Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Besmax Distribution va trimite în Maramureș un echipament anticoronavirus

Compania Besmax Pharma Distribution trimite în Maramureș un echipament complet de colectare a plasmei umane, tehnologie performantă pentru tratarea coronavirusului.

Plasma colectată de la pacienții vindecați de Covid-19 va fi transferată celor infectați cu coronavirus. Un spital din Maramureș va fi sponsorizat cu un asemenea echipament produs în Germania, în urma unei întrevederi între directorul general al BPD, Florin Hozoc, și președinteșe Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Echipamentul va putea fi folosit timp de un an de către medicii maramureșeni. Plasma umană va fi utilizată exclusiv pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare: cadre medicale care îngrijesc pacienții infectați cu coronavirus, tratarea pacienților critici infectați.

Echipamentul ajunge cu 1.000 de kit-uri de colectare a plasmei umane. Maramureșenii care au coronavirus vor fi tratați astfel la fel ca bolnavii din China, Israel, Italia, Germania, Franța, Marea Britanie, Elveția, SUA, Coreea de Sud.

“Avem un număr ridicat de cetățeni aflați în izolare sau carantină care urmează să fie testați cu cele trei echipamente Real Time-PCR, finanțate și de la bugetul județului și, cel mai probabil, va exista o creștere a numărului de pacienți diagnosticați în Maramureș”, conform conducerii CJ.

Directorul BPD solicitat ca acest echipament să fie folosit exclusiv pentru colectarea de plasmă convalescentă de la pacienții COVID-19 vindecați. Această plasmă va fi ulterior administrată pentru prevenirea și combaterea coronavirusului, conform protocoalelor terapeutice care vor fi aprobate de Ministerul Sănătății.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un producător de mezeluri va sponsoriza două spitale clujene

Articolul următor

Hotelul Sport din Zalău, oferit gratuit medicilor din linia întâi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share