Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un hotel de la km 0 al Băii Mari, transformat în centru de carantină

Hotelul de trei stele Mara, din centrul municipiului Baia Mare, s-a transformat în spațiu de carantină pentru bolnavii de coronavirus.

“Când am fost contactați de autorități să le punem hotelul nostru la dispoziție pentru adăpostirea celor care trebuie să se izoleze din cauza pandemiei de coronavirus, n-am ezitat nicio clipă. Astăzi facem tot ce e posibil și tot ce ține de noi pentru a ajuta în lupta cu acest virus. Și vom face asta și mâine, și în toate zilele grele care vor urma.

Acum nu mai suntem un business, suntem o mână de oameni care au construit un business hotelier și care pot da o mână de ajutor autorităților în lupta cu cea mai grea perioadă din istorie recentă. Deocamdată avem doar un etaj la dispoziția autorităților. Dacă va fi nevoie de mai multe, le vom pune la dispoziția statului fără să ezităm.

Vom respecta toate regulile de protecție impuse de autorități. Persoanele carantinate sunt izolate pe același etaj, în camere alese special încat să nu aibă acces la coloane de aer care circulă în hotel, pentru a evita o potențială răspândirea a virusului.

Personalul hotelului nu are contact direct cu cei aflați în izolare. Salubrizarea și curățenia, inclusiv iginiezarea lenjeriei sunt asigurate de o firmă specializată recomandată de Direcția de Sănătate Publică. Servim mâncarea pentru cei izolați în veselă de unică folosință, pentru a limita riscul de contaminare.

Prețul camerelor este reglementat prin hotărârea de guvern nr. 15/2020 privind cheltuielile pentru carantină, la fel pentru orice hotel din România. Hotelul nostru a fost ales de autorități pentru că are o capacitate mare de cazare și este aproape de Spitalul Județean. În plus este compartimentat în așa fel încât permite izolarea în cele mai sigure condiții”, a precizat conducerea hotelului.

Unitatea turistică a fost dată în folosință în 1986, fiind considerat la vremea respectivă drept cel mai avangardist hotel din regiunea nordică a țării.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Societatea locală de transport în comun din Timişoara dezinfectează tramvaiele şi autobuzele cu lămpi UV, în valoare de mii de lei fiecare

Articolul următor

1.100 de viziere de la Silcotub, aduse la “județeanul” din Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share