Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 9 hectare la dispoziția companiilor în Parcul Industrial Tileagd din Bihor

Săptămâna trecută a avut loc recepția lucrărilor la Parcul Industrial Tileagd, o primă investiție de profil pentru microregiunile județului Bihor, axată pe capacitarea zonei Văii Crișului Repede pentru a fi atractivă investițiilor majore.

Viitorii investitori vor avea puse la dispoziție condiții propice dezvoltării afacerii lor în cadrul Parcului Industrial Tileagd, fiind astfel realizate alimentarea cu apă, canalizarea menajeră și pluvială, întreaga infrastructură rutieră ce cuprinde două stații de autobuz și 62 de locuri de parcare, precum și un sistem modern de iluminat public.

Însumând în total 9,3 hectare, Parcul Industrial Tileagd pune la dispoziția companiilor trei loturi a câte 2,26 și 2,16 hectare.

Execuția lucrării s-a derulat pe o perioadă de un an de zile și a fost realizată de asocierea de firme Costa Voc Impex SRL – Trebor Drum Construct, valoarea finală a construcției ridicându-se la aproximativ 4,33 milioane lei + TVA.

Lucrări

În Parcul Industrial Tileagd au fost efectuate următoarele lucrări:

– Alimentară cu apă: conductă de aducțiune, 254 ml și rețea de distribuire, 515 ml;

– Canalizare menajeră: canal colector menajer, 557 ml; Stație de pompare ape uzate cu toate dotările necesare; conducta de refulare în lungime de 455 ml; racord la stația de epurare a Companiei de Apă Oradea;

– Lucrări rutiere: drum incintă în lungime de 952,00 ml asfaltat; trotuare 1.900 ml; parcări pentru autoturisme 62 locuri și două stații de autobuz;

– Canalizare pluvială: canal colector pluvial 938 ml;

– Iluminat public, însemnând 40 stâlpi cu înălțime de 8 ml, realizat pe toată lungimea drumului de incintă, respectiv, iluminat gospodăria de apă cu patru stâlpi, având înălțime de 6 ml.

Valoarea inițială a contractului semnat cu beneficiarul Parcuri Industriale Bihor SA a fost de 4,52 milioane lei + TVA, fiind ulterior majorată ca urmare a prevederilor OUG 114 privind salarul minim garantat în domeniul construcțiilor la 4,90 milioane lei + TVA.

În continuarea acestui proiect de dezvoltare economică a microregiunilor județului, compania Parcuri Industriale Bihor SA are în vedere încheierea lucrărilor de execuție a Parcului Industrial de la Săcueni în vara acestui an, precum și demararea celui de-al treilea obiectiv, parcul industrial din imediata apropiere a viitoarei autostrăzi Transilvania, la Tămășeu”, a declarat Adrian Simon, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bihor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Micii producători bihoreni și-au mutat afacerile pe internet

Articolul următor

Oradea a cumpărat 2.000 de termometre cu infraroşu pentru testarea populaţiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share