Comunitate Fonduri Europene Investitii Judete Sibiu Ultimele stiri

Investiții de peste 58 de milioane de lei în Sibiu: trasee pietonale și piste pentru bicicliști

Străzile și infrastructura rutieră din municipiul Sibiu continuă să se modernizeze și să se adapteze noilor necesități pentru a oferi cetățenilor un aer curat și o stare de sănătate și creșterea stării de siguranță. Autoritățile locale au semnat cu ADR Centru alte două contracte de finanțare, ce vizează realizarea unui coridor de deplasare cu bicicleta între cartierului Ștrand cu zona centrală și parcul Sub Arini, precum și realizarea unui traseu pietonal pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin.

Cele două proiecte urmează să fie finalizate până în anul 2022, cel târziu.

„Scopul nostru este să îmbunătățim mediul urban, să revitalizăm și regenerăm zonele din municipiu pentru îmbunătățirea mobilității urbane. Soluțiile de mobilitate alternativa, nemotorizate reprezintă premisele realizării unui sistem de transport durabil cu emisii scăzute de CO2. Vrem să îmbunătățim performanțele în domeniul mobilității urbane prin crearea de trasee de conectare a diferitelor zone din municipiu, prin accesibilizarea, modernizarea și extinderea rețelei de piste de biciclete”, a spus primarul Sibiului, Astrid Cora Fodor.

În total, vor fi peste 5 km de piste de biciclete.

Cele două proiecte contractate azi au o valoare totală de 60.371.708,45 lei, din care 58.443.174,99 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă solicitată de către beneficiarul proiectului, Primăria municipiului Sibiu, pentru realizarea proiectelor. Aceste fonduri vor fi alocate prin Axa prioritară 4 a POR 2014-2020, , prin Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, gestionat la nivel regional de ADR Centru.

„Doar în acest an, am semnat alte patru contracte prin care finanțăm realizarea unui parc și zone de agrement în cartierul Tilișca, modernizări de străzi, achiziționarea de mijloace de transport nepoluante, desenarea unor trasee ”verzi” pentru transportul public în zona centrală, proiecte ce contribuie fiecare la scopul municipalității, de a avea un oraș prietenos și ofertant pentru cetățeni și pentru turiști” a amintit Simion Crețu, director general ADR Centru.

Descrierea investițiilor

Proiectul ”Traseu pietonal și pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin” presupune realizarea de piste pentru bicicliști cu dublu sens (lățimea benzii de circulație pentru biciclete /sens fiind de 1,00 m) de-a lungul râului Cibin cu refacerea pe un metru lățime stratul de uzură al carosabilului, unde este cazul. Traseul este alcătuit din 6 tronsoane distincte în lungime totală de 3.674 m.

Pentru asigurarea continuității circuitului pistelor de biciclete în zona traversării râului Rossbach se va realiza o pasarela ciclo-pietonala metalică cu deschiderea de 30,80 m. Totodată, se vor realiza alte două pasarele ciclo-pietonale metalice cu aceiași deschidere ce vor asigura conectivitatea traseului nou creat cu pistele existente de biciclete de pe str. Viitorului și Mureșului. Prin proiect sunt propuse și lucrări de amenajare peisagistică, lucrări de iluminat public, precum și dotarea spațiilor nou create cu mobilier urban.

Proiectul ”Coridor de deplasare cu bicicleta pentru conectarea cartierului Ștrand cu zona centrală și parcul Sub Arini” presupune realizarea unui coridor de deplasare cu bicicleta care să conecteze zona centrală a municipiului Sibiu cu cartierul Ștrand și Parcul Sub – Arini, prin introducerea infrastructurii specifice acestui mod de deplasare și creșterea atractivității și siguranței deplasărilor cu bicicleta. Lungimea totală a coridorului de deplasare cu bicicleta (traseu format din: piste de biciclete, zone shared-space și zone de tranzit) este de 2.320 m.

Related posts

EXPO REAL Hybrid Summit: What impact is the corona pandemic having on the real estate industry?

Papuc Irina

Digitalizarea României în următorii 5 ani: viziunea ANIS

Ion Surdu

Compania Votrom, al doilea cel mai mare business antreprenorial din Bihor

Stefana Muresan

FOTO: AZOMUREȘ, lecție integrată despre fertilizanți

Ligia Voro

Americanii vor să se implice în dezvoltarea Aeroportului Avram Iancu

Nora Dumitrescu

Hangarul unde s-a construit primul avion IAR la Brașov, transformat în centru de evenimente

Papuc Irina

Antreprenorul Mihai Miron vrea să repatrieze 65 de medici români din Franţa și Germania

Stefana Muresan

Britanicii care au găsit filoane cu aur în Bistrița-Năsăud își restructurează afacerea

Stefana Muresan

Continental Anvelope extinde tehnologia de tratare a emisiilor olfactive in fabrica din Timisoara

Stefana Muresan

Oradea: „Casa Venețiană” îşi va recăpăta frumusețea de odinioară

Stefana Muresan

Aeroportul Timișoara, aplicație online utilă informării în timp real a pasagerilor

redactia

Oferte speciale și vacanțe la preț redus la „Oradea Turism Expo”

Traian Dan

Vodafone – UPC, tranzacție de 18,4 miliarde de dolari

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Arad, orașul palatelor în stil vienez

Transilvania Business

Reţeaua de clinici Dent Estet, deținută de MedLife, deschide două noi clinici stomatologice în Sibiu

redactia

A început târgul internațional Demo Metal 2019

Papuc Irina

Cooperativa Țara Mea absoarbe divizia de livestock a Hunland România și începe procedurile pentru adeziunea Premium Porc

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. MOȘTENITORII. Andrei Oltean, director de dezvoltare IRUM SA: „Pentru a avea produse competitive la nivel mondial, este nevoie de o muncă în zona de cercetare și dezvoltare”

Ligia Voro

Comisia lansează inițiativa SURE: 100 de miliarde de EURO pentru menținerea locurilor de muncă și sprijinirea întreprinderilor

Papuc Irina

NNDKP își consolidează serviciile în domeniul consultanței fiscale la nivel local

Ligia Voro

RALF 2016, forumul marilor fermieri

Ionut Oprea

Ministrul agriculturii s-a întâlnit cu legumicultorii clujeni

Nora Dumitrescu

USAMV Cluj va avea un centru de transfer de 7 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Familia Căpușan ridică un nou Grand Park

Nora Dumitrescu

Leave a Comment