Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiții de peste 58 de milioane de lei în Sibiu: trasee pietonale și piste pentru bicicliști

Străzile și infrastructura rutieră din municipiul Sibiu continuă să se modernizeze și să se adapteze noilor necesități pentru a oferi cetățenilor un aer curat și o stare de sănătate și creșterea stării de siguranță. Autoritățile locale au semnat cu ADR Centru alte două contracte de finanțare, ce vizează realizarea unui coridor de deplasare cu bicicleta între cartierului Ștrand cu zona centrală și parcul Sub Arini, precum și realizarea unui traseu pietonal pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin.

Cele două proiecte urmează să fie finalizate până în anul 2022, cel târziu.

„Scopul nostru este să îmbunătățim mediul urban, să revitalizăm și regenerăm zonele din municipiu pentru îmbunătățirea mobilității urbane. Soluțiile de mobilitate alternativa, nemotorizate reprezintă premisele realizării unui sistem de transport durabil cu emisii scăzute de CO2. Vrem să îmbunătățim performanțele în domeniul mobilității urbane prin crearea de trasee de conectare a diferitelor zone din municipiu, prin accesibilizarea, modernizarea și extinderea rețelei de piste de biciclete”, a spus primarul Sibiului, Astrid Cora Fodor.

În total, vor fi peste 5 km de piste de biciclete.

Cele două proiecte contractate azi au o valoare totală de 60.371.708,45 lei, din care 58.443.174,99 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă solicitată de către beneficiarul proiectului, Primăria municipiului Sibiu, pentru realizarea proiectelor. Aceste fonduri vor fi alocate prin Axa prioritară 4 a POR 2014-2020, , prin Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, gestionat la nivel regional de ADR Centru.

„Doar în acest an, am semnat alte patru contracte prin care finanțăm realizarea unui parc și zone de agrement în cartierul Tilișca, modernizări de străzi, achiziționarea de mijloace de transport nepoluante, desenarea unor trasee ”verzi” pentru transportul public în zona centrală, proiecte ce contribuie fiecare la scopul municipalității, de a avea un oraș prietenos și ofertant pentru cetățeni și pentru turiști” a amintit Simion Crețu, director general ADR Centru.

Descrierea investițiilor

Proiectul ”Traseu pietonal și pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin” presupune realizarea de piste pentru bicicliști cu dublu sens (lățimea benzii de circulație pentru biciclete /sens fiind de 1,00 m) de-a lungul râului Cibin cu refacerea pe un metru lățime stratul de uzură al carosabilului, unde este cazul. Traseul este alcătuit din 6 tronsoane distincte în lungime totală de 3.674 m.

Pentru asigurarea continuității circuitului pistelor de biciclete în zona traversării râului Rossbach se va realiza o pasarela ciclo-pietonala metalică cu deschiderea de 30,80 m. Totodată, se vor realiza alte două pasarele ciclo-pietonale metalice cu aceiași deschidere ce vor asigura conectivitatea traseului nou creat cu pistele existente de biciclete de pe str. Viitorului și Mureșului. Prin proiect sunt propuse și lucrări de amenajare peisagistică, lucrări de iluminat public, precum și dotarea spațiilor nou create cu mobilier urban.

Proiectul ”Coridor de deplasare cu bicicleta pentru conectarea cartierului Ștrand cu zona centrală și parcul Sub Arini” presupune realizarea unui coridor de deplasare cu bicicleta care să conecteze zona centrală a municipiului Sibiu cu cartierul Ștrand și Parcul Sub – Arini, prin introducerea infrastructurii specifice acestui mod de deplasare și creșterea atractivității și siguranței deplasărilor cu bicicleta. Lungimea totală a coridorului de deplasare cu bicicleta (traseu format din: piste de biciclete, zone shared-space și zone de tranzit) este de 2.320 m.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cultura cartofului extratimpuriu – plus de tehnologie, producție, profit cu Zorvec® Enicade™ NZeb

Articolul următor

EMI INTERNATIONAL donează spitalelor 20 de porți de dezinfectare pe bază de dezinfectant lichid

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share