Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Economiei: România discută la Bruxelles despre un pachet de sprijin direct pentru IMM-uri, în valoare de 750 de milioane de euro

FOTO Profil Facebook

România discută la Bruxelles despre un pachet de sprijin direct pentru IMM-uri, în valoare de 750 de milioane de euro, susține ministrul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, Virgil Popescu.

„Ce vă pot spune este că discut, eu cel puțin, la nivelul Ministerului Economiei, cu prim-ministrul, cu ministrul Fondurilor Europene și cu ministrul Finanțelor Publice tocmai pentru a pregăti acest pachet de ajutorare a întreprinderilor mici și mijlocii. Din discuțiile pe care le-am avut vineri, sâmbătă, duminică cu domnul prim-ministru și cu domnul Boloș, suntem pe cale să pregătim un pachet, cel puțin pentru ajutor direct pentru IMM-uri de 750 de milioane de euro. Se discută, domnul ministru Boloș discută, în acest moment, la Bruxelles, acest lucru”, a declarat Popescu, la Radio România Actualități.

Potrivit ministrului, pachetele de măsuri vor fi făcute în așa fel, încât nu să compenseze pierderile, ci să relanseze economia și în cel mai scurt timp “să ajungem acolo unde am fost la începutul crizei”.

“Venim cu un pachet de măsuri care să acopere golul care a fost lăsat prin contracția economiei. Noi dorim să repornim economia treptat, încet și să ajungem la nivelul pe care l-am avut înainte. De asemenea, cred că este foarte important să ne gândim și ce vom face în perioada post-criză și ce vom face din punct de vedere strategic în România pentru perioada pe termen mediu și pe termen lung, pentru că, ok, rezolvăm această criză, dar trebuie să ne gândim ce vom face în viitor cu economia României, pentru că, după părerea mea și a colegilor mei din guvern, a prim-ministrului, nimic nu va mai fi la fel cum a fost înainte. Trebuie să vedem exact și trebuie să încercăm, să zic așa, să beneficiem de pe urma acestei pandemii. Eu cred că se vor reloca foarte multe industrii din afara Europei în zona europeană”, a mai afirmat Virgil Popescu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spitalul Pelican din Oradea a deschis o secție de Pediatrie

Articolul următor

Paradoxul clădirilor de birouri neocupate: Cum reducem costurile de operare fără a afecta serviciile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share