Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reprofilare totală la Taparo: cumpără linii de echipamente medicale

Grupul Taparo a achiziționat mai multe linii tehnologice automatizate pentru producția de măști de protecție, care ar urma să ajungă în această lună.

Următoarea investiție este pentru producția măștilor FFP2 (clasă superioară de protecție) și FFP3 (cel mai înalt nivel), realizate special pentru cadrele medicale din prima linie, persoane care intră în contact direct cu bolnavii de coronavirus.

Această linie tehnologică este deja comandată și va pleca spre fabrica Techtex la 15 aprilie, urmând să intre în producție în a doua parte a lunii, conform Wall Street. După extinderea producției, grupul va ajunge la 10 milioane de măști pe lună și producție de bonete, lenjerii de unică folosință, scutece, șervețele umede.

Taparo, unul dintre cei mai mari producători de mobilier din România, s-a reprofilat în vreme de pandemie de coronavirus pe echipamente de protecție pentru medici, avizate de autorități. 4Brands și Techtex, parte din grup, au început producția de măști, capeline, halate și botoși. 

Producătorul de perne 4Brands fabrică zilnic 4.000 de combinezoane, halate, capeline și botoși și până la 2.000 de lenjerii de unică folosință, urmând să crească capacitatea de producție a fiecărei linii cu 25%.

„Combinezoanele, capelinele, halatele și botoșii pentru cadrele medicale sunt realizate atât din material TNT (nețesut), cât și din materiale impermeabile 100%. Din fericire, materialul nețesut îl produce Techtex, membră a grupului, astfel încât nu vom avea probleme cu materia primă. 

Aceste echipamente de protecție sunt în curs de avizare de către Centrul de Cercetare Științifică Medico-Militară pentru Apărare și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare”, a declarat Călin Andrei Tuns, director general al 4Brands.

Techtex, specializată în mobilier tapițat, realizează acum 100.000 de măști/zi, avizate de autoritățile sanitare, urmând să extindă producția după instalarea următoarelor linii. Distribuirea echipamentelor de protecție a început cu spitalele, iar măștile de protecție se găsesc în câteva unități farmaceutice, urmând ca livrările să crească odată cu producția.

Acum, echipamentele produse în România protejează medici, asistente și infirmiere din județe ca Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Timiș. Comenzile au mai ajuns la primării, poliție și jandarmerie. Taparo produce obiecte de mobilier capitonate, fiind înființată în 2005, în Târgu-Lăpuș (județul Maramureș).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Managerii din comerţul cu amănuntul sunt optimişti în privinţa încasărilor

Articolul următor

Asigurări de la antreprenori: Aeroportul Brașov, funcțional în 2 ani, iar tronsonul de autostradă Predeal-Cristian - într-un an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share