Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea a cumpărat 2.000 de termometre cu infraroşu pentru testarea populaţiei

Începând de luni, 13 aprilie 2020, orădeniilor li se va lua temperatura la intrarea în pieţele agroalimentare şi la accederea la serviciu.

Potrivit primarului Ilie Bolojan, pentru a putea reporni în luna mai economia orașului cu cât mai puține pierderi, trebuie sprijinite firmele care pot lucra, pentru a se evita focarele de infecţie.

Angajații sănătoși sunt o condiție necesară pentru ca firmele din Oradea să poată rezista. Avem aproape 300 de companii care au peste 50 de angajați. Am decis ca de săptămâna viitoare să-i trieze pe cei care vin la locurile de muncă, luându-le temperatura cu un termometru cu citire de la distanță. La majoritatea celor infectaţi, coronavirusul generează febră în perioada în care sunt contagioşi. Cei găsiți cu febră vor putea fi testați, o echipă medicală fiind pregătită să le ia probe la solicitarea companiilor. N-o să-și mai infecteze colegii și activitatea va putea continua. Locurile de muncă care pot fi susținute de firme vor fi ocupate de oameni care-și vor putea întreține familiile”, a declarat, săptămâna trecută, Ilie Bolojan.

Pentru că nu se mai găsesc termometre cu infraroșu, acestea au fost achiziţionate din China. Însuşi primarul Oradiei s-a deplasat, vineri, la Aeroportul Otopeni pentru a prelua aceste termometre.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 9 hectare la dispoziția companiilor în Parcul Industrial Tileagd din Bihor

Articolul următor

Managerii din comerţul cu amănuntul sunt optimişti în privinţa încasărilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share