Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asigurări de la antreprenori: Aeroportul Brașov, funcțional în 2 ani, iar tronsonul de autostradă Predeal-Cristian – într-un an

Tronsonul de autostradă Predeal-Cristian, care face parte din lotul 2 al Autostrăzii Brașov-Comarnic, va fi funcțional într-un an. Lucrările celuilalt obiectiv important al Brașobului, Aeroportul de la Ghimbav, va fi funcțional în 2 ani. Acestea sunt asigurările date de antreprenori autorităților.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsîi, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veştea și primarul municipiului Brașov, George Scripcaru au vizitat la sfârșitul săptămânii trecute șantierul aeroportului internațional Ghimbav – Brașov, precum și pe cel al tronsonului de autostrada Predeal – Cristian, parte a lotului 2 din Autostrada Comarnic – Braşov, pentru a verifica stadiul lucrărilor la fața locului.

Pe șantierul Autostrăzii Comarnic-Brașov, lotul 2 sectorul Predeal-Cristian, lucrează firma românească Bog Art SRL, despre mobilizarea căreia ministrul Bode spune că „este una foarte bună, lucru pe care l-am văzut și pe alte șantiere unde lucrează români”. „Este un lucru foarte bun că șantierele sunt deschise pentru că în acest fel putem stimula economia. Infrastructura este un domeniu vital în aceste momente și de aceea cred că trebuie să ne aplecăm cu precădere asupra tuturor investițiilor, atât de necesare. Antreprenorii trebuie să știe că suntem alături de ei și, pe cât posibil, încercăm să le rezolvăm solicitările. Sunt sigur că toți știți faptul că am depus toate eforturile ca în aceste momente transportul de marfă să nu fie afectat și aprovizionarea cu materialele necesare șantierelor să nu fie întrerupă”, a spus Lucian Bode.

Potrivit oficialului, pentru lucrările respective nu există probleme cu plățile din partea Companiei de Autostrăzi. „Vremea vă permite să turnați asfalt și vă rog să mențineți ritmul de lucru. Problemele administrative, dacă mai sunt, vă rog să mi le aduceți la cunoștință pentru a le rezolva cât mai repede. Am încredere că vă respectați termenele și că românii vor putea utiliza acest sector de autostradă, în acest an”, le-a spus ministrul Lucian Bode antreprenorilor de pe șantierul autostrăzii.

În cazul aeroportului, oficialii au primit asigurări din partea antreprenorului lucrării că în cursul anului 2021 acesta va deveni funcțional.

La rândul său, primarul Brașovului a ținut să-i transmită ministrului Transporturilor o doleanță: „Și aeroportul, și autostrada sunt două obiective extrem de importante pentru Brașov, dar dincolo de acestea, mai avem și alte lucruri de făcut. Gara este un lucru de asemenea important, și nu numai pentru municipiul Brașov, ci si pentru CFR, minister și pentru județ. De asemenea mai avem de preluat de la Ministerul Transporturilor un pasaj cu care ne chinuim de 4 ani de zile, care traversează Timișul în zona CET-ului și face legătura cu ieșirea spre Sfântul Gheorghe. De 4 ani de zile ne chinuim să îl preluăm de la minister, să îl trecem din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Brașov și să îl reparăm noi. Trebuie o hotărâre de guvern, pentru a face acest lucru. Și gara, și acest drum sunt obiective importante pentru Brașov și cred că este o bună ocazie să insistăm pe tema asta ca să rezolvăm și aceste lucruri care treneaza de atâția ani“, a declarat primarul George Scripcaru.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Reprofilare totală la Taparo: cumpără linii de echipamente medicale

Articolul următor

Pentru fiecare euro cu care România a contribuit la bugetul UE a primit 3 înapoi. În total - 54,4 miliarde de euro în 13 ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share