management a Continental se întâlnește zilnic pentru a analiza situația existentă la nivel local și național și pentru a stabili măsurile care se impun. Sănătatea și siguranța angajaților reprezintă principala noastră prioritate și, prin urmare, am luat constant măsuri pentru locațiile în care ne desfășurăm activitatea”.
În continuare, personalul administrativ, dar şi cel care poate lucra de acasă rămân la telemuncă
„Cei mai mulți dintre angajații care ocupă funcții administrative, precum și majoritatea celor din centrele de cercetare și dezvoltare, acolo unde activitatea o permite, au posibilitatea de a lucra de acasă pentru o perioadă extinsă de timp. Luăm în calcul și alte măsuri flexibile care se supun cadrului legal din România, precum și a relațiilor de muncă dintre Continental și angajații săi. Situația din unitățile de producție diferă de la caz la caz”, mai spun cei de la Continental.
Compania a mai anunţat că oferă angajaților echipamente de protecție dacă sunt disponibile și autorizate de autorități.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ventilator mecanic 100% românesc - primele rezultate ale echipei care dezvoltă echipamentul la Mureș: „Funcționează impecabil”

Articolul următor

Editorii de presă digitală, membri ai BRAT - apel către clienți și industria media

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share