Brașov Infrastructura Investitii Judete Ultimele stiri

Asigurări de la antreprenori: Aeroportul Brașov, funcțional în 2 ani, iar tronsonul de autostradă Predeal-Cristian – într-un an

Tronsonul de autostradă Predeal-Cristian, care face parte din lotul 2 al Autostrăzii Brașov-Comarnic, va fi funcțional într-un an. Lucrările celuilalt obiectiv important al Brașobului, Aeroportul de la Ghimbav, va fi funcțional în 2 ani. Acestea sunt asigurările date de antreprenori autorităților.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsîi, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veştea și primarul municipiului Brașov, George Scripcaru au vizitat la sfârșitul săptămânii trecute șantierul aeroportului internațional Ghimbav – Brașov, precum și pe cel al tronsonului de autostrada Predeal – Cristian, parte a lotului 2 din Autostrada Comarnic – Braşov, pentru a verifica stadiul lucrărilor la fața locului.

Pe șantierul Autostrăzii Comarnic-Brașov, lotul 2 sectorul Predeal-Cristian, lucrează firma românească Bog Art SRL, despre mobilizarea căreia ministrul Bode spune că „este una foarte bună, lucru pe care l-am văzut și pe alte șantiere unde lucrează români”. „Este un lucru foarte bun că șantierele sunt deschise pentru că în acest fel putem stimula economia. Infrastructura este un domeniu vital în aceste momente și de aceea cred că trebuie să ne aplecăm cu precădere asupra tuturor investițiilor, atât de necesare. Antreprenorii trebuie să știe că suntem alături de ei și, pe cât posibil, încercăm să le rezolvăm solicitările. Sunt sigur că toți știți faptul că am depus toate eforturile ca în aceste momente transportul de marfă să nu fie afectat și aprovizionarea cu materialele necesare șantierelor să nu fie întrerupă”, a spus Lucian Bode.

Potrivit oficialului, pentru lucrările respective nu există probleme cu plățile din partea Companiei de Autostrăzi. „Vremea vă permite să turnați asfalt și vă rog să mențineți ritmul de lucru. Problemele administrative, dacă mai sunt, vă rog să mi le aduceți la cunoștință pentru a le rezolva cât mai repede. Am încredere că vă respectați termenele și că românii vor putea utiliza acest sector de autostradă, în acest an”, le-a spus ministrul Lucian Bode antreprenorilor de pe șantierul autostrăzii.

În cazul aeroportului, oficialii au primit asigurări din partea antreprenorului lucrării că în cursul anului 2021 acesta va deveni funcțional.

La rândul său, primarul Brașovului a ținut să-i transmită ministrului Transporturilor o doleanță: „Și aeroportul, și autostrada sunt două obiective extrem de importante pentru Brașov, dar dincolo de acestea, mai avem și alte lucruri de făcut. Gara este un lucru de asemenea important, și nu numai pentru municipiul Brașov, ci si pentru CFR, minister și pentru județ. De asemenea mai avem de preluat de la Ministerul Transporturilor un pasaj cu care ne chinuim de 4 ani de zile, care traversează Timișul în zona CET-ului și face legătura cu ieșirea spre Sfântul Gheorghe. De 4 ani de zile ne chinuim să îl preluăm de la minister, să îl trecem din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Brașov și să îl reparăm noi. Trebuie o hotărâre de guvern, pentru a face acest lucru. Și gara, și acest drum sunt obiective importante pentru Brașov și cred că este o bună ocazie să insistăm pe tema asta ca să rezolvăm și aceste lucruri care treneaza de atâția ani“, a declarat primarul George Scripcaru.

Related posts

Banca Transilvania și Romgaz, printre cele mai tranzacționate la bursă

Nora Dumitrescu

România, cu 2,7%, s-a clasat pe locul doi în UE la creștere economică în T1 2020

Traian Dan

POZITIV TB: Ec. Teodor Giurgiu, președinte Federalcoop Satu Mare – “Criza a arătat cât de important este ca la produsele alimentare strategice să ne putem baza pe producția internă”    

Ligia Voro

Undă verde pentru „Autostrada Unirii”

redactia

O nouă cursă Blue Air, Iași – Torino

Stefana Muresan

Tren de lux pus în circulație de Astra Vagoane Călători Arad, cu bilet la preț de CFR, pe relația Baia Mare – Timișoara. Valer Blidar investește 20 mil. euro

redactia

Premieră națională: ”Gloria” – berea cu miere, produsă de Apidava Blaj

Stefana Muresan

Fabrica Arctic de maşini de spălat va fi gata în 2019 şi va porni la drum cu 1,1 milioane de unităţi în primul an de funcţionare

redactia

Antonio Souvannasouck, președinte PRBAR: “Problema pieței de asigurări este că este foarte mică, nedezvoltată”  

Ligia Voro

Fermierii bihoreni comasează terenurile pentru creșterea productivității

Traian Dan

Preşedintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor: „pandemia de Covid-19 va opri globalizarea”

Papuc Irina

Consiliul Investitorilor Străini: Pilonul II, instrument esențial de economisire pentru pensie

Stefana Muresan

Ana Birchall, la Forumul Economic Mondial de la Davos

redactia

Werk investește 2,5 mil. euro într-o parcare cu 400 de locuri pentru Vox Technology Park

Ionut Oprea

Studiu Universitatea Babeș-Bolyai: “Vârful crizei pare să fie depășit deja”

Nora Dumitrescu

Hotelurile Clujului vor scutiri de taxe și impozite

Nora Dumitrescu

NTT DATA Romania a atins, în S1, o cifră de afaceri de 40,35 mil. de euro

Ligia Voro

100 de măsuri urgente pentru starea economiei în contextul COVID-19

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] De la El Camino, trecând prin Via Maria Theresia, spre Via Transilvanica

Transilvania Business

Transgaz, contracte de finanțare de 138 de milioane de euro

redactia

Bistrița: Sanovil a început construcția celei mai mari investiții private din regiune în domeniul sănătății

Stefana Muresan

Gustare tradiţională din Bihor la Olimpiada culinară de la Stuttgart

Traian Dan

AEW a finalizat vânzarea Promenada Mall Târgu Mureș către Indotek

Ligia Voro

Mihai Huzău, Director Executiv Olimpia Travel Group: Guvernul ar trebui să se îngrijească, în primul rând, de companiile cu perspectivă de creștere, adică singurele care pot pune în mișcare economia în următoarea perioadă.

Gruita Ienasoiu

Leave a Comment